Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2016
H ομάδα του Fork Food Market, της υπαίθριας φαγητο-αγοράς της Λευκωσίας, που μας κράτησε παρέα την περσινή καλοκαιρινή σεζόν, προσφέροντάς μας γεύσεις από κάθε άκρη της γης, παρασκευασμένες προσεκτικά, και κυρίως με αγνά και ποιοτικά υλικά, επιστρέφει μετά από ένα χρόνο και πάλι ανανεωμένη και έτοιμη για πολλά ξενύχτια, γλέντια και φυσικά πολύ, νόστιμο και -κυρίως- υγιεινό φαγητό!
Το Fork Food Market επανέρχεται και πάλι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας για το φετινό καλοκαίρι. Ο Δημοτικός Κήπος έχει πλέον καθιερωθεί σαν ο κύριος χώρος λειτουργίας της φαγητο-αγοράς αφού έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι κατάλληλος για τις εκδηλώσεις και οι πιο όμορφες μας βραδιές και αναμνήσεις έγιναν εκεί.
Οι διοργανωτές μας ενημερώνουν πάντα ότι "Όσον αφορά στα φαγητά που θα βρίσκονται στην αγορά, να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε και αυτά που ήδη αγαπήσατε αλλά και καινούργιες συμμετοχές όπως γεύσεις από την Περσία και την Κορέα καθώς και νέους χορτοφαγικούς πάγκους. Η βάση όπως και πέρσι είναι οι ωραίες γεύσεις και το ποιοτικό street food αλλά πάνω απ’ όλα οι υγιείς πρώτες ύλες και τα σπιτικά παρασκευάσματα.
Κάτι που θεωρούμε αναγκαίο να αναφέρουμε φέτος είναι το θέμα των ουρών, μιας και πολύς κόσμος κάνει σχόλια για την ώρα αναμονής. Δεδομένου ότι είναι μια αγορά φαγητού όπου το φαγητό ετοιμάζεται και σερβίρεται επιτόπου, είναι κατανοητό ότι παίρνει κάποιο χρόνο για να ετοιμαστεί το φαγητό. Το να περιμένεις στην ουρά είναι μέρος της κουλτούρας του street food και αυτό συμβαίνει σε όλα τα food markets ανά τον κόσμο. Παρόλ’αυτά προσπαθούμε συνέχεια να κάνουμε κινήσεις για να επισπεύσουμε την κατάσταση. Ειδικά στο burger που δημιουργείται η μεγαλύτερη σειρά, φέτος θα υπάρχει και δεύτερη πλάκα και δεύτερο άτομο να σερβίρει και ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να είναι καλύτερα. Εναπόκειται στον κάθε πωλητή και στις δυνατότητες του να κρίνει πως μπορεί να χειριστεί αυτό το πρόβλημα".

Το Fork Food Market προγραμματίζει λοιπόν τις πρώτες του εκδηλώσεις για το φετινό καλοκαίρι, και μας καλεί και πάλι στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας (πίσω από τη Βουλή) -άλλωστε η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ πετυχημένη θα έλεγα εγώ, αφού πρόκειται για ένα χώρο που έχει φιλοξενήσει πολλές φορές μέχρι τώρα την φαγητο-αγορά, και αποδεδειγμένα πλέον εκεί περνάμε όλοι πάντα ωραία.
Οι ημερομηνίες που θα λειτουργήσει η υπαίθρια φαγητο-αγορά για τον Ιούνιο είναι οι εξής Παρασκευές 17 και 24 Ιουνίου.
Οπως πάντα, το φαγητό θα σερβίρεται από τις 19.00-23.00, ενώ το μπαρ θα μένει ανοιχτό μέχρι τις 24.00.

Για περισσότερες πληροφορίες, στη σελίδα του Fork Food Market (www.forkfoodmarket.com), στο Facebook (facebook.com/forkcy), στείλτε email στο market@forkcy.com ή πάρτε τηλέφωνο στα 99557777 & 99567591.
Σχετικά
Το Maestro του Ηλία Λέκα, έφτιαξε ένα γιορτινό μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων
Ελληνικές γεύσεις και παράδοση σε γιορτινή εκδοχή, στη Λευκωσία
Η μεγαλύτερη γιορτή whisky & rum στην Κύπρο μόλις ανακοινώθηκε!
270+ λόγοι να μην χάσετε το Nicosia Whisky & Rum Experience 2026
Ένα νέο all-day spot φέρνει τη φρεσκάδα στο κέντρο της Λευκωσίας
Η πιο φρέσκια άφιξη της πόλης, με δημιουργικά πιάτα και τοπικές πρώτες ύλες σε πρωταγωνιστικό ρόλο
Η πιο λαχταριστή λίστα, με τις καλύτερες διευθύνσεις, για τα γλυκά των γιορτών
Σε ποια ζαχαροπλαστεία και bakeries θα βρούμε μελένια μελομακάρονα και μοσχοβολιστούς κουραμπιέδες;
Κυπριακό "μπούκκωμα" σε ένα πάρκο μέσα στο δάσος με γεύσεις που μυρίζουν παράδοση
Οι επιλογές θυμίζουν δημιουργική κουζίνα που αγαπά το comfort food, αλλά και την φρέσκια πρώτη ύλη.
Η ιταλική κουζίνα μόλις αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας»
Η ιταλική κουζίνα είναι τόσο καλή που η UNESCO μόλις την αναγνώρισε ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά»
Ζήστε τη δική σας χριστουγεννιάτικη ιστορία στο Colors Café του Four Seasons
Επιστρέφει και το Festive Afternoon Tea, προσκαλώντας μας να εξερευνήσουμε τον κόσμο του εκλεκτού τσαγιού
Αυτό το θεϊκό γλυκό αναδείχθηκε το καλύτερο στον κόσμο
Το Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα και τις πιο αναλυτικές λίστες του με τα καλύτερα γλυκά του κόσμου
Taste Atlas: Η κυπριακή κουζίνα στις 100 καλύτερες, αλλά… τελευταία – Από σούβλα μέχρι… ρέσι στα πιο δημοφιλή πιάτα
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη προκύπτει μετά από αξιολογήσεις του κόσμου
Τι είναι τα Turkish Pasta που έγιναν viral στις ΗΠΑ το 2025
Το πιάτο αυτό συνδυάζει μεσογειακές επιρροές με την άνεση του comfort food
Έφτασε το Kawacom’s #26 – Τώρα και στο Πέρα Χωριό Νήσου
Το Kawacom’s στο Πέρα Χωριό Νήσου, υποδέχεται ήδη το κοινό σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα
Το Stavris Kitchen γιορτάζει δύο χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι γεμάτο γεύση, μουσική και εκπλήξεις
Ο σεφ Σταυρής Γεωργίου προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή κυριακάτικη εμπειρία με burgers, happy hour, δώρα και πολλές… φωτογραφικές στιγμές