Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Εσύ τι θα κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο;

20 εκδηλώσεις για το weekend: από μουσικές παραστάσεις, μέχριθέατρο, φεστιβάλ και άλλα πολλά!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2016

Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Και αρχίσαμε ήδη να φτιάχνουμε το πρόγραμμά μας για το σαββατοκύριακο.

Εσύ λοιπόν τι θα κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο;

Βόλτα στα παράλια, κοντινές εκδρομές με φαγητό στα ταβερνάκια των γραφικών μας χωριών, αλλά και διασκέδαση εντός της πρωτεύουσας.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σε τραβάει από το χέρι να βγεις. Με τις προτάσεις του Check In μπορείς να κάνεις πολλά.

Ακολούθησέ μας…

 

10ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού
Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού έχει την τιμητική του στο 10ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο Φρενάρου, σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 20.15.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει χορούς, μουσική από το μουσικό σχήμα του Asmation Live, και τη συμμετοχή των Αννίτας Κωνσταντίνου, Φίλιππου Κτένα, Έλενας Παπαπαναγιώτου και Πέτρου Κουλουμή, δραστηριότητες για παιδιά όπως σόου μαγικών, φουσκωτά, ζογκλέρ, face painting, καθώς και περίπτερα με φαγητό, ποτά και γλυκά.
Δείτε περισσότερα εδώ

 

Διονύσης Σαββόπουλος & Ελένη Βιτάλη
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη σε συναυλίες υπό τον τίτλο «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα». Δυο καλλιτέχνες, δυο πορείες, δυο βετεράνοι, συναντιούνται επί σκηνής σε μια ιστορική παράσταση από αυτές που θυμόμαστε για πάντα. Το μαγικό ραβδί του Διονύση Σαββόπουλου και η υπέροχη φωνή της Ελένης Βιτάλη μας χαρίζουν μαγικές νύχτες ελληνικού καλοκαιριού.
Παρασκευή 8 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών (Μακαρίου Γ΄), Λευκωσία
Σάββατο 9 Ιουλίου, Κηποθέατρο Λεμεσού.
Ώρα έναρξης: 21.00. Γενικές πληροφορίες: 25878744 & 77777040.
Δείτε περισσότερα, εδώ

 

Νότης Σφακιανάκης
Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από το νησί μας ο μοναδικός Νότης Σφακιανάκης έρχεται ξανά κοντά μας για μια ξεχωριστή Παγκύπρια, Πανελλαδική συναυλία την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο ΓΣΖ στην Λάρνακα στις 9.00 το βράδυ.
Ο ερμηνευτής με τις αμέτρητες επιτυχίες, με τις πωλήσεις των περισσοτέρων δίσκων όλα αυτά τα χρόνια, ο καλλιτέχνης που έχει γεμίσει ασφυκτικά τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας, αλλά και τα στάδια στην Ελλάδα και τον κόσμο όπου έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις, ο ερμηνευτής που έχει χαράξει με την πορεία και την σταδιοδρομία του το Ελληνικό τραγούδι, θα βρεθεί και πάλι στην Κύπρο.
Πληρ. 70004344.

 

Ρεσιτάλ Κιθάρας με τον Δημήτρη Ρεγγίνο
Ο Κύπριος κιθαρίστας Δημήτρης Ρεγγίνος θα παρουσιαστεί στο Τεχνόπολις 20, την Παρασκευή, 8 Ιουλίου στις 20.00. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει έργα Κυπρίων Συνθετών από ένα διεθνή εκτελεστή, ο οποίος έχει βραβευτεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς.
Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στο «Στούντιο» του Τεχνόπολις 20, ένα πρώην τηλεοπτικό στούντιο που για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί για μουσικό κονσέρτο.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420. Είσοδος: €10 (€6 μαθητές).

 

Πάνος Μουζουράκης & Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Το 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ είναι και φέτος γεγονός! Για άλλη μια χρονιά η Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία θα γεμίσει και φέτος κόσμο... προκειμένου να απολαύσει ζωντανά αγαπημένους καλλιτέχνες! Σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου, στην τελευταία μέρα του φεστιβάλ, θα παίξουν σε δύο ξεχωριστές συναυλίες ο Πάνος Μουζουράκης (21:00) και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου (23:00).
Δείτε περισσότερα, εδώ

 



Lemesos Rock City Festival 2016
Το αγαπημένο φεστιβάλ που θα μας ροκάρει φέτος το καλοκαίρι επανέρχεται δυναμικά με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Το Lemesos Rock City Festival 2016 θα γράψει τη δική του ιστορία με ένα τριήμερο ροκ μουσικής από τις 8 μέχρι και τις 10 Ιουλίου στον χώρο στάθμευσης του Ποταμού Γερμασόγειας στη Λεμεσό.
Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά, εδώ.

