Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2015
Η Ξενάγηση "Τα Σταμπωτά Μαντήλια και ο Τελευταίος Μαντηλάρης" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 11.00.
Ο επισκέπτης μέσα από τη ξενάγηση θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία της τέχνης των σταμπωτών μαντηλιών στον τόπο μας, όπως και το επάγγελμα των Μαντηλαριδων που έχει οριστικά εγκαταλειφθεί. Η τέχνη των σταμπωτών καθόρισε τις ενδυματολογικές παραδοσιακές συνήθειες των γυναικών αλλά και των αντρών της Κύπρου από το 18ο αιώνα μέχρι και τα μέσα του 20ου.
Επίσης το Μουσείο μετά από τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης, τον περασμένο Ιούνιο, σχετικά με την Όπερα της Βασίλισσας της Κύπρου Αικατερίνης Κορνάρο και μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που επέδειξε το κοινό, προσφέρει στους επισκέπτες του δύο ακόμα ειδικές ξεναγήσεις στη μόνιμη αίθουσα «Αικατερίνη Κορνάρο» και ακολούθως στην αξιοπρόσεκτη μικρή περιοδική έκθεση "Η Αικατερίνη Κορνάρο πάει στην Όπερα".
Το 2015 η αίθουσα έχει ανανεωθεί και εμπλουτιστεί με νέα εξαίρετα και εν μέρει μοναδικά έργα αφιερωμένα στην Αικατερίνη Κορνάρο. Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες η αίθουσα εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο με τρία καινούργια εκθέματα της συλλογής Μιχάλη Ζεϊπέκκη. Ο επισκέπτης μέσα από τις ξεναγήσεις θα έχει την ευκαιρία να ταξιδεύσει στον κόσμο της μουσικής του 19ου αιώνα. Παρτιτούρες, σχέδια οπερατικών κοστουμιών και γκραβούρες θα τον μεταφέρουν στο Παρίσι, Μόναχο, Βιέννη, Λονδίνο, Νεάπολη, όπου ανεβάστηκε για πρώτη φορά η Όπερα της τελευταίας βασίλισσας της Κύπρου Αικατερίνης Κορνάρο.
Οι ξεναγήσεις με θέμα "Αικατερίνη Κορνάρο, η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου. Ιστορία και Μύθος: Τα εκθέματα διηγούνται" θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, ώρα 17.00.
Δηλώσεις συμμετοχής: 22661475/info@leventismuseum.org.cy
-
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο
25 Σεπτεμβρίου - 26 Σεπτεμβρίου 2015
Σχετικά
Fedora: Μουσική εγκατάσταση πολυμέσων από τον Ανδρέα Μουστούκη στο Ίδρυμα Φάρος
Το έργο «Fedora» του Ανδρέα Μουστούκη παρουσιάζει σε μια συναρπαστική προβολή το Ίδρυμα Φάρος, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, παρουσία του συνθέτη
Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERsHOUSE 2025 αναδεικνύει για 5η χρονιά την δημιουργία, την καινοτομία και την έμπνευση
Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται με τους δημιουργούς να παρουσιάζουν τα τελικά τους έργα σε μια μοναδική έκθεση στο Youth Makerspace Larnaka, στις 7 Δεκεμβρίου
December: Ομαδική έκθεση με 29 καλλιτέχνες στην γκαλερί Stand in Line – Art Space
Η γκαλερί Stand in Line – Art Space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “December” σε επιμέλεια του Canopy Studio, με 29 συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Μάριος & Άννα Βαρελλά ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις σε μία κοινή έκθεση ζωγραφικής
Με τίτλο "Παράλληλες Εικαστικές Αναζητήσεις"
“Spinning a tale” από Margo της Μάρθας Χριστοδουλίδου
Mια συλλογή από υφαντά, κεντημένα και κροσέ κομμάτια
Τελευταία εβδομάδα της Μπιενάλε Λάρνακας
Με κινηματογραφικές βραδιές, την παρουσίαση του επίσημου καταλόγου και νέες εκθέσεις κλείνοντας την μεγαλύτερη έκδοση
15 (ξεχωριστές) εικόνες από την έκθεση που πρέπει να δεις αυτό το καλοκαίρι
Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης "Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί”, που φιλοξενείται στο υπέροχο Almyra Hotel
Η Cypria Auctions επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή δημοπρασία
Μια δημοπρασία που δεν αναδεικνύει απλώς έργα τέχνης, αλλά ανοίγει περάσματα σε κόσμους πνευματικούς, συμβολικούς και εσωτερικούς.
The Icons: 10 εικόνες από τα εγκαίνια της έκθεσης της Αντωνίας Ηρωίδου στη Λεμεσό
H έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις
Ύδωρ και οίνος: Το καλλιτεχνικό residency που θα "στηθεί" στον Καλοπαναγιώτη
24 διεθνείς δημιουργοί, σε Μονή Λαμπαδιστή και Ενετικό Γεφύρι Καλοπαναγιώτης
Αντωνία Ηρωίδου, τι θα δούμε στην πρώτη σου έκθεση στην Κύπρο;
Η Illustration Artist Αντωνία Ηρωίδου σχεδίασε μία capsule συλλογή και την εκθέτει στο Maison Anemi, σε μία από τις πιο must see exhibition της σεζόν!