Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2016
Δύο συγκροτήματα θα παίξουν ζωντανά την Πέμπτη 19 Μαΐου 20:30-23:00 στο ‘Σπίτι της Συνεργασίας’ ως μέρος του ‘Thursday lives’ που διοργανώνεται για ακόμη μια φορά με σκοπό να φέρει κοντά τους μουσικούς και τους μουσικόφιλους ΚΑΙ να υποστηρίξει τέσσερις φιλανθρωπικούς οργανισμούς της Κύπρου (Prevention of the Social Risks Foundation, Cans for Kids, Help Those with Cancer Association and KISA)
Τα συγκροτήματα: Sandy Brour & Tolga Erzurumlu Trio
Οι Sandy Brour ιδρύθηκαν την άνοιξη του 2012. Η Χαριτίνη είχε μόλις ολοκληρώσει την ηχογράφηση του σόλο της άλμπουμ «Maitresa mou» όταν γνώρισε τον Μέμνονα και άρχισαν να μιλούν για κιθάρες, gypsy jazz ... Μετά από μια μονό συνάντηση συνδέθηκαν αμέσως! Η Ευθυμία είχε ήδη τραγουδήσει στο άλμπουμ της Χαριτίνης αφού ήταν επίσης μέλος της ίδιας μπάντας στο παρελθόν. Η Ευθυμία, η Χαριτίνη και Μέμνων άρχισαν να παίζουν μαζί και κατάληξαν να ονομάσουν μπάντας τους «Sandy Brour», ένα αναγραμματισμό του Brandy Sour, του παραδοσιακού κυπριακού κοκτέιλ και το αγαπημένο ποτό της οικογένειας Άλφα! Το τρίο έχει εργαστεί σε ελληνικά και άλλα καλύμματα αλλά και σε πρωτότυπες συνθέσεις της Χαριτίνης. Με το χαρακτηριστικό σόλο του Μέμνονα στη κιθάρα, τη βαθιά φωνή της Ευθυμίας, οι τζαζ, bossa nova, swing και blues ρυθμοί τους αγαπήθηκαν και υποστηριχτήκαν θερμά από το κοινό. Ένα βράδυ, συναντήθηκαν με τον Κώστα Λώλο και το βιολί του! ‘Έτσι οι τρεις έγιναν τέσσερις ... και στη συνέχεια ήρθε ο Σύμης με το κλαρίνο του, ο οποίος βρίσκεται συχνά μαζί τους ... Το καλοκαίρι του 2013 η Χαριτίνη συνάντησε τον Σάββα, που με το παίξιμό του, τη φωνή και το χιούμορ του, έσμιξε αμέσως με το συγκρότημα ... Την ίδια χρονιά ήρθε η Βερόνικα Αλλωνεύτου. Το σαντούρι της συνδέθηκε καλά με τους Sandy Brour και έτσι η μπάντα ταξίδεψε πέρα από τις παραδοσιακές μορφές και δημιούργησε το δικό του ιδιαίτερο ύφος Και ο ρυθμός συνεχίζεται ...!
Ο Tolga Erzurumlu είναι συνθέτης και πιανίστας που εισήχθηκε στη μουσική από νεαρή ηλικία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του από το Ανατολικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και μετέπιπτα συνέχισε τις σπουδές στη jazz στο Παρίσι το 2007. Το 2011, έλαβε μέρος στο Akbank Jazz Festival και κέρδισε βραβείο για τη καλύτερη αυτοσχεδίαση. Επίσης έπαιξε στο Nardis Jazz Club και το 2014 έλαβε μέρος στο Istanbul Jazz Festival ως Tolga Erzurumlu Quartet. O Erzurumlu εμφανίστηκε με τον Cemal Sönmezkale στο Akbank Jazz Festival στην Κωνσταντινούπολη και πολλές άλλες μουσικές εκδηλώσεις όπως ομοίως, μοιράστηκε τη σκηνή με τον Uğur Guclu , με διάφορα μουσικά σχήματα. Αυτοί οι τρεις σπουδαίοι μουσικοί που έχουν διακριθεί σε διάφορα είδη μουσικής δίνουν στο ΤΡΙΟ ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό την ικανότητα τους να εκτελέσουν κομμάτια από ένα ευρύ φάσμα μουσικών και να δημιουργήσουν τη δική τους ερμηνεία στη σκηνή.
-
Home For Cooperation (H4C)
19 Μαΐου 2016
Σχετικά

Ο διεθνούς φήμης κοντραμπασίστας Kham Meslien στην Αξιοθέα
Έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για να παρουσιάσει στο κοινό της Αξιοθέας, την αφηγηματική δύναμη του κοντραμπάσου του

Η μουσικοχορευτική δημιουργία "Αιθέρας" των Άντη Σκορδή και Παναγιώτη Μηνά στο Φεστιβάλ Αξιοθέας
Το έργο επιδιώκει να προκαλέσει το κοινό να αναστοχαστεί καθώς φωτίζει μύθους και λατρευτικές πρακτικές της προελληνικής Κύπρου

"Κυπριακές φωνές και μελωδίες" από την μουσική παράδοση της Κύπρου
Η μουσική διαδρομή ξεκινά από τα διαλεκτικά ποιητικά κείμενα και τους καρτσιλαμάδες, και φτάνει μέχρι τη μελοποιημένη ποίηση

Οι Monsieur Doumani στο Φεστιβάλ Faneromeni25
Το γκρουπ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό

Σύνθεση ποικίλων μουσικών προσεγγίσεων από το τρίο Širom στην Αξιοθέα
Η μουσική των Širom είναι ιδιότυπη: εσωστρεφής και στοχαστική, αλλά με τη δύναμη να πυκνώνει,

Αυτό είναι το σχήμα που θα κάνει πρεμιέρα στο Live Stage της Παλαιάς Ελιάς
Η νέα σεζόν ξεκινά – και η μουσική ανεβαίνει, με ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να συναρπάσει

Estrella Sonora- Αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει τραγούδια που συγκινούν, εμπνέουν και αφηγούνται ιστορίες γυναικών με πάθος

Το Baraki ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έρχεται για να μας διασκεδάσει το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα

Έρχεται η 2η συνάντηση φιλαρμονικών σε μία μοναδική βραδιά
Στην Πολιτιστική Σκηνή Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής

Πολιτισμός σε κάθε γειτονιά του Στροβόλου – Αυγουστιάτικες συναυλίες
Τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε συναυλίες στις γειτονιές του Στροβόλου

To beach bar που πρέπει να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι
Η τέλεια επιλογή για να ζήσεις την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στη Λάρνακα

Πόλη Χρυσοχούς, είσαι έτοιμη για το Nostalgia Party;
Η ομάδα του Nostalgia Parties πάει... παραλιακά!