Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2026
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) – Cyprus IBBY, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, σας προσκαλούν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026, στις 6:00 μ.μ., στον Πολυχώρο «Αττικόν».
Το γεγονός ότι το 2026 την ευθύνη του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου έχει αναλάβει ο ΚΣΠΝΒ, ως το κυπριακό τμήμα της IBBY (International Board on Books for Young People), προσδίδει στην εκδήλωση ιδιαίτερη ιστορική σημασία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα αφηγηματικό ταξίδι στην ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, με κορύφωση στην Κύπρο του 2026. Θα ακολουθήσουν εργαστήρια για παιδιά, διαμορφωμένα ανάλογα με την ηλικία τους. Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το τραγούδι «Ο Μικρός Κηπουρός», σε σύνθεση του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηπιερή, εμπνευσμένο από το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Το τραγούδι θα ερμηνεύσει η παιδική χορωδία του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Κονιών – Αγίου Ιακώβου, με τη συμμετοχή του κοινού.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κας Έλενας Περικλέους.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και να «φυτέψουμε» τις δικές μας ιστορίες!
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια: https://zfrmz.eu/LGNignucYizVFmjc2sOJ Πληροφορίες: cultural.service@pafos.org.cy, 26822313
Αναλυτικό Πρόγραμμα
- Χαιρετισμός από τον κ. Γιώργο Πίτρο, Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Πάφου
- Χαιρετισμός από την Δρ Χριστίνα Χριστοδούλου, Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου
- «Μια ιστορία σαν παραμύθι γεμάτη σπόρους»: αφηγηματικό ταξίδι πίσω από την ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, με κατάληξη στην Κύπρο του 2026, από τον Χαράλαμπο Δημητρίου, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της IBBY International - Συντονιστής Χωρών Ευρώπης και Αντιπρόεδρος του ΚΣΠΝΒ.
- Ανάγνωση του μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου από την Έλενα Περικλέους, συγγραφέα του μηνύματος και Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού (μέσω βίντεο).
- Εργαστήρια για «Νεαρούς Κηπουρούς Ιστοριών»
Συντονιστές εργαστηρίων: Νικολέτα Γιαννιτσάρου, Ελένη Έκτορος, Δέσποινα Ηρακλέους, Παναγιώτα Μιχαήλ, Αντώνης Σέργης, Μαριλένα Σωκράτους
- Σύντομη παρουσίαση των έργων των παιδιών από τα εργαστήρια.
- Παρουσίαση του τραγουδιού «Ο Μικρός Κηπουρός» του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηπιερή, από την παιδική χορωδία του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Κονιών – Αγίου Ιακώβου, με αφορμή το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαριλένα Σωκράτους
-
Αττικόν Πάφος
02 Απριλίου 2026
Σχετικά
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.
Ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαιρινά events επιστρέφει και φέτος στα Λεύκαρα
Ονειροδιαδρομές, street food και μεγάλη συναυλία με ελλαδικό συγκρότημα
Η Λάνια γιορτάζει την κυπριακή παράδοση σε ένα διήμερο γεμάτο μουσική, γεύσεις και πολιτισμό
Tο Κοινοτικό Πάρκο Λάνιας φιλοξενεί τη Γιορτή Κυπριακής Παράδοσης, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές τέχνες και δράσεις για όλη την οικογένεια.
Το καλοκαίρι στον Δήμο Κουρίου γεμίζει μουσική, θέατρο, κινηματογράφο και μεγάλες στιγμές!
Oλόκληρο το πρόγραμμα του καλοκαιριού
Αυτήν την Τετάρτη δίνουμε ραντεβού στο πιο απρόσμενο after-work spot της πόλης
Smashed burgers, παγωμένα ποτά για να δροσιστείς, DJ set για να μείνεις... και γκολφ!