Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Blue Monday σήμερα και... θα τα πιούμε στα wine bars

13 στέκια για κρασί στη πρωτεύουσα για να ξεφύγεις από τη... θλίψη της Blue Monday!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, είναι η χειρότερη και πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου, σύμφωνα με διάφορους ψυχολόγους. Κάθε χρόνο, λοιπόν, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου αποκαλείται Blue Monday και σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι η πιο καταθλιπτική μέρα ολόκληρου του έτους.

Το κόνσεπτ της Blue Monday ανήκει στον ψυχολόγο Dr Cliff Arnall που το 2005 έφτιαξε μία εξίσωση για να βρει ποια μέρα είναι η χειρότερη του χρόνου. Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν. Ο μαθηματικός του τύπος εμπεριέχει τα χρέη, τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν και τις γιορτές που πέρασαν, για να στηρίξει την άποψή του για την «Blue Monday».

Για εμάς, εδώ, στο Check In όλη αυτή η ιστορία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει τίποτα περισσότερο από άλλη μία αφορμή για έξοδο.

Τι λες λοιπόν να… ξεπεράσεις τη θλίψη της Blue Monday με μία έξοδο για κρασάκι, παρεούλα και λαχταριστά platters στα wine bars της πρωτεύουσας!

Διάλεξε και πάρε! 

Barrique Wine & Deli
Το Barrique Wine & Deli είναι το μαγαζί που καθιερώθηκε πλέον στη συνείδησή μας ως το απόλυτο wine bar στέκι μας και βρίσκεται στη οδό Μενάνδρου. Και καθότι το όνομά του σημαίνει "βαρέλι", δίνει στους φίλους του κρασιού την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον οινικό κόσμο, μέσα από την επιλογή 200 και πλέον ετικετών, πολλές εκ των οποίων αποκλειστικής εισαγωγής. Ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα σε παρέες για μια προσιτή έξοδο, για ένα ποτήρι κρασί με το αντίστοιχο συνοδευτικό. Ο χώρος λειτουργεί από τις 09.30-19.00 ως κάβα και delicatessen, ενώ από τις 18.00 τα τραπεζάκια μεταφέρονται στις βεράντες του... και το μεταμορφώνουν σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό wine bar. Προσφέρει αποκλειστικής εισαγωγής κρασιά (Δουλουφάκης-Κρήτη, Ζαχαριάς-Νεμέα, Cesari-Verona, 200 σε μπουκάλι και 30+ by the glass), τα οποία συνοδεύονται επάξια από καλοδιαλεγμένα πλατό με τυριά, αλλαντικά και εξωτικά φρούτα, σαλάτες, μπρουσκέτες και τσιμπήματα κρασιού, όλα σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.
Οδός Μενάνδρου 4, Λευκωσία. Για κρατήσεις στο wine bar, τηλ. 22263777 & για την κάβα και deli 70087080.

The Winery
Μία από τις νέες αφίξεις της Λευκωσίας και ένα μαγαζί με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και φέρνει μαζί του κάτι πολύ πρωτοποριακό. Παράγει το δικό του κρασί επί τόπου, μπροστά στα μάτια μας ακριβώς πίσω από το μπαρ. Οι ιδιοκτήτες είναι άριστοι γνώστες του κρασιού, ενώ σημαντικό επίσης είναι πως το “The Winery” προσφέρει και φαγητό σε μορφή tapas, καφεδάκι καθημερινά αλλά και εύγευστο brunch τα σαββατοκυρίακα (11.00-15.00).
(22511925) Λυκούργου 7 (πάροδος Λήδρας), Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-2.00.

Winerys
Πρόκειται για ένα μικρό μεν, ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό μαγαζί δε, πολύ προσιτό, με χαλαρή ατμόσφαιρα και γαλλική φινέτσα! Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του ξενοδοχείου Κλεοπάτρα, στο κέντρο της Λευκωσίας, και λειτουργεί από το πρωί ως wine shop, ελληνιστί κάβα (!), ενώ από το απόγευμα και μετά μεταμορφώνεται σε ένα προσιτό, ζωντανό και μοντέρνο wine bar, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το κρασί του, να συναντηθεί με φίλους, να συζητήσει και να χαλαρώσει. Διαθέτει πέραν των 150 ετικετών, με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν άριστα τα platters τυριών, αλλαντικών και φρούτων που θα σου σερβίρουν. Οι προτάσεις του ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στα κρασιά, αφού μιλάμε για μια πλήρη κάβα, εξ ου και μπορούν να σου σερβίρουν από ουίσκι και μπράντι μέχρι λικέρ, βότκα κ.ά.
(99407100), Φλωρίνης 13, Λευκωσία. Δ-Παρ 11.00-01.00 & Σ 10.00-19.00 (θερινό ωράριο).