 

Μουσική και σινεμά με θέα τη θάλασσα
To Andrey & Julia Dashin's Foundation σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού διοργανώνει το τριήμερο 8-10 Ιουλίου στην μεγάλη αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού το 1ο Foundation Film Festival.
Στην αποβάθρα θα στηθούν γιγαντοοθόνες και οι τρεις βραδιές έχουν χαρακτηριστεί σαν LA-DEE-DAH Nights, όπου θα προβληθούν μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες από το παρελθόν.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό ενώ θα υπάρχουν σνακ και κοκτέιλ με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για ενίσχυση του Ευαγόρειου κέντρου το οποίο φροντίζει καρκινοπαθείς.
Δείτε περισσότερα εδώ

 

Αμμόχωστος Βασιλεύουσα
Πρόκειται για το γνωστότατο και αξιολογότατο έργο του Κυριάκου Χαραλαμπίδη, το οποίο έχει επενδυθεί με μουσική του Σάββα Σάββα σε σκηνοθεσία του Φώτου Φωτιάδη.
Προσφορά στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην κατεχόμενη αγαπημένη Αμμόχωστο αποτελεί η μεγάλη καλοκαιρινή παράσταση του θεατρικού σχήματος του «θέατρο ένα» με το έργο «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα». Πρόκειται για το γνωστότατο και αξιολογότατο έργο του Κυριάκου Χαραλαμπίδη, το οποίο έχει επενδυθεί με μουσική του Σάββα Σάββα σε σκηνοθεσία του Φώτου Φωτιάδη.
Παρασκευή 8 Ιουλίου, Β΄ Δημοτική Αγορά (Θέατρο Ένα), Λεμεσός.
Δείτε περισσότερα, εδώ

 

4o Φεστιβάλ Ξαρκής
Το Φεστιβάλ Ξαρκής πραγματοποιείται και φέτος στο γραφικό χωριό Λόφου, της επαρχίας Λεμεσού, όπου για 4η συνεχή χρονιά θα αποτελέσει μία από τις πιο όμορφες διοργανώσεις του καλοκαιριού.
Το Φεστιβάλ Ξαρκής 2016 διευρύνεται κι εμπλουτίζεται με ακόμα περισσότερα εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις, μουσικές συναυλίες και γλέντι (ζιαφέττι). Δρώμενα που σκοπό έχουν να προωθήσουν έναν ευρύ μηχανισμό «matchmaking» ή παντρέματος: άνθρωποι από διαφορετικές ηλικιακές, μορφωτικές κι επαγγελματικές ομάδες συνευρίσκονται, συνεργάζονται, «συντυχάνουν» γεννώντας από κοινού καινούριες ιδέες, συνθήκες και σενάρια. Η εβδομάδα δράσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 04 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2016.
Δείτε περισσότερα εδώ

 

ΠΑΜΕ ΚΗΠΟ
Ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, ο κατπράσινος πνεύμονας πρασίνου της πρωτεύουσας, βάζει και φέτος τα καλά του και μας υποδέχεται με ξεχωριστές εκδηλώσεις, στοχεύοντας να μας προσφέρει όμορφες, ξεχωριστές στιγμές και να κάνει τα καλοκαιρινά βράδια μας στη Λευκωσία ακόμα καλύτερα. Οι εκδηλώσεις του «Πάμε Κήπο» θα πραγματοποιούνται όλο τον Ιούλιο και οι δημότες και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μουσική, τραγούδια, φαγητό και ποτό. Μοναδική Έκθεση Βιβλίου και ιδιαίτερες συναυλίες θα γεμίσουν τα καλοκαιρινά βράδια. Ένας πρωτότυπος φωτογραφικός διαγωνισμός θα εξελίσσεται όλο τον Ιούλιο στον Δημοτικό Κήπο από τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, παράρτημα Λευκωσίας, με μια άκρως ενδιαφέρουσα φωτογράφηση με μοντέλα από την εταιρεία Diva Models στις 9 Ιουλίου.
Σήμερα Παρασκευή θα γίνει η εναρκτήρια εκδήλωση στο Δημοτικό Μέγαρο με Graffiti στις 19:00. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την συνοδεία Dj.
Θα ακολουθήσει το Fork Food Market από τις 18:00-23:00, Ταξίδι Βιβλίου, 19:00 - 23:00 και το Pop - Up Wine Bar, το Σάββατο 9 Ιουλίου, 18:00-23:00
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, εδώ.

