Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2016
Η ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του παλιού λιμανιού Λεμεσού φέρνουν νέο αέρα στην πόλη και δημιουργούν ένα καινούργιο πυρήνα για έξοδο και βόλτα στην αγαπημένη μας πόλη.
Τα νέα και οι πληροφορίες για όλες τις εξελίξεις στον χώρο είναι πολλά και το Check In εδώ και αρκετό καιρό αποκάλυψε την ταυτότητα τόσο των πρώτων μαγαζιών όσο και εκείνων που πρόκειται να ανοίξουν.
Το Φεβρουάριο το Check In αποκάλυψε πως στο Παλιό Λιμάνι θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εστίασης στην Κύπρο, η PHC με τρία υποσχόμενα εστιατόρια με ηχηρά ονόματα να υπογράφουν τα μενού τους.
Το πρώτο είναι ένα εστιατόριο θαλασσινών με value for money προσέγγιση και mainstream κουζίνα. Το μενού θα σχεδιάσει ο πολύ γνωστός Έλληνας σεφ, εξιδεικευμένος στο ψάρι Λευτέρης Λαζάρου.
Το δεύτερο εστιατόριο θα είναι ένα all day café patisserie που θα σερβίρει πρωινά και απογευματινά σνακ, καφέ και άλλα ροφήματα. Εκεί, θα μπορείς να φας καλό φαγητό από ένα μενού που θα περιλαμβάνει σύγχρονα πιάτα με ζυμαρικά, μπέργκερ, σάλατες και κρεατικά. Τα γλυκά που θα σερβίρονται εκεί θα φέρουν την υπογραφής Τερκενλής!
Το τρίτο εστιατόριο της PHC θα είναι πολύ ιδιαίτερο και φινετσάτο. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο χώρο εστίασης με upskill cuisine, που θα σερβίρει σούσι και προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα με ελαφρώς μοριακό touch. Το μενού θα σχεδιάσει ο γνωστός Ελλαδίτης σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Φωτογραφία από το Λεμεσός Blog
Αποκαλύπτονται…
Κάποια μαγαζιά άνοιξαν ήδη από τις αρχές του χρόνου ενώ κάποια άλλα τοποθέτησαν ήδη τις πινακίδες τους όπως γράφει το Λεμεσός Blog και δημοσιεύει κάποιες φωτογραφίες.
Συγκεκριμένα αυτές τις μέρες τοποθετήθηκαν και οι πρώτες πινακίδες, στο steak house το οποίο θα λειτουργήσει σε μια από τις υπερυψωμένες κατασκευές πάνω από την θάλασσα.
Στο δυτικό άκρο θα λειτουργήσει ψαροταβέρνα ενώ στο ανατολικό άκρο της σειράς των μαγαζιών στο ισόγειο θα λειτουργήσει ζαχαροπλαστείο με πινελιές από διάσημο σεφ.
Πέραν τούτων φαίνεται να ετοιμάζεται ένα all day bar και πάλι σε μια από τις υπερυψωμένες κατασκευές, καθώς επίσης και ακόμη δυο καφετέριες, παγωταρία και ένα κατάστημα.
Σχετικά
3 ξεχωριστοί τρόποι να γιορτάσεις την Ημέρα του Έρωτα
Τρεις προτάσεις με ξεχωριστό χαρακτήρα, αλλά κοινή φιλοσοφία: ποιότητα, προσεγμένη κουζίνα και εμπειρίες που μένουν στη μνήμη
26 μαγαζιά για σουβλάκι στη Λευκωσία που τιμούν την Τσικνοπέμπτη όπως της αξίζει
Από ιστορικά σουβλατζίδικα μέχρι αυλές-καταφύγια της σχάρας, αυτά είναι τα στέκια που κρατούν ζωντανό το εθνικό μας πιάτο
16+1 λαχταριστά μαγαζιά για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας
Η 9η Φεβρουαρίου είναι γνωστή ως η Παγκόσμια ημέρα πίτσας, αλλά εμείς τη γιορτάζουμε κάθε μέρα
25 στέκια για να διασκεδάσεις την Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό και στα πέριξ
Ετοιμάσου για μεγάλο γλέντι
45+ στέκια για να γλεντήσεις την Τσικνοπέμπτη στη Λευκωσία και στα πέριξ
Με μουσική, κρεατικά, μεζεδάκια και καλή παρέα υποδεχόμαστε το τριώδιο στην πρωτεύουσα
Ο βραβευμένος Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, δοκιμάζει το παγκόσμιο food trend του Japanese Cheescake
Το viral Japanese cheesecake αποκτά μεσογειακή ταυτότητα μέσα από ποιοτικές πρώτες ύλες και δημιουργικές παραλλαγές μισελενάτου σεφ
Γεύση, μουσική και παράδοση στο Amyth of Nicosia
Τσικνοπέμπτη & Καθαρά Δευτέρα: γαστρονομικές εμπειρίες στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας
Ένα αγαπημένο στέκι της Λεμεσού κλείνει και ετοιμάζει κάτι νέο
Ένα αγαπημένο brunch spot αποχαιρετά τον χώρο του και προαναγγέλλει το επόμενο κεφάλαιο, γεμάτο νέες ιδέες
H νέα άφιξη στην πόλη φτιάχνει προζυμένιο ψωμί που κλέβει την παράσταση
Ένας νέος χώρος αφιερωμένος στις ζυμώσεις!
«Pianta»: Νέα άφιξη στη Λάρνακα με αυθεντική ιταλική εμπειρία καφέ
Αυθεντική εμπειρία καφέ με ξεκάθαρη ιταλική ταυτότητα
Μεράκι, τοπικά προϊόντα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε ένα ζεστό μεζεδοπωλείο της Λάρνακας
Ο κυπριακός μεζές, όπως του αξίζει
Μια σταθερή αξία για καλό φαγητό στην καρδιά της Λευκωσίας
Μερακλίδικη ταβέρνα στην Αγορά Αγίου Αντωνίου που κρατά την παράδοση ζωντανή από το 1985