Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

"Ψωμί και Τριαντάφυλλα"

Η 46η Ετήσια Έκθεση στο Θερινό Σχολείο,CyprusCollegeofArt

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2015

Σε δύσκολους καιρούς, είναι καλό να γνωρίζουμε σημαντικές πολιτιστικές παραδόσεις επιβιώνουν. Ένα από τα πιο συναρπαστικά  και ευχάριστες εκδηλώσεις στην Κύπρο είναι η ετήσια έκθεση ζωγραφικής των μελών του Θερινού Σχολείου, Στας Παράσκος στο Cyprus College of Art στη Λέμπα (Πάφος). 

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1969, όταν ο Στας Παράσκος οργάνωσε την αρχική έκθεση στην Κύπρο στο Θερινό Σχολείο στην Αμμόχωστο, η Ετήσια καλοκαιρινή έκθεση είναι μια βιτρίνα για σημαντικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, καθώς και πολλές εκατοντάδες φοιτητές τέχνης που επισκέπτονται την Κύπρο.

Η φετινή έκθεση παίρνει τον τίτλο του από τον Αμερικανό ποιητή James Oppenheim, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται πρέπει με ψωμί να θρέψουν το σώμα τους, αλλά χρειάζονται επίσης την ομορφιά της τέχνης για να θρέψουν τις ψυχές τους.

Η φετινή έκθεση έχει οργανωθεί από την Μαργαρίτα Παράσκου και Αιμίλιου Κουτσοφτίδη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Μεταξύ των άλλων εκθετών θα είναι η Βρετανός φοιτητής τέχνης Rachel Head, από το Cardiff University, η οποία πειραματίζεται με έντονα χρώματα από το κυπριακό τοπίο και διερευνά τρόπους για να υπονομεύσουν την παραδοσιακή προοπτική στη ζωγραφική. Martina Vermorrel είναι καλλιτέχνης που σπούδασε στο φημισμένο Dartington College of Arts. Εκεί ειδικεύτηκε στην τέχνη performance art, αλλά στην Κύπρο ασχολείται με printmaking, έχει βρει έμπνευση από τον νέο τόπο που περιβάλλεται εστιάζοντας στην συμπεριφορά των μελισσών και σφηκών. Στο έργο της συγκρίνει την κοινωνική τους ζωή με εκείνα των ανθρώπων. 

Με βάση την σύγχρονη τέχνη και με τη σύνδεση την πρακτική της τέχνης και θεωρίας της τέχνης, ο καλλιτέχνης Chas Valentine από το Cornwall συνδυάζει φιγούρα και μοτίβο χρησιμοποιώντας πένα και μελάνι εργάζεται για να διερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη ως οπτικό και σημειωτική γλώσσα. Nell Nicholas θα ξεκινήσει τις σπουδές στο City and Guilds of London Art School, όπου βρίσκεται  και ο πρώην διευθυντής του Cyprus College of Art, ο Δρ Μιχαήλ Παράσκου.

Η Nell λέει: "Μέχρι τώρα έχω εργαστεί σε δύο διαστάσεις με την ανθρώπινη μορφή ως σημείο της έρευνάς μου. Στην Κύπρο πειραματίζομαι δουλεύοντας με διάφορα υλικά στα νέα θέματα της τέχνης μου."

Jasmin Marker είναι στο δεύτερο έτος σπουδών στο Belfast School of Art στη Βόρεια Ιρλανδία. Είναι επηρεασμένη από τις ιδέες του William Morris, όχι μόνο ως καλλιτέχνης και σχεδιαστής, αλλά ως ένα πολιτικό ριζοσπαστικό που πίστευε ο καθένας έχει το δικαίωμα να απολαύσει την τέχνη. Η  Jasmin λέει ότι εμπνέεται από την  ιδεολογία του Morris ότι, "Η Τέχνη πρέπει να ενθαρρύνουν μια πιο αργή, πιο στοχαστική και ευχάριστη προσέγγιση στη ζωή."

Petra Hudcova γεννήθηκε στην Πράγα. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Leeds Metropolitan University και MA στο Central Saint Martin’s School of Art . Έχει εργαστεί και εκθέσει διεθνώς, ενδιαφέρεται για τα μοντερνιστικά μνημεία στις πρώην κομμουνιστικές χώρες και τα χρησιμοποίησε στην Κύπρο ως πηγή έμπνευσης για το έργο της.

Betty Hall σπούδασε Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Bath Spa και κάνει σχέδια που τεκμηριώνουν τα συναισθήματα της που προέρχονται από την ανάπτυξη μιας μορφής ημερολογίου. Το έργο της ελπίζει να δημιουργήσει μια σύνδεση με τον θεατή μέσα από το θέμα των σχέσεων .

Από 31 Ιουλίου - 7 Αυγούστου στη Λέμπα της Πάφου.

 

Τηλέφωνο η Μαργαρίτα Παράσκου 99452757

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close