 

Θεσμοφοριάζουσες
Με την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κωμωδία του Αριστοφάνη, Θεσμοφοριάζουσες, παραγωγή της ΕΘΑΛ, ανοίγει η φετινή αυλαία του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος». Οι γυναίκες θέλοντας να ξεμπερδεύουν από τον μισογύνη Ευριπίδη, καθώς έχουν προσβληθεί μέσα από τα έργα του, εκμεταλλεύονται την κάλυψη που τους παρέχουν τα Θεσμοφόρια και αποφασίζουν να θέσουν σε κίνηση σχέδιο εξόντωσης του ποιητή. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο ο Ευριπίδης είναι να στείλει στη γιορτή, άβατη για τους άνδρες, έναν δικό του άνθρωπο ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπίσει. Τη δύσκολη αυτή αποστολή αναλαμβάνει ο Μνησίλοχος. Κατά την ενθουσιώδη προσπάθειά του να δικαιώσει τον Ευριπίδη, ο Μνησίλοχος προδίδει τον ανδρισμό του και τα πράγματα περιπλέκονται.
Στις Θεσμοφοριάζουσες, οι οποίες αποτελούν μια από τις τρεις σωζόμενες «γυναικείες» κωμωδίες του Αριστοφάνη, σκιαγραφείται με χιούμορ και ειρωνεία η ανθρώπινη αδυναμία.
Με αγγλικούς και ρωσικούς υπέρτιτλους.
Δείτε περισσότερα εδώ

 

Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια
Ο ΘΟΚ παρουσιάζει το έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια» σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου.Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Χρόνης Εξαρχάκος και άλλοι αγαπημένοι ηθοποιοί, μέσα από τις ερμηνείες τους στην ταινία, καθώς και η μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, κατάφεραν να νικήσουν το χρόνο! Οι ήρωες λοιπόν της ταινίας ξαναζωντανεύουν αυτή τη φορά στη θεατρική σκηνή και μέσα από τους καυγάδες, τις απεργίες, τις κυριακάτικες εκδρομές, τον έρωτα αλλά και με πολύ χορό και τραγούδι έρχονται να δροσίσουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες.
Σάββατο 9 Ιουλίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λάρνακας).

 

Carpe Diem
Το "Carpe Diem" είναι το καινούργιο summer project της Haze Team, η οποία επέστρεψε, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, για να μας ξεσηκώσει!
Μέσω της συνεχόμενης προσπάθειας για διαφοροποίηση κι έχοντας ως στόχο την οργάνωση καινοτόμων events σε exclusive venues, το "Carpe Diem" έρχεται για να χαραχτεί στη μνήμη όλων μας, πάντα με γνώμονα την ποιότητα και το σεβασμό προς τους πιστούς fans της Haze Team.
Το Σάββατο 9 Ιουλίου δίνουμε ραντεβού στο "Beachouse Dome", το beach front venue του τετράστερου ξενοδοχείου Dome Beach Hotel & Resort στην Αγία Νάπα, για ένα day to night πάρτι από τις 17:00 μέχρι τις 23:00!
Δείτε περισσότερα εδώ

 

Ethno Cyprus
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάφος 2017 φιλοξενεί το Ethno Cyprus 2016 στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της "Ενώνοντας Ηπείρους - Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς". 35 νέοι δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες (Βέλγιο, Κροατία, Κύπρο, Αίγυπτο και Ιορδανία) συναντώνται επί σκηνής για να ανακαλύψουν τις ρίζες της κοινής πολιτισμικής ταυτότητας του ευρωπαϊκού και αραβικού πολιτισμού. Έχοντας διδάξει ο ένας τον άλλο για 10 μέρες, στο πλαίσιο του Ευρω-Αραβικού Κέντρου Νεανικής Μουσικής «Ethno Cyprus 2016», οι νέοι μουσικοί παρουσιάζουν ένα συναυλιακό πρόγραμμα, σε πρωτότυπα ακούσματα των Μεσογειακών χωρών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Ανδρέας Χριστοδούλου.
Παρασκευή 8 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώω, Λεμεσός. Πληρ. 77777745.
Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, Πλατεία Γεροσκήπου, 20:30.
Δείτε περισσότερα, εδώ

