Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2015
Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια, τρισδιάστατα κολάζ, εγκατάσταση, κινούμενα σχέδια και γλυπτά που εξερευνούν τα χαρακτηριστικά του χαρτιού σαν υλικό, σαν αρχείο και σαν αφηγητή. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν απλά υλικά μαζί με το χαρτί όπως μολύβι, μελάνι ή απλά δίπλωση, κόψιμο και κόλληση του χαρτιού. Η απλότητα αυτή δίνει έμφαση στην εκλεπτυσμένη φύση του χαρτιού, την λεπτότητα, διαφάνεια, ευαισθησία, μαλακότητα και ευκαμψία.
9 Κύπριοι και διεθνείς καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το χαρτί σαν ένα από τα βασικά υλικά της δουλειάς τους συνευρίσκονται για την έκθεση Paper trails, paper tales. Η έκθεση διοργανώνεται από την Μελίτα Κούτα (Κύπρος) και Chiaki Kamikawa (Ιαπωνία) οι οποίες ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και θα συμμετέχουν στην έκθεση. Δημιουργώντας μία ομάδα από καλλιτέχνες που εργάζονται στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό η έκθεση επιχειρεί να ερευνήσει το ρόλο του χαρτιού στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία σε ευρύτερη κλίμακα.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Μελίτα Κούτα CY, Chiaki Kamikawa JP, Christa Donner US, Ντέλης Παπαδόπουλος CY, Χάρης Καυκαρίδης CY, Karin van Dam NL, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου GR, Μαρίνα Γεραλή CY και Κάλλυ Σώζου CY.
-
Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας
05 Οκτωβρίου - 17 Οκτωβρίου 2015
Σχετικά

“Ίχνη Αναμνήσεων”: Έκθεση ζωγραφικής της Λάρας Βενιαμίν
Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν παρουσιάζει την 3η ατομική της έκθεση στην γκαλερύ Αποκάλυψη στη Λευκωσία

«Διάφανη Γλυπτική»: Μία ιδιαίτερη έκθεση με γλυπτά από χυτό γυαλί
Ο υαλουργός Σταύρος Κοφτερός στην τέταρτη ατομική του έκθεση συνεργάζεται με τον γιο του, Γιάννη Κοφτερό, καλλιτέχνη και σχεδιαστή!

Η 4η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 ανεβάζει αυλαία στη μεγαλύτερη διοργάνωσή της μέχρι σήμερα
Έξι εβδομάδες με εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια θα μεταμορφώσουν τη Λάρνακα σε πολιτιστικό κέντρο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρη Οικονόμου εγκαινιάζει την ερευνητική έκθεση «1975-1989, Λευκωσία: ΓΚΑΛΕΡΙ, vol. II»
Η αναδρομή αυτή συγκεντρώνει αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο και προφορικές μαρτυρίες γκαλεριστριών

Η τέχνη συναντά την προσφορά: Οι Έφη Κκολού και Ανθέμιδα Μελιφρονίδου στηρίζουν το Telethon
Έκθεση Ζωγραφικής “Μέσα από τα δικά μου μάτια”

Διαπλεκόμενες Συνδέσεις: Έκθεση σε δύο διαφορετικούς χώρους
Συμμετέχουν οι Mathieu Devavry, Μαρία Τριλλίδου, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και η Δάφνη Νικήτα

Αναδρομική έκθεση της Δάφνης Τριμικλινιώτη στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού
Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα από μια πορεία 70 ετών της εικαστικού

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία

«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Chroma: Η πρώτη ατομική έκθεση στην Κύπρο της Βρετανίδας εικαστικού Jessie Woodward
Έργα γεμάτα έντονα χρώματα και αφαιρετική διάθεση