Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015
Ομολογουμένως το κρασί τα τελευταία χρόνια έχει πολύ τα πάνω του τα τελευταία χρόνια αφού ολοένα και περισσότεροι Κύπριοι το προτιμούν τόσο στο τραπέζι όσο και στις εξόδους τους. Η νέα κουλτούρα που διαμορφώνεται γύρω από το κρασί στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιείται την τελευταία δεκαετία στον κυπριακό αμπελώνα και στα ντόπια οινοποιεία του νησιού.
Οι Κύπριοι οινοποιοί στο πλαίσιο της προώθησης της δουλειάς τους πραγματοποιούν κατά καιρούς αρκετά ενδιαφέροντας wine tastings τόσο σε Λευκωσία όσο και σε Λεμεσό στα διάφορα γουστόζικα wine bars και κάβες που έγιναν τον τελευταίο καιρό trend και talk of the town.
15 οινοποιεία, 60 ετικέτες
Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζοντας με τη σειρά του το κυπριακό κρασί μας φέρνει σε επαφή με τους Κύπριους οινοπαραγωγούς και τα κρασιά τους. Έτσι, το Σάββατο θα έχεις την ευκαιρία αν βρεθείς στο Δημαρχείο Λευκωσίας στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 να γνωρίσεις κρασιά από 15 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού και να δοκιμάσεις πάνω από 60 εγχώριες ετικέτες.
Με την άφιξή σου στον χώρο της εκδήλωσεις μπορείς να προμηθευτείς το δικό σου κρασοπότηρο με μόνο 3 ευρώ το οποίο θα το κρατήσεις και με αυτό θα κάνεις το πιο μεθυστικό ταξίδι στον κόσμο του κυπριακού οίνου. Τα 3 ευρώ που θα πληρώσεις θα πάνε για τη στήριξη των μαθητών του ακριτικού Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Κασσιανού, μια κίνηση που αποτελεί διαχρονική δραστηριότητα της «Λέσχης Λάϊονς Λευκωσίας Εντός των Τειχών» που συνδιοργανώνει την εκδήλωση μαζί με τον Δήμο Λευκωσίας.
Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη των:
Ομίλος Οινοφίλων Κύπρου
Κύπρος, Δρόμοι του κρασιού (KOT)
Φίλοι της Λευκωσίας
Λευκωσιάζω
Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσία
Πληροφορίες
Σάββατο 24 Οκτωβρίου, Δημαρχείο Λευκωσίας, Πλατεία Ελευθερίας. Ώρα: 18.00-21.00 Είσοδος: Ελεύθερη (€3 για να πάρεις το ποτήρι με το οποίο μπορείς να δοκιμάσεις όσο κρασί θέλεις)
Σχετικά

Παιχνίδια, διαγωνισμοί και φαγητό για μικρούς και μεγάλους στην "2η Μαγιάτικη Οδό"
Στην Επισκοπή με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το Ακάκι έχει ετοιμάσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα με πασχαλινές εκδηλώσεις
Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου «Ο ΣΕΡΡΑΧΗΣ» διοργανώνει ακόμη μια χρονιά, Πασχαλινές εκδηλώσεις στην Πλατεία Ακακίου, την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα!

Σε έναν πεζόδρομο στην παλιά πόλη θα στηθεί ένα δυναμικό street runway event
Ένα εναλλακτικό fashion show θα στηθεί σε έναν πεζόδρομο της Λευκωσίας

Εκδρομή και πεζοπορία στο Φαράγγι του Άβακα
Ο ομορφότερος προορισμός για τους πεζοπόρους αλλά και τους λάτρεις της φύσης

Φιλανθρωπικό τουρνουά καλαθόσφαιρας με την ομάδα του Λούη Πατσαλίδη και του Μιχάλη Σοφοκλέους
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Smile Project στηρίζοντας παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Τα ομώνυμα έλκονται: Μια αλλιώτικη ομιλία - παράσταση για τις σχέσεις
Μια ομιλία-παράσταση που μετατρέπεται σε καθρέφτη του τρόπου που συνδεόμαστε σήμερα

Η Βασιλική Χατζηαδάμου γιορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα σε ένα όμορφο χωριό της Κύπρου
Με παραδοσιακά παιχνίδια και φαγητό

Ανθίζουν ξανά οι πανέμορφες ιαπωνικές κερασιές στον Κάμπο της Τσακίστρας
Το χωριό προγραμματίζει και φέτος τη γιορτή με τίτλο "Ανοιξιάτικο πέπλο στον Κάμπο"

Φέτος θα κάνουμε Πάσκα στο χωρκόν με τη Βασιλική Χατζηαδάμου
Ένα υπέροχο παραδοσιακό μουσικό απόγευμα στην Αψιού

Η οδός Ανεξαρτησίας γίνεται πεζόδρομος και γεμίζει μουσικές και χορούς
Πασχαλινή Εκδήλωση Δήμου Λεμεσού

Αγοράζουμε βιβλία με €1, την Κυριακή, στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού
Την Κυριακή, η πλατεία στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού θα γεμίσει με παιδιά και βιβλία

35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε πιο όμορφα με φίλους και την οικογένεια το weekend