 

Αγοράζουμε (μεταχειρισμένα) βιβλία στη Λεμεσό
Αν είσαι κι εσύ λάτρης του βιβλίου, τότε είμασε στην ευχάριστη θέση να σε ενημερώσουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου, δεν θα κάνεις μόνο βουτιές στη θάλασσα.
Αλλά μπορείς να κάνεις και μια "βουτιά" στον κόσμο του βιβλίου, αφού στο καφενείο Πασατέμποστη Λεμεσό από τις 11:00 μέχρι και τις 20:00 θα λειτουργεί παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου.
Οπότε αρπάξτε την ευκαιρία για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του βιβλίου, μέσα από εκατοντάδες μεταχειρισμένα βιβλία τα οποία θα διατίθενται σε χαμηλές τιμές, απολαμβάνοντας συνάμα το καφεδάκι σας στο κέντρο της Λεμεσού.
Δείτε περισσότερα εδώ

 

Στη Λεμεσό "Η Βιβλιοθήκη πάει παραλία"
Συνέχεια στην περσινή επιτυχημένη πρώτη παρουσία της παραλιακής βιβλιοθήκης στην Ακτή Ολυμπίων, δίνει ο Δήμος της Λεμεσού, ο οποίος ανακοινώνει τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και φέτος, μεταξύ των ημερομηνιών 7 και 10 Ιουλίου. Υπό το σύνθημα "Η Βιβλιοθήκη πάει παραλία", η συλλογή βιβλίων της δημοτικής βιβλιοθήκης θα φιλοξενηθεί στο Blue cafe, που βρίσκεται στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο. Στόχος της πρωτοβουλίας του Δήμου είναι η καθιέρωση ενός θεσμού που προωθεί τη γνώση και τη φιλαναγνωσία, με έναν τρόπο ευχάριστο και ανάλαφρο, όπως αρμόζει στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Δείτε περισσότερα εδώ

 

Δωρεάν σεμινάριο για όσους φοβούνται τα αεροπλάνα!
Το «Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων», σε συνεργασία με την AEGEAN Airlines και τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει ένα καινοτόμο Ενημερωτικό Σεμινάριο για άτομα που φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου, από τις 08.30 μέχρι τις 14.00 στην αίθουσα ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (πρώην INTERCOLLEGE).
Δειτε περισσότερα εδώ

 

Η Νατάσα Θεοδωρίδου... κάνει στάση στην Αγία Νάπα
Με την υπέροχη βαθιά φωνή της, τη συγκλονιστική της εμφάνιση και τη θετική ενέργεια που απελευθερώνει πάντα δημιουργεί μοναδικές και αξέχαστες στιγμές στις ζωντανές της εμφανίσεις.
Μέσα από την πολύχρονη δισκογραφική πορεία της έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια καλλιτεχνική μοναδικότητα που για μια ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι θα ενθουσιάσει τους πολλούς και φανατικούς θαυμαστές της.
Σημείωσε λοιπόν την ημερομηνία και απόλαυσέ την live σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μέρη του φετινού καλοκαιριού.
Σάββατο 9 Ιουλίου, Makronissos Beach Bar, Αγία Νάπα.
Δείτε περισσότερα, εδώ

 

Μαθήματα yoga... για καλό σκοπό!
Μαθήματα Yoga όπου θα γυμνάσουμε σώμα και ψυχή και θα συμβάλουμε στη συγκέντρωση χρημάτων για δράσεις που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των καμένων δασικών εκτάσεων στην περιοχή Σολέας.
Τα μαθήματα θα είναι ανοικτά για όλους και θα υπάρχουν διάφορα επίπεδα δυσκολίας.
Παρασκευή 8 Ιουλίου, Βarracas, Πάφος, 19.00.
Δείτε περισσότερα εδώ

 

Πάμε για μια μέρα στη φύση... όλο διασκέδαση
Η Πράσινη Ασπίδα σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και τη Cyta μας προσκαλούν στο 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος με θέμα: «Περιβάλλον Συγγνώμη», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στον εκδρομικό χώρο του Φράγματος Ξυλιάτου.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα και το κτίσιμο περιβαλλοντικής συνείδησης.
Δείτε περισσότερα εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close