Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015
Ομολογουμένως το κρασί τα τελευταία χρόνια έχει πολύ τα πάνω του τα τελευταία χρόνια αφού ολοένα και περισσότεροι Κύπριοι το προτιμούν τόσο στο τραπέζι όσο και στις εξόδους τους. Η νέα κουλτούρα που διαμορφώνεται γύρω από το κρασί στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιείται την τελευταία δεκαετία στον κυπριακό αμπελώνα και στα ντόπια οινοποιεία του νησιού.
Οι Κύπριοι οινοποιοί στο πλαίσιο της προώθησης της δουλειάς τους πραγματοποιούν κατά καιρούς αρκετά ενδιαφέροντας wine tastings τόσο σε Λευκωσία όσο και σε Λεμεσό στα διάφορα γουστόζικα wine bars και κάβες που έγιναν τον τελευταίο καιρό trend και talk of the town.
15 οινοποιεία, 60 ετικέτες
Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζοντας με τη σειρά του το κυπριακό κρασί μας φέρνει σε επαφή με τους Κύπριους οινοπαραγωγούς και τα κρασιά τους. Έτσι, το Σάββατο θα έχεις την ευκαιρία αν βρεθείς στο Δημαρχείο Λευκωσίας στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 να γνωρίσεις κρασιά από 15 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού και να δοκιμάσεις πάνω από 60 εγχώριες ετικέτες.
Με την άφιξή σου στον χώρο της εκδήλωσεις μπορείς να προμηθευτείς το δικό σου κρασοπότηρο με μόνο 3 ευρώ το οποίο θα το κρατήσεις και με αυτό θα κάνεις το πιο μεθυστικό ταξίδι στον κόσμο του κυπριακού οίνου. Τα 3 ευρώ που θα πληρώσεις θα πάνε για τη στήριξη των μαθητών του ακριτικού Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Κασσιανού, μια κίνηση που αποτελεί διαχρονική δραστηριότητα της «Λέσχης Λάϊονς Λευκωσίας Εντός των Τειχών» που συνδιοργανώνει την εκδήλωση μαζί με τον Δήμο Λευκωσίας.
Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη των:
Ομίλος Οινοφίλων Κύπρου
Κύπρος, Δρόμοι του κρασιού (KOT)
Φίλοι της Λευκωσίας
Λευκωσιάζω
Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσία
Πληροφορίες
Σάββατο 24 Οκτωβρίου, Δημαρχείο Λευκωσίας, Πλατεία Ελευθερίας. Ώρα: 18.00-21.00 Είσοδος: Ελεύθερη (€3 για να πάρεις το ποτήρι με το οποίο μπορείς να δοκιμάσεις όσο κρασί θέλεις)
Σχετικά
Στις 4 του Απρίλη (μιτσιοί τζιαι μηάλοι) θα βρεθούμε στην αυλή του Άη Γιώρκη
Σε μία γιορτή που δίνει πνοή στες ρίζες και είναι αφιερωμένη στην παράδοση
Όλα όσα θα γίνουν τον Μάιο στο Fantasia Festival
Ετοιμαστείτε να φτιάξουμε προστατευτικές κούκλες να παρακολουθήσουμε μεσαιωνικές μάχες και magic show
Κυνηγάμε πασχαλινά αυγά μαζί με τα παιδιά στον πιο όμορφο βοτανικό κήπο του νησιού
Γεμίζουμε τα καλαθάκια μας αυγά και παίζουμε παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια
Το Υφαντουργείο ξαναχτυπά με ένα πασχαλινό παζάρι
Η άνοιξη φέρνει markets, φαγητό και πολύ παιχνίδι
Έρχεται η 17η έκθεση Στατικού Μοντελισμού στην Κυπρο
Μοναδικά εκθέματα και έμπνευση για όλους στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου γιορτάζει με δωρεάν δράσεις για το κοινό
Τριήμερο εκδηλώσεων στη Λεμεσό με ελεύθερη είσοδο, βραδινή ξενάγηση και δημιουργικό εργαστήρι παντομίμας
Safari & Hiking στον Μαχαιρά: Ζήσε μια αυθεντική περιπέτεια στη ανθισμένη κυπριακή φύση
Μια μοναδική outdoor εμπειρία που συνδυάζει εξερεύνηση, πεζοπορία και τα εντυπωσιακά τοπία του ορεινού Μαχαιρά
«Χόρεψε, χόρεψε στη γειτονιά» των Αγίων Ομολογητών
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το πιο όμορφο έθιμο της γειτονιάς
Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τα Τεισιά της Μαδαρής;
Εκπαιδευτική πεζοπορία σε μία πανέμορφη διαδρομή με εντυπωσιακά σημεία θέας
Week Agenda: 15 όμορφες προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, parties και ξεχωριστά events σε όλη την Κύπρο που δίνουν ρυθμό στις ημέρες και τις νύχτες της εβδομάδας.
Το Ανοιξιάτικο Παζαράκι που όλοι περιμένουμε, επιστρέφει
Μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα στο πανέμορφο αρχοντικό σπίτι του Τεχνόπολις 20, γεμάτη χρώματα, αρώματα και ξεχωριστές δημιουργίες