Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2016
Τα Public και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν το κοινό σε μία συνάντηση με τον Χρήστο Χωμενίδη με αφορμή το νέο του βιβλίο «Νεαρό άσπρο ελάφι».
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3 Ιουνίου 2016 στις 18:00 –στα Public Λεμεσού και στις 4 Ιουνίου 2016 στις 18:00 στα Public Πάφου.
Συνδυάζοντας το ψυχεδελικό ύφος των παλιότερων βιβλίων του με την υπαρξιακή αγωνία των πιο πρόσφατων, ο Χ. Α. Χωμενίδης συνθέτει μια νέκυια. Μία προσωπική κατάβαση στον κόσμο των χαμένων μας παθών και απολαύσεων, που λίγο θέλουν για να ζωντανέψουν. Ή για να βρυκολακιάσουν.
Το «Νεαρό Άσπρο Ελάφι» είναι ένα μυθιστόρημα για τις παιδικές μας συγκινήσεις, για τους εφηβικούς μας έρωτες και για τις ενήλικες πανωλεθρίες μας. Στο τέλος όμως, το «Νεαρό Άσπρο Ελάφι» είναι ένας ύμνος στην αθανασία της αγάπης.
«… Το άσπρο όμως ελάφι…
Όποιος το έχει δοκιμάσει θα σε διαβεβαιώσει πως η ευτυχία μπορεί να εδρεύει και στον ουρανίσκο. Όποιος το έχει γευτεί, έχει γευτεί παράδεισο.
Τη στιγμή του βίαιου θανάτου του το νεαρό άσπρο ελάφι εκκρίνει μιάν ουσία ψυχοτρόπο, αγχολυτική, αφροδισιακή, που δεν έχει ανιχνευτεί πουθένα αλλού στη φύση. Που δεν έχει παρασκευαστεί σε κανένα εργαστήριο. Το νεαρό άσπρο ελάφι σκλαβώνει ισόβια όσους ποτέ το έφαγαν: Στην προοπτική μιας δεύτερης φοράς, είναι πρόθυμοι να πατήσουν όρκους, να γκρεμίσουν τον κόσμο τους, να προδώσουν τους ανθρώπους τους.
Γιατί να σταθώ εγώ εξαίρεση;».
Πρώην συγγραφέας, πρώην άνθρωπος του κόσμου, πρώην όμορφος, ο Μηνάς Αβλάμης έχει αποσυρθεί εδώ και εφτά χρόνια στην Κέρκυρα. Έχει διαλέξει μια καθημερινότητακενή από συγκινήσεις και από κραδασμούς. Είναι αποφασισμένος να μην την αλλάξει ποτέ και για κανένα λόγο.
Το νεαρό άσπρο ελάφι θα τον ξαναβγάλει ξαφνικά στο δρόμο και θα τον οδηγήσει σε μια πόλη αλλόκοτη της Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με ολόκληρο το παρελθόν του. Τα πιο δικά του πρόσωπα, οι πιο έντονες σχέσεις της ζωής του,θα τον κυκλώσουν για να τον δικάσουν ή για να τον συγχωρήσουν.
Μονάχα όμως ο ίδιος ο Μηνάς Αβλάμης μπορεί να εξιλεωθεί για την φριχτή, κρυφή αμαρτία που τον συνέτριψε ένα απόγευμα ανοιχτά της Τήνου…
Σχετικά

Φέτος γιορτάζουμε το Γλυτζιστό αλλιώς... με έναν αγαπημένο καλλιτέχνη
Έρχεται για πρώτη φορά μία μουσική βραδιά γλυτζιστού με κρασί και χορό

38 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Μουσική, χορός, φαγητό, δραστηριότητες και φεστιβάλ

Καλοκαίρι στη Λεμεσό: Ένας ολόκληρος μήνας με 15 δωρεάν εκδηλώσεις «Δίπλα στο κύμα»
Η Λεμεσός θα φιλοξενήσει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά θερινών εκδηλώσεων με επίκεντρο το θεατράκι του Μόλου

Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου
Έναρξη του νέου θεσμού με τη συναυλία «Έρωτας Ταξιδευτής» την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Πάρκο Τάκη Ζεμπύλα

Summer on Ice: Το event που θα σε πάει για διασκέδαση στο χωριό!
Street food, live μουσική, παγωμένες μπίρες και.... άκρως καλοκαιρινή διάθεση!

Παίζει πάρτι στο Βουνί (όλο το καλοκαίρι)
Το χωριό ανακοίνωσε το πρόγραμμά του με τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις

Dancing Roots στην πλατεία Τρόοδους
Mια βιωματική και διαπολιτισμική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των παιδιών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Παιδικού Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών
Glowmorous και με το παραπάνω: Μια βραδιά λάμψης και συγκίνησης στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα!

Η Λευκωσία ζει (ξανά) «Νύχτες Καλοκαιριού», με 16 δωρεάν εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου και πολιτισμού
Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις, σε Λευκωσία, Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Αγλαντζιά

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Το πρόγραμμά μας γεμίζει με θέατρο, μουσική, γέλιο, θερινό σινεμά και φεστιβάλ

Πάμε για πεζοπορία στο γεφύρι του Τζιελεφού με την Cyprus from Air
"Πέρσι το χαρακτηρίσετε ως το πιο δροσερό μονοπάτι στην Κύπρο. Θα περάσουμε καταπληκτικά"

40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Αγαπημένοι καλλιτέχνες, θέατρο, μοναδικές δραστηριότητες, παραδοσιακά και μη φεστιβάλ