Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2016
Το Θέατρο Σκάλα μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις που έδωσε στην έδρα του με την διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη Πλούτος θ'αρχίσει την μεγάλη καλοκαιρινή του περιοδεία ως ακολούθως:
>Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Μάριος Τόκας στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών και μετά θα πραγματοποιηθούν 3 παραστάσεις σε γειτονιές της Λεμεσού σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και τα Συνοικιακά του Συμβούλια ανοιχτές στους δημότες της πόλης:
>Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Θεατράκι της Επίχωσης (Μώλος)
>Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Πάρκο Τριών Ιεραρχών (Σινέ Βόλος) - Άγιος Ιωάννης
>Πέμπτη 7/7 στο ΚΣΤ Δημ. Σχολείο Παναγίας Τριχερούσας (Αποστ. Πέτρου και Παύλου)
Θα ακολουθήσει η παράσταση στο Φεστιβάλ Λάρνακας 2016 τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας και σε άλλους Περιφερειακούς Δήμους και Κοινότητες.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Πλούτος είναι το τελευταίο έργο του Αριστοφάνη. Απ' αυτά τουλάχιστον που περισώθηκαν. Έργο γεννημένο σε μια εποχή με έντονα τα σημάδια της πνευματικής πολιτικής και κοινωνικής μιζέριας. Οι υψηλές εθνικές και ηθικές ιδέες δεν έχουν πια θέση και ο ατομικισμός και το προσωπικό συμφέρον βρίσκονται σε έξαρση. Τίποτα δεν εκτιμάται περισσότερο από τον «ΠΛΟΥΤΟ» και από τις απολαύσεις που μπορεί να προσφέρει.
Το αίτημα για μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου βρίσκεται πίσω από την κωμωδία «ΠΛΟΥΤΟΣ», όπου ο Πλούτος και η Πενία είναι δρώντα πρόσωπα. Η διαμάχη τους και η ανταλλαγή επιχειρημάτων αποκαλύπτουν το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που βρίσκεται στο υπόβαθρο της κωμικής κατάστασης.

Έργο για την εποχή που γεννιέται το όνειρο και που θα καταλήξει γι' άλλη μια φορά ορφανό … και θα γίνει εφιάλτης! Μια προσφορά του Αριστοφάνη στους Αθηναίους σαν αντίβαρο στην άδικη κατανομή του πλούτου που είναι και πάλι, όπως λέει ο Μωρίς Κρουαζέ- ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ.
Μια επιλογή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ», Βασισμένη στο καλό, απλό και λαϊκό θέατρο με στόχο την ψυχική και πνευματική ανάταση του απλού ανθρώπου.
Η δική μας προσφορά σαν αντίβαρο στις όποιες αδικίες αισθάνεται και να ξεχάσει έστω για λίγο τις έγνοιες, τα προβλήματα, τις αγωνίες και να έχει το δικαίωμα τουλάχιστον… να ονειρεύεται… για ένα καλύτερο κόσμο. Ο «Πλούτος» είναι μια λαϊκή κωμωδία, διαχρονική και επίκαιρη, ιδιαίτερα σήμερα την εποχή της φτώχειας, υλικής και πνευματικής και διανθισμένη με μουσική, τραγούδια, χορό. Μια λαϊκή κωμωδία που ενδιαφέρει όλους και ιδιαίτερα τον απλό άνθρωπο και το ευρύτερο κοινό.
Σχετικά
Γουίλεμ Νταφόε: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και «ο ελέφαντας στο δωμάτιο»
«Ενώ ορισμένες τεχνολογίες είναι πολύ χρήσιμες, το πρόβλημα να μην γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη του κύκλου επικοινωνίας είναι βαθύ και συμβάλλει σε μια κρίση αλήθειας».
Η θρυλική Γαλλίδα ηθοποιός Φανί Αρντάν με το έργο "Κασσάνδρα" στην Κύπρο
Με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας.
Δωρεάν παραστάσεις από τον ΘΟΚ για δύο μέρες
Ο ΘΟΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δωρεάν εισιτήρια για το κοινό
«Mάλιστα κύριε Ζαμπέτα»: Η sold out επιτυχία της Αθήνας, έρχεται στην Κύπρο
Έρχεται για περιορισμένες παραστάσεις, η παράσταση με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστα Κόκλα, Δανάη Μπάρκα, Λευτέρη Ελευθερίου, Αντώνη Κρόμπα, την Χριστίνα Τσάφου και τον Θοδωρή Αθερίδη
O "Οιδίποδας Τύραννος" του Σοφοκλή σε σκηvoθεσία Σοφίας Αvτωvίου, έρχεται Κύπρο
Μετά την επιτυχημένη πορεία στην Αθήνα, η παράσταση Οιδίποδας Τύραννος έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο για δύο μόνο παραστάσεις
Ο Hamlet του Shakespeare στη μεγάλη οθόνη του Ριάλτο
Η βραβευμένη παραγωγή του National Theatre Live έρχεται στη Λεμεσό με μια σύγχρονη και καθηλωτική προσέγγιση
Η Κατερίνα Βρανά έρχεται στην Κύπρο με την παράσταση «Χάρηκα!»
Δυο βραδιές ξεκαρδιστικού stand-up comedy σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Το συγκλονιστικό θεατρικό έργο «Το Γάλα» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων
Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη συνεχίζεται για μόλις λίγες μέρες ακόμη στο Θέατρο Δέντρο
Το «Panaginip» είναι μια βραδιά δύο μονόπρακτων μπαλέτων από το Ballet Philippines, που αξίζει να δεις
Το «Panaginip» στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του Ballet Philippines 2026
Το νέο ψυχολογικό Θρίλερ Easterman της w(in) the margins έρχεται να ταράξει τα νερά
Εμπνευσμένο από ένα σενάριο του A. Horowitz
Ο Γουίλεμ Νταφόε γράφει το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, επέλεξε φέτος τον διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Αμερικανό ηθοποιό Willem Dafoe (Γουίλεμ Νταφόε), για τη συγγραφή του Μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2026.