Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

ΤΟP 10: όλα όσα θα κάνουμε αυτό το weekend

Αυτές είναι οι εκδηλώσεις που θα κάνουν αυτό το σαββατοκύριακό μας σούπερ!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2016

Το σαββατοκύριακο έφτασε πάλι, αλλά δεν θέλεις να κάνεις πάλι τα ίδια και τα ίδια. ΠαΓι' αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε όλα όσα θα συμβούν το επόμενο διήμερο στο νησί μας και φυσικά σου τα παρουσιάζουμε προκειμένου να φτιάξεις πρόγραμμα. Και προς Θεού, μην αφήσεις τη ζέστη να σου χαλάσει τη διάθεση!

Διαλέξτε λοιπόν από τα πιο κάτω events και κάνε το σαββατοκύριακό σου ξεχωριστό και απόλυτο διασκεδαστικό! Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι είναι καλοκαίρι και είσαι σε νησί!

 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ενώνει τις δυνάμεις της με το "Ιδρυμα Σοφία για τα Παιδιά" και δίνει 2 μαγικές παραστάσεις, στις 24 Ιουνίου στο Κούριο Λεμεσού και στις 26 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς στη Λευκωσία.
Στις νέες της συναυλίες η Πρωτοψάλτη καλεί το κοινό σε ένα μελωδικό ταξίδι από το χθες στο σήμερα καθώς η αγαπημένη τραγουδίστρια θα επιχειρήσει να γεφυρώσει μελωδικά το τότε και το τώρα, παρουσιάζοντας τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της και όχι μόνο, διασταυρώνοντας τη φωνή της με τον υπέροχο ήχο των μαντολίνων.
Περισσότερα...

 

3η Γιορτή του Βοσκού στην Πάχνα
Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά στο χωριό Πάχνα της επαρχίας Λεμσού η Γιορτή του Βοσκού, μια γιορτή που προσελκύει εκατοντάδες κόσμου και προβάλλει την παράδοση του τόπου στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά παράλληλα τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα που σχετίζονται με τη ζωή και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικές γεύσεις και εδέσματα μαγειρεμένα από τις γυναίκες του χωριού. Επίσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία από τις καθημερινές και εποχιακές ασχολίες των κτηνοτρόφων όπως το άρμεγμα των ζώων και το κούρεμα των προβάτων. Οι μικροί θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ζώα που εκτρέφονται στην Κύπρο αφού κατσίκες και πρόβατα θα μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εκδήλωσης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται γαλακτοκομικά προϊόντα στους επισκέπτες δωρεάν.
Περισσότερα...

 

4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας στο Αυγόρου
Τα Κοκκινοχώρια της επαρχίας Λάρνακας και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου φημίζονται για το εύφορό τους έδαφος με το σκούρο κόκκινο χρώμα και το πλήθος των γεωργικών προϊόντων που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή.
Πρωταγωνίστρια, όμως, των γεωργικών προϊόντων της περιοχής δεν είναι άλλη από την πατάτα , η οποία αύριο Σάββατο 25 Ιουνίου, έχει την τιμητική της, αφού πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Πατάτας.
Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα γίνει στις 25 Ιουνίου στις 20.00 ημέρα Σάββατο στο Αυγόρου (Α' Δημοτικό Σχολείο) και θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί έκθεση παλαιών και σύγχρονων γεωργικών μηχανημάτων, ενώ θα υπάρχουν περίπτερα με είδη άρδευσης. Επίσης εταιρείες φυτοφαρμάκων θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.
Το Τμήμα Γεωργίας θα δημιουργήσει εκθεσιακό περίπτερο με όλες τις ποικιλίες πατατών που καλλιεργούνται στον τόπο μας.
Περισσότερα...

 

Μουσικό ταξίδι "Από την Κερύνεια ως τα Διόδια"
8 φωνές. 6 ερμηνεύτριες και 2 ερμηνευτές δίνουν το παρών τους στις 24 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλατζιάς στη Λευκωσία για να ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια σε στίχους του Κύπριου δημιουργού της Αμερικής Πόλυ Κυριάκου σε μια πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του στην Κύπρο: Ο Παντελής Θαλασσινός, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ευρυδίκη, η Αρετή Κετιμέ, η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, η Ευτυχία Μητρίτσα, η Άννα Χρυσάνθου και ο Μάρκος Γιώργατσος. Επίσης, Κύπριοι ηθοποιοί θα απαγγείλουν ποιήματα του.
Περισσότερα...

