Things to Do , Εκδηλώσεις

Δοκίμασε 60 κρασιά με μόνο 3 ευρώ

Ένα μεθυστικό ταξίδι στον κόσμο του κυπριακού αμπελώνα

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015

Ομολογουμένως το κρασί τα τελευταία χρόνια έχει πολύ τα πάνω του τα τελευταία χρόνια αφού ολοένα και περισσότεροι Κύπριοι το προτιμούν τόσο στο τραπέζι όσο και στις εξόδους τους. Η νέα κουλτούρα που διαμορφώνεται γύρω από το κρασί στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιείται την τελευταία δεκαετία στον κυπριακό αμπελώνα και στα ντόπια οινοποιεία του νησιού.

Οι Κύπριοι οινοποιοί στο πλαίσιο της προώθησης της δουλειάς τους πραγματοποιούν κατά καιρούς αρκετά ενδιαφέροντας wine tastings τόσο σε Λευκωσία όσο και σε Λεμεσό στα διάφορα γουστόζικα wine bars και κάβες που έγιναν τον τελευταίο καιρό trend και talk of the town.

15 οινοποιεία, 60 ετικέτες
Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζοντας με τη σειρά του το κυπριακό κρασί μας φέρνει σε επαφή με τους Κύπριους οινοπαραγωγούς και τα κρασιά τους. Έτσι, το Σάββατο θα έχεις την ευκαιρία αν βρεθείς στο Δημαρχείο Λευκωσίας στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 να γνωρίσεις κρασιά από 15 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού και να δοκιμάσεις πάνω από 60 εγχώριες ετικέτες.

Με την άφιξή σου στον χώρο της εκδήλωσεις μπορείς να προμηθευτείς το δικό σου κρασοπότηρο με μόνο 3 ευρώ το οποίο θα το κρατήσεις και με αυτό θα κάνεις το πιο μεθυστικό ταξίδι στον κόσμο του κυπριακού οίνου. Τα 3 ευρώ που θα πληρώσεις θα πάνε για τη στήριξη των μαθητών του ακριτικού Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Κασσιανού, μια κίνηση που αποτελεί διαχρονική δραστηριότητα της «Λέσχης Λάϊονς Λευκωσίας Εντός των Τειχών» που συνδιοργανώνει την εκδήλωση μαζί με τον Δήμο Λευκωσίας.

Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη των:
Ομίλος Οινοφίλων Κύπρου
Κύπρος, Δρόμοι του κρασιού (KOT)
Φίλοι της Λευκωσίας
Λευκωσιάζω
Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσία

Πληροφορίες
Σάββατο 24 Οκτωβρίου, Δημαρχείο Λευκωσίας, Πλατεία Ελευθερίας. Ώρα: 18.00-21.00 Είσοδος: Ελεύθερη (€3 για να πάρεις το ποτήρι με το οποίο μπορείς να δοκιμάσεις όσο κρασί θέλεις) 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close