Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015
Tο «Hope For Children» UNCRC Policy Center, διοργανώνει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου «Κυνήγι Θησαυρού» για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών (ΣΤ’ τάξης δημοτικής εκπαίδευσης).
Το «Κυνήγι Θησαυρού» θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. στο θεατράκι του «Λεβέντειου» Δημοτικού Μουσείου και θα ολοκληρωθεί στη 13:00. Στο σημείο τερματισμού, στην Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου, θα υπάρχει παζαράκι με live link του Ράδιο Πρώτο, παιχνίδια, φαγητό κ.λπ. ούτως ώστε τα παιδιά και οι γονείς να περάσουν ευχάριστα το χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων.
Το «Κυνήγι Θησαυρού» θα συμπεριλαμβάνει παιχνίδια, παζλ, και ερωτήσεις βασισμένες στην διδακτέα ύλη της πέμπτης δημοτικού, όπως έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μεταδοθούν στα παιδιά τα επιδιωκόμενα μηνύματα μέσα από μία ευχάριστη και χαρούμενη εμπειρία. Σκοπός είναι να δοθεί στα παιδιά που υποφέρουν από σεξουαλική κακοποίηση το κουράγιο να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, καθώς επίσης και να καταστεί γνωστό στους ενήλικες ότι η σεξουαλική βία εναντίον παιδιών λαμβάνει χώρα πολύ πιο συχνά από ό,τι μπορεί να νομίζει κανείς. Ταυτόχρονα, σκοπός είναι να ενδυναμώθει η αυτοπεποίθηση των παιδιών και να τονιστεί η σημασία της συλλογικής προσπάθειας.
Το «Hope For Children» UNCRC Policy Center είναι ο επίσημος εκπρόσωπος για τη Κύπρο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών. Το «Κυνήγι Θησαυρού» έχει ως σκοπό να δημοσιοποιήσει και να προωθήσει την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε».
Ένας χαρακτήρας-καρτούν με το όνομα «Κίκο» - δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης με σκοπό να βοηθήσει τους γονείς να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα παιδιά τους και να τους παράσχει τα κατάλληλα μηνύματα και την απαραίτητη πληροφόρηση για να τα προστατεύσουν από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση - θα είναι η μασκότ στο «Κυνήγι Θησαυρού». Η εκστρατεία, η οποία εξελίσσεται και στα 47 κράτη μέλη, έχει επίσης αποτυπωθεί σε βιβλίο που εξηγεί με τρόπο απλό, με στοιχεία παιχνιδιού και απαλλαγμένο από απειλητικούς τόνους τα όρια και τι πρέπει τα παιδιά να δέχονται και τι όχι όταν αγγίζονται. Το βιβλίο αυτό διανεμήθηκε, στο παρελθόν, σε σχολεία από το «Hope For Children» UNCRC Policy Center σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Όλα τα παιδιά θα λάβουν μία βεβαίωση συμμετοχής και οι πρώτες τρεις ομάδες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα.
Το Ράδιο Πρώτο είναι ο χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, κατόπιν έγκρισης και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
Σχετικά
ΟΔΗΓΟΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ: Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο!
Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να ξέρουμε αυτή την ημέρα γιορτής και γλεντιού
Ίσως το πιο τρελό καρναβάλι της Κύπρου θα γίνει και φέτος στο χωριό
Αποκριές στην καρδιά των βουνών
Παφίτικο Καρναβάλι 2026: Όλα όσα θα γίνουν φέτος
Από την Τσικνοπέμπτη, στην είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου μέχρι την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση
Η Πάφος γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη με δωρεάν σουβλάκια, μπέργκερ και πίτσα
Το Χάνι του Ιμπραήμ μεταμορφώνεται σε ένα φωτεινό, πολύχρωμο Μαγεμένο Δάσος, γεμάτο μουσική, ενέργεια και καρναβαλικό παλμό
Τσικνοπέμπτη στο χωριό, με δωρεάν ζιβανία και εδέσματα
Μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση για την Τσικνοπέμπτη, στην Πλατεία
Το καφενείο της Λευκωσίας που μεταφέρει (Κυριακή) την Τσικνοπέμπτη
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Τσικνοπέμπτη στα 7 Κλειδιά μεταφέρεται την Κυριακή.
CYBERNESS Carnival Market: όταν το καρναβάλι συναντά τη φωτιά και την άνοιξη
Δύο μέρες γιορτής, μουσικής και συλλογικής ζεστασιάς στο Kolla, με ελεύθερη είσοδο και ανοιχτή αγκαλιά για όλους (και τα κατοικίδια)
Τι ετοιμάζουν οι δήμοι της Κύπρου για την Τσικνοπέμπτη;
Αυτοί οι δήμοι ετοιμάζουν δωρεάν εκδηλώσεις με χορό, φαγητό και παραδοσιακά έθιμα.
Όλα όσα σε περιμένουν στο Καρναβάλι της Πόλης Χρυσοχούς
Το Καρναβάλι Πόλης Χρυσοχούς 2026 υπόσχεται στιγμές χαράς για μικρούς και μεγάλους
Week Agenda: 13 ενδιαφέρουσες προτάσεις για αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Σινεμά, θέατρο, μουσική, καρναβαλικός ρυθμός και γεύσεις που μυρίζουν Τσικνοπέμπτη