Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

20+1 πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend

Από φεστιβάλ, συναυλίες, και θέατρο μέχρι χορό και πολλά ακόμα!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2016

Είναι πολλές οι επιλογές για έξοδο που έχουμε για το σαββατοκύριακο που μας έρχεται... γι' αυτό κι εμείς διαλέξαμε τις καλύτερες και σου τις παρουσιάζουμε πιο κάτω, για να περάσεις όμορφα στην πόλη!

 

1ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Λευκωσία
Το πρώτο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 12/6/2016 στο πάρκο Ακρόπολης σε συνδιοργάνωση με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τον Δήμο Στροβόλου και με τη συμμετοχή και υποστήριξη πέραν των 30 οργανισμών.
Στο χώρο του Φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα ναπαρακολουθήσει διάφορες βιβλιοπαρουσιάσεις και διαλέξεις σχετικά με το βιβλίο, να γνωρίσει συγγράφεις και να αγοράσει βιβλία σε χαμηλότερες τιμές από τα περίπτερα του Φεστιβάλ.
Μάθε περισσότερα...

 

Η μεγαλύτερη αυλή της παλιάς Λευκωσίας ζωντανεύει
Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου –στη μεγαλύτερη και πιο hip αυλή της πόλης- ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με ένα μοναδικό Φεστιβάλ, το "Φανερωμένη 16". Πρόκειται για ένα μοναδικό Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις.
Το Opening Πάρτι θα πραγματοποιηθεί στις 12/06/16, από τις 11:00 το πρωί, παρέα με τους Urban Gorilas, τους Devavry και Zaarour που με άφθονο σπρέι θα φτιάξουν ευφάνταστα και πολύχρωμα graffiti και τους Afro Μπάντα Banana  που θα μας ξεσηκώσουν με τη μουσική τους στις 8 το βράδυ!
Μάθε περισσότερα...

 

Στη Λάρνακα θα γίνουμε όλοι μούσκεμα...
Μια μέρα γεμάτη με διασκεδαστικά παιχνίδια στο νερό, διοργανώνει ο YEU Cyprus στην παραλία του KOT Λάρνακας.Αν είστε πάνω από 18 ετών, ετοιμαστείτε στις 12 Ιουνίου, για μια μέρα γεμάτη Wet Games με αθλητικές δραστηριότητες μέσα και έξω από το νερό, καθώς και πολλές εκπλήξεις, που θα σας ανανεώσουν και θα σας φέρουν πιο κοντά με την υπόλοιπη ομάδα.
Μάθε περισσότερα...

 

Κόψε τα μαλλιά σου... για καλό σκοπό
Το Καραισκάκειο Ίδρυμα και τα McDonald’s διοργανώνουν το HEAD SHAVE CHALLENGE DAY 2016...
Διάλεξε αριθμό 1, 2, 3 ή 4 και κόψε τα μαλλιά ή το γένι σου και βοήθησε και εσύ για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία..
Σάββατο 11 Ιουνίου, My Mall, Λεμεσός.
Μάθε περισσότερα.. 

 

Μία υπαίθρια αγορά με χειροτεχνίες κάτω από τα δέντρα
Κάτω από τη φυλλωσιά των δέντρων, με δροσερή καλοκαιρινή διάθεση, το Αρκ διοργανώνει και φέτος μια μοναδική υπαίθρια έκθεση.
Η έκθεση συνδυάζει τη συμμετοχή διαφόρων χειροτεχνών και καλλιτεχνών.
Οι επισκέπτες εκτός από τα έργα τέχνης στην υπαίθρια γκαλερί, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν επίσης μοναδικά χειροποιήματα όπως κοσμήματα, προϊόντα περιποίησης σώματος, ρούχα, διακοσμητικά σπιτιού και άλλα πολλά.
Μάθε περισσότερα...

 

Φεστιβάλ Χαρουπιού στα Λατσιά
Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 19:00 θα πάμε στο Β' Δημοτικό σχολείο Λατσιών όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί μια πολύ όμορφη εκδήλωση που αφορά έναν ξεχασμένο θησαυρό του τόπου μας, το χαρούπι.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο stand-up comedian Λούης Πατσαλίδης, ενώ ο σεφ Χρήστος Χριστοδούλου θα φτιάξει για όλους μας γλυκές λιχουδιές.
Μάθε περισσότερα...

 

5ο Φεστιβάλ Λεβάντας στο Αυγόρου
Το 5ο Φεστιβάλ Λεβάντας θα γίνει ξανά και φέτος στο Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο Αυγόρου, από τις 11-26 Ιουνίου! Ο μοναδικός τόπος στην Κύπρο με ειδικά διαμορφωμένους κήπους με λεβάντα, ένα νέο μονοπάτι από χιλιάδες λεβάντες όπου μπορεί κανείς να κάνει περίπατο διαλογισμού, ένα αποστακτήριο όπου θα γίνει καθημερινά απόσταξη αιθέριου ελαίου λεβάντας, και πολλοί άλλοι χώροι, όπως ο Λαβύρινθος, το δάσος "Γύρος της Κύπρου", και τα χωριά των Νεραίδων.
Μάθε περισσότερα...