 

2ο Limassol 3on3
Πώς είναι να παίζεις μπάσκετ δίπλα στη θάλασσα; Αν δεν το έχεις ξαναζήσει, ετοιμάσου να το ζήσεις στη Λεμεσό, τον ερχόμενο σαββατοκύριακο. Τέσσερα γήπεδα, 120 ομάδες, 480 παίχτες και 12000 επισκέπτες ήταν η αριθμοί που σημάδεψαν την περσινή πρώτη διοργάνωση, η οποία αν και αρχάρια, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Φέτος το 2ο Limassol 3on3, επιστρέφει μεγαλύτερο, πιο οργανωμένο και εντυπωσιακό, ενώ υπόσχεται ότι θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ένας καθαρόαιμος αγώνας Street Basketball, παίρνει σάρκα και οστά δίπλα στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού και σε καλεί να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου. Δύο ομάδες, έξι παίχτες, μισό γήπεδο και ένας αγώνας 10 λεπτών χωρίς αναπνοή. Το φετινό FxPro Limassol 3on3, θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου και ήδη έχουν αρχίσει οι δηλώσεις συμμετοχής.
Περισσότερα...

 

Μέρα Παιδικής Δημιουργικότητας
Η Μέρα Παιδικής Δημιουργικότητας διοργανώνεται φέτος για 9η χρονιά το Σάββατο 25 Ιουνίου από τις 15:00- 21:00 στον Ποταμό Γερμασόγειας, με σκοπό την ψυχαγωγία, τη μάθηση και άσκηση της δημιουργικότητας των παιδιών μέσα από τη συναναστροφή με πλειάδα δραστηριότητων και παραστάσεων έχοντας ως βασικό γνώμονα τη συναναστροφή παιδιών και οικογενειών πολλών εθνικοτήτων. Η εκδήλωση του 2015, είχε φέρει κοντά πάνω από 3,000 παιδιά και γονείς διαφόρων εθνικοτήτων. Η Μέρα Παιδικής Δημιουργικότητας πραγματοποιείται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Λεμεσού, τον ποταμό Γερμασόγειας γιατί έχει σκοπό όχι μόνο να φέρουν κοντά τις οικογένειες-μόνιμους κατοίκους του νησιού αλλά και οικογένειες οι οποίες βρίσκονται στη Κύπρο για παραθεριστικούς σκοπούς εκείνη τη περίοδο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Εργαστήρια δημιουργικότητας, Κληρώσεις, Παραστάσεις, Εκθέσεις προϊόντων και Παιχνιδότοπο.

 

Πέγκυ Ζήνα
Η Πέγκυ Ζήνα μαζί μας το Σάββατο 25 Ιουνίου (στις 22.00) για να γλεντήσουμε κάτω από τα αστέρια δίπλα στη θάλασσα στο Μακρόνησος beach στην Αγία Νάπα. Χορηγός επικοινωνίας Super FM. Εισιτήρια προπωλούνται προς 20 ευρώ (αρένα). Περισσότερες πληροφορίες στο 97722150.

 

Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων
Το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, διοργανώνουν και φέτος τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, στο κέντρο της πρωτεύουσας, για έβδομη συνεχή χρονιά.
Ο Αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016, με στόχο να ανοίξει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος και να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες, την τεχνολογία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που έχει καταστεί θεσμός, είναι ανοιχτός σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση μιας συναρπαστικής αναμέτρησης με μόνο σύμμαχο τον ήλιο!
Περισσότερα...

 

Dannic + Simon De Jano & Madwill
Το Guaba Beach Bar παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Ολλανδό DJ DANNIC. Μαζί του, επίσης για πρώτη φορά στην Κύπρο, θα είναι ο Simon de Jano και ο Madwill, δύο πρωτοπόροι παραγωγοί από την Ιταλία. Σημείωσε το πρόγραμμα για την Κυριακή 26 Ιουνίου, ώστε να ξέρεις ακριβώς τι θα παίζει στο Guaba beach Bar:
12:00-15:00 HUMF
15:00-17:00 Just Caveill
17:00-19:00 Simon de Jano & Madwill
19:00-21:00 DANNIC
Εισιτήρια: 10:00 - 15:00 Δωρεάν. Μετά τις 15:00 €10 (με 1 ποτό). Είσοδός μόνο σε άτομα άνω των 17.
Πληρ. 96340000.

 

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου 2016
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάφου (PIFF) είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Πάφο. Το PIFF είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει αυθεντικά ανεξάρτητες ταινίες και έχει ως στόχο την έρευνα, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Ενθαρρύνουμε ταινίες με χαμηλό (ή καθόλου) προϋπολογισμό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζουν μια ευκαιρία. Το PIFF φιλοδοξεί να γίνει μια πλατφόρμα για να δίνει φωνή στους σκηνοθέτες, οι οποίοι εργάζονται με πολύ λίγα αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν ταινίες μέχρι 30 λεπτά από Κύπριους και ξένους σκηνοθέτες, φοιτητικές ταινίες μέχρι 15 λεπτά (κυπριακές και διεθνείς) και κάθε χρόνο θα έχουμε μια ειδική κατηγορία που ασχολείται με ένα συγκεκριμένο θέμα.
Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην κοινότητα, τη συμμετοχικότητα και (φυσικά) στην καλή παρέα. Στόχος του είναι να ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με σκηνοθέτες από Κύπρο και από όλο τον κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες: www.piffcyprus.com

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close