16-31 October 2015
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Triplevision: Μία αναπάντεχη συνάντηση τριών καλλιτεχνών

Έργα των Χριστάκη Πολυδώρου, Άντρου Ευσταθίου και Sylvia Woodcock

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015

Η επιλογή των συγκεκριμένων καλλιτεχνών δεν είναι καθόλου τυχαία καθότι και οι τρεις εξυπηρετούν και επεξεργάζονται όμοια θεματική με διαφορετικές όμως προσεγγίσεις ο καθένας τους. Το κοινωνικό κατεστημένο τα καθημερινά δρώμενα οι ψυχολογικές εντάσεις των σημερινών ανθρώπων αποτυπώνονται στα έργα του καθενός μέσα από τη δική του οπτική γωνία. Οι προσωπικές ιστορίες, οι  μνήμες, το υποσυνείδητο, συγκεκριμένα σύμβολα επιτάσσονται και από τους τρεις για την διεκπεραίωση του έργου τους. Το κάθε έργο φέρει την δική του σφραγίδα και ταυτότητα και δεν εστιάζονται καθόλου ομοιότητες.

Ο Πολυδώρου διαπραγματεύεται σκηνές καθημερινές έχοντας σαν εφαλτήριο το προσωπικό βίωμα την μνήμη και το υποσυνείδητο του. Παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση κυρίως μικρά τελάρα περιεκτικά με τα γνωστά σύμβολα του, το ποδήλατο, τα δωμάτια εποχής, τα πουλιά και τα φύλλα της δάφνης. Κυρίαρχα χρώματα το πορφυρό μπλε με χαρακτηριστικά την απόλυτη ελευθερία έκφρασης και ποιότητας στη γραμμή.

Ο Ευσταθίου είναι εκείνος ο καλλιτέχνης που προσδίδει μία αίσθηση μυστηρίου, μυστικισμού, μέσα από τις συνθέσεις του. Τα τελευταία χρόνια καταπιάνεται με ανθρώπινες φιγούρες μέσα σε μία απόλυτα αφαιρετική προσέγγιση, φιγούρες που ακροβατούν και ισορροπούν σε σχοινιά. Οι «ακροβάτες» του Ευσταθίου είναι οι σημερινοί άνθρωποι που παλεύουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στα πραγματικά δεδομένα που αντιμετωπίζουν και στην ψυχολογία που διαμορφώνεται. Οι φιγούρες αυτές είναι φανταστικές και αποτυπώνονται στον καμβά με την βοήθεια και πάλι της μνήμης και του υποσυνείδητου. Εικόνες που έχουν φορτιστεί με συναισθηματικές εντάσεις όπως τα έργα με τους θεατές με χώρους παραστάσεις, στις αίθουσες διδασκαλίας. Ο Ευσταθίου παίζει πολύ με το χρώμα αφήνοντα μουντό τοπίο-φόντο για να τονίσει τα φωτεινά χρώματα που κρύβονται και ξεπροβάλλουν ξαφνικά μέσα στα δωμάτια ή μέσα στα ενδυμάτων φιγούρων.

Η Sylvia Woodcock είναι μία Σκοτσέζα καλλιτέχνης η οποία ζει στην Κύπρο μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα από το έργο της προβάλει εικόνες και σκηνές από την καθημερινότητα. Οι φιγούρες και τα πρόσωπα στα έργα της αποδίδονται με καρικατουρίστικο τρόπο δίδοντας με αυτό τον τρόπο μία πολύ ανάλαφρη αίσθηση με χιούμορ. Τα χρώματα της είναι καθαρά, έντονα καμιά φορά αυτοσχέδια και θυμίζουν ξωτικούς προορισμούς. Η Sylvia ζωγραφίζει άλλοτε από τη φαντασία και την μνήμη της και άλλοτε περιγράφει αυθεντικές σκηνές από εκδηλώσεις που την έχουν εντυπωσιάσει στην χώρα μας.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close