Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2015
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
Μάκης Αυξεντίου
EXECUTIVE CHEF
Ανδρέας Παντελή
CHEF
Ανδρέας Ξενοφώντος
Εδώ και 13 χρόνια προσφέρει φρέσκο ψάρι και χαμόγελα, σ’ ένα θαυμάσιο περιβάλλον στη Μαρίνα Ζυγίου. Ο εσωτερικός του χώρος θυμίζει καράβι, με τα διακοσμητικά του στοιχεία να σε ταξιδεύουν σε θάλασσες και ωκεανούς. Όσο δε για τον εξωτερικό χώρο, κι αυτός είναι υπέροχος. Έχει εξάλλου θέα στη θάλασσα. Κι αφού επιλέξεις πού θα καθίσεις, ακολούθως πήγαινε μέχρι τη βιτρίνα-ψυγείο, από όπου θα δεις και θα διαλέξεις όλες τις φρέσκες επιλογές από την ψαριά της ημέρας. Ενώ εσύ θα επιλέξεις και τον τρόπο που θα απολαύσεις την κάθε συνταγή. Εμείς επισκεφθήκαμε το εστιατόριο ένα δροσερό βραδάκι και επιλέξαμε να καθίσουμε στα τραπεζάκια της Μαρίνας Ζυγίου. Παραγγείλαμε το κρασί μας και αμέσως ήρθε ο δίσκος με τα ορεκτικά και τις αλοιφές.
Από εξαιρετικό χούμους, σαγανάκι γαρίδας, άξιο βράβευσης ριζότο με μελάνι σουπιάς, ενορχηστρωμένο με ολόφρεσκες σουπιές, καθώς και πλούσιο σε ψαρικά, τυροκριθαρότο. Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στην αστακομακαρονάδα του μαγαζιού, ενώ τα ορθότατα τηγανισμένα μπαρμπούνια και οι σαργοί ήταν πραγματικά όνειρο, όπως όνειρο ήταν και το φαγκρί σχάρας. Υπέροχες, φρεσκότατες επιλογές που πραγματικά μας εντυπωσίασαν. Για επίλογο ήρθε στο τραπέζι μας κέικ καρότου και σπιτικά γλυκά του κουταλιού. Η ατμόσφαιρα, οι γεύσεις αλλά και η άψογη εξυπηρέτηση καθιστούν το Captain’s Table άξιο βράβευσης στην Κατηγορία Ψάρι στα βραβεία Check In Eating Awards 2015.
Σχετικά

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση

Μία Τετάρτη γεμάτη μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
5 ετικέτες για να γνωρίσεις την ποικιλία και τις δυνατότητέ της

Nobu Matsuhisa: Η Κύπρος θα φιλοξενήσει για δύο μέρες τον μεγαλύτερο star chef του κόσμου
Για μία αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.