 

Πάμε Μόλο Λεμεσού για το Global Wellness Day
Στις 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Global Wellness Day στα σπα, γυμναστήρια, κέντρα ευεξίας, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα κάτω από την ομπρέλα του Global Wellness Day, από το πρωί μέχρι τις 16:00 και ακολούθως όλοι οι συμμετέχοντες σε συνεργασία και υπό τη καθοδήγηση και τον συντονισμό της Les Μills Cyprus θα παρουσιάσουν διαφορετικά προγράμματα άσκησης σε μια κεντρική εξέδρα που θα στηθεί κατά μήκος του Μόλου Λεμεσού (με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν). Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα κορυφωθεί μεταξύ άλλων με μία συναυλία στο χώρο του μικρού θεάτρου στο Μόλο. 
Μάθε περισσότερα...

 

Πάμε για τρέξιμο στο Τρόοδος
ην Κυριακή, 12 Ιουνίου πάμε στο Τρόοδος. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή χρονιά, ο ετήσιος ορειβατικός αγώνας δρόμου 15 χλμ, Garmin Troodos Green Race 2016.
Εκκίνηση και τερματισμός θα είναι η κεντρική πλατεία του Τροόδους.
Ο αγώνας, ο οποίος διασχίζει τα φυσικά μονοπάτια της φύσης περιμετρικά από το Τρόοδος, είναι μοναδικός καθώς η θέα είναι πανοραμική και είναι η κούρσα με το πιο ψηλό υψόμετρο στην Κύπρο.
Μάθε περισσότερα...

 

Οικογενειακή εκπαιδευτική συναυλία
ο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Hope For Children UNCRC Policy Center διοργανώνει οικογενειακή- εκπαιδευτική συναυλία με τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου-Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, θα γίνει προβολή του τηλεοπτικού σποτ «Η Κίκο και το Χέρι» -κινούμενο σχέδιο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, γονείς και δασκάλους - μέρος της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών (Hope for Children-επίσημος εκπρόσωπος της εκστρατείας για την Κύπρο).
Μάθε περισσότερα...

 

Η Πέγκυ Ζήνα στο Studio Arena
Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα το Σάββατο 11 Ιουνίου θα εμφανιστεί στο Studio Arena στη Λευκωσία για μία μόνο εμφάνιση μαζί με ολόκληρο το μουσικό της σχήμα.
Μάθε περισσότερα...

 

BreezoΜαστίχομα Summer με Διονύση Σχοινά
Ο καλλιτέχνης Διονύσης Σχοινάς θα φτάσει στο νησί μας κατευθείαν από τη Μύκονο μαζί με τους ανεπανάληπτους Djs Gabriel G και Βασίλη Κουτονιά, για να βάλουν φωτιά στο BREEZE SUMMER!
Μάθε Περισσότερα... 

 

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου Η Σοφία. Μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει
Σάββατο 11.06.2016 | 16:00-17:00
Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον ίδιο το συγγραφέα, Δημήτρη Μπασλάμ, να διαβάζει το παιδικό βιβλίο 'Η Σοφία. Μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει'.
Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και τις επιστήμες, έχει ως ηρωίδα τη Σοφία τη μέλισσα (μασκότ του Πανεπιστημίου Κύπρου) απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και αποτελεί μια εισαγωγή σε έννοιες όπως είναι η γνώση, η έρευνα και η καινοτομία. (δωρεάν)
Μάθε περισσότερα...

 

Loud Music Festival 2016
Στην τρίτη του χρονιά φέτος το Loud Music Festival  μεγαλώνει και δυναμώνει! Κάθε χρόνο αρχές Ιουνίου 20.000 άτομα χορεύουν ενωμένα σε ένα ασταμάτητο πάρτι διάρκειας 3 ημερών! Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσελκύσει όλο και περισσότερα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, στυλ και μουσικών προτιμήσεων. Σε 4 νέες αρένες (Main Stage, Rock Stage, Techno Stage, Secret Psylent Stage) περισσότεροι από 30 DJs και 15+ συγκροτήματα θα σκορπίσουν ενέργεια με διάφορα είδη μουσικής για όλα τα γούστα! Τις απίστευτες μουσικές εμπειρίες θα συνοδεύουν τέσσερα ειδών διαφορετικά φαγητά.
Μάθε περισσότερα...

 

Φοίβος Δεληβοριάς & Λωποδύτες
Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ύστερα από μία σειρά πολύ επιτυχημένων παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται στην Κύπρο με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές του, και γίνεται αντικείμενο επίθεσης από «Λωποδύτες»!
Παρασκευή 10 Ιουνίου, Ravens Music Hall, Λεμεσός, 22.00, €15. Πληρ. 99614100.
Σάββατο 11 Ιουνίου, Εξάντας μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30, €15. Πληρ. 97770787.
Κυριακή 12 Ιουνίου, Πρώτη Σταγόνα, Πάνω Λευκαρα, 21.00. Πληρ. 24323235.

