Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2016
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Mount Athos Area Organization να συμμετέχει στο κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς, το Mount Athos Area Kouzina το οποίο πραγματοποιείται για ένα ολόκληρο μήνα, από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας (Κύπρος), στηρίζει αυτή την διοργάνωση δίνοντας το παρών του θέλοντας να δώσει το στίγμα της πλούσιας Κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας. Η διοργάνωση τελείτε υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Κύπρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Στα πλαίσια της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών γύρω από τα τοπικά προϊόντα άλλων χωρών και με στόχο την ευρύτερη προώθηση των παραδοσιακών εγχώριων προιόντων, τα οποία αποτελούν πυρήνα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, συμμετείχε έμπρακτα με την δική του αποστολή. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση η ομάδα ατόμων που αποτέλεσαν την Κυπριακή αποστολή ήταν ο Chef Χρίστος Χριστοδούλου, η Χρύσω Λέφου αρχισυντάκτρια του περιοδικού Taste, ο Μιχάλης Χριστοδούλου Αρχισυντάκτης του Check In Cyprus Portal, ο Πιερής Παναγή, Δημοσιογράφος στα περιοδικά ΟΜΙΚΡΟΝ, DOWN TOWN και Χρυσές Συνταγές, η Ιωάννα Παπαπέτρου δημοσιογράφος και εκδότρια του περιοδικού Round and Round και επικεφαλής της αποστολής η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άννα Κοσμά.
Το Mount Athos Area KOUZINA 2016 είναι χωρισμένο σε 5 εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες:
Στην αρχαιοελληνική Κουζίνα,
Στη θαλασσινή Κουζίνα,
Στη μοναστηριακή Κουζίνα,
Στη μικρασιατική / ποντιακή Κουζίνα και
Στη μεσογειακή Κουζίνα, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, είναι αφιερωμένη στην Κύπρο και τη γαστρονομική της κληρονομιά.
Η Κυπριακή αποστολή συμμετείχε στην πρώτη εβδομάδα που ήταν αφιερωμένη στην αρχαιοελληνική κουζίνα.
Με την άφιξη της η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής από την διευθύντρια μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού κ. Μαρία Παππά και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην πανέμορφη Αρναία, μια πόλη σημαντική για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.
Κατά την 3ήμερη παραμονή στην περιοχή, τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μικρό δείγμα από τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την γαστρονομία του τόπου αλλά και να νοιώσουν τη ζεστασιά και την απερίγραπτη φιλοξενία των ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή.
Για όσους θα βρεθούν στη περιοχή τους προκαλούμε να συμμετέχουν σε ένα από τα τουριστικά και γαστρονομικά πακέτα για τα οποία πληροφορίες θα βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ΕΔΩ.
Σχετικά

Η μεγαλύτερη έκθεση γάμου και βάπτισης στην Κύπρο έρχεται τον Απρίλιο
Ένα διήμερο, στο Κτήμα Κουσιουμής, με όλους τους επαγγελματίες


«Αλαντίν»: Η παιδική παράσταση που έρχεται να μας μαγέψει με ένα φαντασμαγορικό θέαμα
Υπέροχα αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, χορός και τραγούδι

Γιορτάζουμε το διήμερο του Πάσχα στο Κελλάκι με πλούσιο πρόγραμμα
Μουσική, χορός και παιχνίδια

Συζήτηση με την Ελληνίδα ποιήτρια και στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου στο Παν. Κύπρου
Η συζήτηση έχει ως τίτλο «Εγώ μιλάω για δύναμη: Η Λίνα Νικολακοπούλου αφηγείται…»

Φτιάχνουμε χαλούμι, αναρή, ελιόπιτα και χαλουμόπιτα σε μία υπέροχη φάρμα
Το ιδανικό περιβάλλον για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα ζώα

Έρχεται η πρώτη πασχαλινή αγορά με φαγητό, παιχνίδια, ήθη και έθιμα
Φυσικά η μουσική και ο χορός δεν μπορούν να λείπουν

Δωρεάν ρέσι και πασχαλινές εκδηλώσεις την Κυριακή του Πάσχα στην Λετύμπου
Πάμε στην πλατεία του χωριού με τους μικρούς μας φίλους


Πάσχα στις Κάτω Πλάτρες με διαγωνισμούς, παιχνίδια και μουσική
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις τον Απρίλιο στην Κύπρο
Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης φέρνει μαζί τους ενδοαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους

Ακυρώθηκε η μοναδική αστρονομική εμπειρία στο Αστροπάρκο Αμιάντου
Λόγω καιρικών συνθηκών