Φελλός wine bar
Ελληνικό όνομα και κυπριακά τα κρασιά που προσφέρει από επιλεγμένα κυπριακά οινοποιεία, ανάμεσά τους τα Fikardos Wineries, Vouni Panayia, Κυπερούντα, Άης Αμπέλης κ.ά. Το κρασάκι σου δε, το απολαμβάνεις με ένα platter από τυριά και/ή αλλαντικά. Μάθε ακόμα ότι, κάθε Τρίτη το μαγαζί διοργανώνει wine tasting, ενώ στον πάνω όροφο άρχισαν ήδη τα μαθήματα οινογνωσίας, με τους Ανδρέα Εμμανουήλ, Οινολόγο και Πρόεδρο του Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου και Λουκά Παπαλουκά, Πρόεδρο του Συνδέσμου Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου.
(96894696) Στασάνδρου 19Α-Β, Λευκωσία. Δ-Κ 18.00-01.00.

Funky Vino
Το Funky Vino είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά του: ένας funky χώρος, γι' αυτό και μας αρέσει πολύ! Λειτούργησε πρόσφατα δίπλα στο ‘Second Cup’ και μας περιμένει με πολλές εκπλήξεις, καλό κρασί κι άλλα οινοπνευματώδη, ωραία ατμόσφαιρα, χαλαρή διάθεση και πολύ νόστιμα πιάτα! Η εντυπωσιακή μπάρα του όπως και τα άνετα ψηλά σκαμπό του, σε συνδυασμό με τον υπέροχο φωτισμό που δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα, δεν θα σου επιτρέψουν να αντισταθείς σε ένα ποτήρι κρασί το οποίο θα συνοδεύσουν επάξια πιάτα όπως η σαλάτα τρυφερού σπανακιού, platter antipasti, νοστιμότατες λεπτόφυλλες πίτσες, τα γευστικά μίνι μπέργκερ κ.ά. Το καλύτερο ωστόσο σου το άφησα για το τέλος. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 17.00-19.30, το Funky Vino έχει Happy Hour χρεώνοντας όλα τα φαγητά και cocktails μόνο €4.95 (εκτός από τα platters τυριών και αλλαντικών) και το κρασί στο ποτήρι μόνο €3.50.
(22250035), Αγίου Νικολάου 59, Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Κ 17.30-24.00.

Oινοscent
Φτιάχτηκε με όραμα να τιμήσει τη γαλλική και την ιταλική οινοπαράδοση, παρόλο που διαθέτει 80 διαφορετικές ετικέτες από μεσογειακές αποκλειστικά χώρες, ικανοποιώντας κάθε απαίτηση και προτίμηση. Τα 8 στον αριθμό κρασιά που σερβίρονται σε ποτήρι, αλλάζουν κάθε εβδομάδα, για να δοκιμάζεις συνεχώς νέες γεύσεις! Ενώ γευστικά platters τυριών και αλλαντικών, συνοδεύουν επάξια την κάθε επιλογή σου σε κρασί. Η φινέτσα και η γοητεία του χώρου θυμίζουν έντονα γαλλικό κουτούκι με ιταλικές πινελιές. Εξάλλου, το κτίριο το οποίο φιλοξενεί το μαγαζί χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα, διατηρώντας ωστόσο αναλλοίωτη την ταυτότητά του, παρά την προσθήκη μοντέρνων στοιχείων, με το άσπρο και το μαύρο χρώμα να του δίνουν άλλο, μοντέρνο αέρα. Νωρίς το απόγευμα θ' ακούσεις jazz, pop και μπαλάντες με παριζιάνικο άρωμα, ενώ αργότερα σειρά παίρνουν τα beats!
(22660900) οδός Λήδρας 199, Λευκωσία. Δ-Κ 18.00-02.00.

Vino Cultura Tapas bar
Πρόκειται για ένα wine & tapas bar στο χώρο του οποίου εκτός από τις ετικέτες κρασιών, λάμπει διά της παρουσίας της και η συλλογή των βραβείων του, η οποία εμπλουτίστηκε πέρσι με το Check In Eating Award για την καινοτόμο προσέγγισή του στην αποθήκευση των κρασιών. Εδώ θα απολαύσεις άριστης ποιότητας κρασί, αλκοολούχα ποτά και φαγητό σε συνδυασμό με προσεγμένη και με ευγένεια εξυπηρέτηση. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες διοργανώνει Εισαγωγικά μαθήματα γευσιγνωσίας κρασιού (Introductory Wine Tasting Sessions) για όλους. Μάθε λεπτομέρειες στο event που δημιουργήθηκε στο Facebook.
(22676707) Κυριάκου Μάτση 20. Δ 18.00-01.00.

