Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2016
Με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2016» - τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση της χώρας – η COBALT, ο νέος αερομεταφορέας της Κύπρου, πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα σημαντική διάσκεψη τύπου, την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια».
Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, αποτελεί τον κατάλληλο φορέα από όπου ντόπιοι και ξένοι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν πολύτιμες πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς και ταξιδιωτικά πακέτα. Φέτος, η έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2016» θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια». Η COBALT θα βρίσκεται εκεί με δικό της περίπτερο.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της COBALT, κ. Γρηγόρης Διάκου έκανε κάποιες πολύ σημαντικές ανακοινώσεις, όπως η άφιξη του πρώτου αεροσκάφους της εταιρείας στην Κύπρο, την Τετάρτη 13 Απριλίου. Με τη διαδικασία αδειοδότησης της εταιρείας να βρίσκεται στα τελικά της στάδια, ο κ. Διάκου προχώρησε στην πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του πτητικού προγράμματος της COBALT.
Στόχος της εταιρείας είναι η βαθμιαία επέκταση του δικτύου της, που θα γίνει πραγματικότητα χάρη στα νέα αεροσκάφη που σύντομα θα προστεθούν στον στόλο της. Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, μέχρι τον Ιούλιο, η COBALT θα πετάει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λονδίνο, Μάντσεστερ, East Midlands, Γλασκόβη, Κάρντιφ, Δουβλίνο, Παρίσι, Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Τεχεράνη, ενώ νέοι προορισμοί θα αναμένεται να προστεθούν, μέχρι τον Οκτώβριο.
Όπως τόνισε και ο κ. Διάκου, η COBALT πιστεύει ακράδαντα στις ικανότητες των Κύπριων. Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου να στηρίξει με κάθε τρόπο την τοπική οικονομία, έχει επιλέξει να εργοδοτεί, κυρίως, εργατικό δυναμικό από την Κύπρο. Ένα σημαντικό ποσοστό των υπαλλήλων της αποτελείται από άριστα εκπαιδευμένους πρώην υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών. Σήμερα, η εταιρεία εργοδοτεί 145 άτομα, ενώ σύντομα οι υπάλληλοί της αναμένεται να αυξηθούν σε 175.

Σχετικά
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη
Κίτρινη Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση το καιρού
Κυπριακό ξενοδοχείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως στα TUI Global Hotel Awards 2026
Η λίστα διαμορφώνεται αποκλειστικά μέσα από τις αξιολογήσεις επισκεπτών, γεγονός που καθιστά τη διάκριση ακόμη πιο ουσιαστική