 

Κωστής Μαραβέγιας
Ο Κωστής Μαραβέγιας θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 11 Ιουνίου για μια μοναδική συναυλία κάτω απ’ τ’ αστέρια με ελεύθερη είσοδο.
Το Starlight Music Night διοργανώνεται από το Andrey & Julia Dashin’s Foundation με την ευκαιρία συμπλήρωσης δύο χρόνων λειτουργίας του.
Μάθε περισσότερα...

 

Χρήστος Θηβαίος
Ο Χρήστος Θηβαίος για μία αξέχαστη βραδιά στην Αγία Νάπα, με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και καινούρια τραγούδια σε πρώτη παρουσίαση. Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την 20χρονη πορεία του στη μουσική αλλά και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του. Ταυτόχρονα παρουσιάζει και νέα τραγούδια από τον δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει αυτό τον καιρό, με τίτλο «Σιδερένιο Νησί». Ο Χρήστος Θηβαίος μετά από περισσότερες από 200 παραστάσεις του εξαιρετικά επιτυχημένου «Εννιά και Πέντε» μαζί με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέα Ιωάννου, μαζεύει την μπάντα των «Πέτρινων Κήπων» και επισκέπτεται τη δευτερη πατρίδα του, την Κύπρο. Μαζί του οι Μάξιμος Δράκος (πιάνο), το Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα) και Πέτρος Βαρθακούρης. Ηχοληψία Νίκος Λάγος.
Σάββατο 11 Ιουνίου, Aloft Music Bar, Αγία Νάπα, 22.00, €18 (προπώληση). Πληρ. 99637831.

 

Ο Αλκίνοος στην Κύπρο τον Ιούνιο 
Με αποσκευή μια «Μικρή βαλίτσα», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές, ο Αλκίνοος και οι μουσικοί συνοδοιπόροι του ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2014 ένα ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.​ Φέτος, μετά από ένα χειμώνα με εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και την Αυστραλία τον Φεβρουάριο, ξεκινούν για μια καινούρια eυρωπαϊκή περιοδεία που κλείνει στην Κύπρο με τέσσερις συναυλίες. Οι συναυλίες θα δοθούν ως εξής: 11 Ιουνίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 12 Ιουνίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, 14 & 15 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία.
Περισσότερα...

 

Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη από το θέατρο Σκάλα
Με τη διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» το Θέατρο «Σκάλα» θα εγκαινιάσει την καλοκαιρινή θεατρική περίοδο με την επίσημη πρεμιέρα του έργου το Σάββατο 11 Ιουνίου – ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο "Σκάλα".
Μάθε περισσότερα...

 

"Αμμόχωστος Βασιλεύουσα" από το "Θέατρο Ένα"
Προσφορά στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην κατεχόμενη αγαπημένη Αμμόχωστο αποτελεί η μεγάλη καλοκαιρινή παράσταση του θεατρικού σχήματος του «θέατρο ένα»  με το έργο «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα». Πρόκειται για το γνωστότατο  και αξιολογότατο έργο του Κυριάκου Χαραλαμπίδη, το οποίο έχει επενδυθεί με μουσική του Σάββα Σάββα σε  σκηνοθεσία  του Φώτου Φωτιάδη.

Το έργο φιλοδοξεί να φτάσει σε κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου με παραστάσεις που θα αρχίσουν τον ερχόμενο Ιούλιο. Η πρεμιέρα θα δοθεί στη Λευκωσία κι ακολούθως θα γίνουν παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις και Δήμους της Κύπρου.
Μάθε περισσότερα...

 

Νέος κύκλος παραστάσεων του έργου "Ρεβέκκα"
Μια παράσταση που φαντάζεται τα χρόνια μοναξιάς του ομώνυμου χαρακτήρα του Μάρκες.
Πώς είναι να ζεις μόνο με αναμνήσεις; Να ζεις ξαναζώντας, ο χρόνος να γίνεται δίνη, η μοναξιά να σε περικλείει ως το τέλος. Ποιο είναι το τέλος όταν ζεις στην επανάληψη, όταν μόνο εσύ θυμάσαι ότι έζησες; Μουσείο και επισκέπτης αυτών που αγάπησες.
Η Ρεβέκκα είναι μια παράσταση που φαντάζεται και επινοεί τα χρόνια μοναξιάς του ομώνυμου χαρακτήρα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Όταν πεθαίνει ο άντρας της και απομένει πια μοναδική επιζώσα της ζωής της, η Ρεβέκκα αποφασίζει ότι δεν θα ξαναβγεί από το σπίτι της. Τα γεγονότα του παρελθόντος επαναλαμβάνονται καθημερινά, ο λόγος, το σώμα, ο χρόνος της πλάθονται όπως η μοναξιά επιθυμεί.
Μάθε περισσότερα...

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close