1888 Wine & Cocktail bar
Το τρίπτυχο ποιότητα-ζεστασιά-εξυπηρέτηση είναι ο λόγος που το 1888 εδώ και χρόνια βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα καλύτερα wine bars της πρωτεύουσας. Σ' ένα διατηρητέο, παλιό αρχοντικό με εξωτερική αυλή και ξύλινες κολόνες μπορείς να απολαύσεις ένα εκ των 30 κρασιών του, ιδανικά συνοδευμένο με ένα platter τυριών, αποξηραμμένων φρούτων και bruschettas. Κάθε Κυριακή, τα "τσουγκρίζεις" με live έντεχνη και λαϊκή μουσική!
(22667977) Λεύκωνος 23. Τρ 18.00-21.00.

Ποτοπωλείον
Πας γιατί εκεί θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου! Τόσο άνετα! Τόσο "της παρέας"! Το "Ποτοπωλείο" μπορεί να υπερηφανεύεται για μία από τις πλουσιότερες κάβες στο νησί, με πέραν των 300 ετικετών! Από αυτά, τα 6 διατίθενται για να τα πιεις και σε ποτήρι μαζί με εκλεκτά τυριά και αλλαντικά αλλά και wraps που θα κάνουν το βράδυ σου ακόμη νοστιμότερο. Αν θες να πας κάνε κράτηση μερικές μέρες πριν.
(22420507) Αρμενίας 53. Δ-Κ 18.00-24.00.

Il Bacaro Vino e Plattini
Αν πήγες στη Βενετία, γνωρίζεις πως "Il Bacaro" σημαίνει μαγαζί το οποίο πουλά τσιμπήματα και κρασί. Αυτό ακριβώς κάνει και το πρωτευουσιάνικο "Il Bacaro", το οποίο είναι καθόλα εμπνευσμένο από την ιταλική νοοτροπία και το ταμπεραμέντο. Στο μαγαζί με τη rustic διακόσμηση και τα retro στοιχεία, θα βρεις περί των 75 ειδών κρασιά, εκ των οποίων τα 15 είναι διαθέσιμα και για να τα παραγγείλεις στο ποτήρι, ενώ θα σου προτείναμε, ως συνοδευτικό, μανιτάρια με τρούφα, πατέ ή λουκάνικο. Soundtrack της βραδιάς... φυσικά jazz!
(22676969) Λεωφ. Προδρόμου 131. Δ-Σ 17.30- 01.00.

Vini Platea
Πάει δεν πάει ένας μήνας από την ημέρα που πρωτοάνοιξε και ήδη αρκετός κόσμος μιλά με κολακευτικά σχόλια για το μαγαζί στη Μουσών. Εδώ μπορείς να διαλέξεις μεταξύ 40 διαφορετικών κρασιών από τον παλιό (Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα κ.ά.) και νέο κόσμο (Νότιος Αμερική, Αφρική, Ασία κ.λπ.) αλλά και αρκετά κυπριακά. Δοκίμασε ένα από τα 10 είδη κρασιών που προσφέρονται σε ποτήρι, όπως Μοσχοφίλερο, Ξυνιστέρι κ.λπ., και συνδύασέ το με ένα γευστικότατο platter αλλαντικών και τυριών!
(99473878) Μουσών 9. Δ-Κ 18.00-02.00.

Blue Bar
Η κάβα του αποτελείται από πέραν των 300 labels κρασιών από όλο τον κόσμο, ενώ η φουτουριστική προσέγγιση του μπαρ σε σχέση με τον υπόλοιπο χώρο έχει το ενδιαφέρον της. Εδώ μπορείς να απολαύσεις το κρασί σου με platters από τυριά, αλλαντικά και φρούτα υπό τους ήχους της τζαζ, της ροκ και του πιάνου, αναλόγως της ημέρας. Κουβανέζικα live ακούσματα κάθε Πέμπτη, πιο δυνατή μουσική από 80’s τις Παρασκευές από τον Dj Mario και τα Σάββατα πιο ατμοσφαιρική διάθεση με την Χριστίνα Γεωργίου στο πιάνο.
(22664006) Ρηγαίνης 94. Δ-Κ 19.00-00.00.

Viviano
Το “Viviano” είναι ένα μικρό, ζεστό wine bar που αγαπά όχι μόνο το κρασί αλλά και τις μπύρες αφού στο μενού του θα βρεις 55 διαφορετικές ετικέτες από όλο τον κόσμο. Το “Viviano” λειτουργεί ταυτόχρονα και ως κάβα με ποικιλία κρασιών από την Κύπρο, την Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Νότια Αφρική. Όλα αυτά μπορείς να τα πιείς κιόλας παρέα με φίλους με την συνοδεία τυριών ή ολοκληρωμένου platter τυριών και νόστιμων nachos.  
(22255401) Σταυρού 58Α, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Κ 09.30-01.00.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close