Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2016
Πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ στο Royal Opera House του Λονδίνου τα βραβεία Bafta 2016, με παρουσιαστή (για 11η φορά!) τον Βρετανό ηθοποιό Stephen Fry.
Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το ‘The Revenant’ του Alejandro G. Inarritu (υποψήφιο για 12 Όσκαρ), το οποίο απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, υπερισχύοντας των ‘Carol’, ‘The Big Short’, ‘Bridge of Spies’ και ‘Spotlight’.
Η ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη κέρδισε συνολικά 5 βραβεία, ανάμεσά τους το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, αλλά και αυτό της Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για το ρόλο του Leonardo DiCapriο, ο οποίος ατενίζει πλέον τα Όσκαρ με μεγάλη αισιοδοξία.
Η ταινία ‘Mad Max: Fury Road’ ξεχώρισε επίσης στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποσπώντας 4 συνολικά βραβεία, ενώ αντίθετα η ταινία ‘Carol’ του Todd Haynes, παρότι είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες, έφυγε τελικά με άδεια χέρια από την αίθουσα.
Το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας κέρδισε η Brie Larson για το ρόλο της στο ‘The Room’ (η οποία ‘κλείδωσε’ επίσης με τη σειρά της το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου), ενώ τα Bafta B’ Aνδρικού και B’ Γυναικείου ρόλου πήγαν στους Mark Rylance (‘Bridge of Spies’) και Kate Winslet (‘Steve Jobs’) αντίστοιχα.
Η ταινία ‘The Lobster’ του Γιώργου Λάνθιμου δεν κατάφερε τελικά να πάρει το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, με το ‘Brooklyn’ του John Crowley να είναι ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία.
Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων αναδείχτηκε το ‘Inside Out’, ενώ Καλύτερη Ταινία Ντοκιμαντέρ το ‘Amy’ του Αsif Kapadia. Τέλος, ο 70χρονος ηθοποιός Sidney Poitier, τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του στο χώρο του κινηματογράφου.
Αναλυτικά τα βραβεία στις κύριες κατηγορίες
Καλύτερης Ταινίας
The Revenant
Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας
Brooklyn
Ντοκιμαντέρ
Amy
Ταινίας Animation
Inside Out
Σκηνοθεσίας
Alejandro G. Inarritu - The Revenant
Πρωτότυπου Σεναρίου
Spotlight - Tom McCarthy, Josh Singer
Διασκευασμένου Σεναρίου
The Big Short- Adam McKay, Charles Randolph
Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας
Leonardo DiCaprio - The Revenant
Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας
Brie Larson - Room
Β΄ Ανδρικού Ρόλου
Mark Rylance - Bridge of Spies
B’ Γυναικείου Ρόλου
Kate Winslet - Steve Jobs
Σχετικά

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο Νίκολας Κέιτζ σε τρέιλερ ταινίας τρόμου για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το "The Carpenter's Son" εμπνέεται από το απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά

4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της Κύπρου
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι απολαυστικές κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν με φρέσκες επιλογές για κάθε γούστο

«The Woman in Cabin 10» με την Κίρα Νάιτλι – Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix έχει τρέιλερ
Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μπεστ σέλερ μυθιστoρήματος της Βρετανίδας Ρουθ Γουέαρ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η νέα Άγκαθα Κρίστι».

Βραβείο FAN στην Ευριδίκη Παπαϊακώβου για την ταινία της “Poppy Flowers”
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Imaginaria στην Ιταλία στις 23 Αυγούστου

Έμα Στόουν: Με ξυρισμένο κεφάλι στην αφίσα της νέας ταινίας του Λάνθιμου
Το «Bugonia» αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 82ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

4 ταινίες που θα απολαύσουμε τον Σεπτέμβριο στο θερινό Σινέ Έρμα
Θερινό σινεμά στην πιο ωραία αυλή της πόλης


Η ζωή του Κόμπι Μπράιαντ έρχεται στη μεγάλη οθόνη
Η Warner Bros. αποκτά τα δικαιώματα για το biopic του αδικοχαμένου σταρ του NBA

Το «Frankenstein» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο πρώτα στους κινηματογράφους και μετά στο Netflix
Η πολυαναμενόμενη ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας στις 30 Αυγούστου

«Anemone»: Η κινηματογραφική επιστροφή του Ντάνιελ Ντέι-Λούις απέκτησε το πρώτο της τρέιλερ
Το 'πε και το 'κανε. Ο Ντέι-Λούις άφησε πίσω του τη συνταξιοδότηση, προκειμένου να παίξει στην ταινία που σκηνοθετεί ο γιος του.

Ζήσε την μοναδική εμπειρία του Drive-In Σινεμά με κλασικά αυτοκίνητα στο Ιδάλιo
Ένα μοναδικό καλοκαιρινό event γεμάτο νοσταλγία, παλιές μηχανές και ελληνικό κινηματογράφο επιστρέφει στη Λευκωσία