Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013
Το χωριό φημίζεται για τους λιθόστρωτους δρόμους, τα μακρινάρια, τα δίχωρα (παλάτια) με τις καμάρες και τα ανώγια, όλα κτισμένα με πελεκητή ασβεστόπετρα, ξύλινα πορτοπαράθυρα και κεραμιδένιες στέγες. Το ‘Αρσόραμα’ δένει απόλυτα με το γύρω περιβάλλον και προβάλλει με περηφάνια την ιστορία μιας σημαντικής οικογένειας του χωριού. Με όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το αγροτουριστικό αυτό κατάλυμα, με τα 4 διαφορετικά δωμάτια που πήραν τα ονόματά τους από προγόνους των ιδιοκτητών, σε περιμένει για μία μοναδική απόδραση.
Πού
Αν έρχεσαι από το Τρόοδος, μετά τις Πλάτρες κατηφορίζεις δεξιά προς Άρσος. Αν ανηφορίζεις από Λεμεσό, τότε επιλέγεις την έξοδο Καντού, που οδηγεί προς Όμοδος.
Διαμονή
Και τα 4 διαμερίσματα είναι κτισμένα με πελεκητή πέτρα, κεραμιδένιες στέγες, ξύλινα πορτοπαράθυρα, με διπλά τζάμια για ηχομόνωση, πάτωμα από γυψομάρμαρα ή ξύλο, οροφές από καλάμια ή ψάθα ή ξύλο και ‘βολίτζια’.
Διαθέτει
‘Το σπίτι του Ευάγγελου’, που μπορεί να φιλοξενήσει 2-3 άτομα, ‘Το μακρινάρι της Παρασκευούς’ για 2-4 άτομα, ‘Το σπίτι της Ζωηρώς’ που είναι κατάλληλο για 2-3 άτομα και ‘Το παρπερκό του Μιχαήλη’ για 2-4 άτομα.
Bonus
Το ‘Αρσόραμα’ διακοσμήθηκε με χειροποίητα παραδοσιακά αντικείμενα, κατασκευασμένα ειδικά γι’ αυτό από το ‘Πλουμιστό Ψωμί’. Θα δεις, επίσης, αναπαλαιωμένα αντικείμενα των προγόνων των ιδιοκτητών σκορπισμένα σε όλα τα διαμερίσματα.
Τιμές
Το σπίτι του Ευάγγελου € 100
Το σπίτι της Ζωηρώς € 100
Το παρπερκό του Μιχαήλη € 120
Το μακρινάρι της Παρασκευούς € 140
Οι τιμές είναι ανά σπίτι για δύο άτομα ανά βράδυ.
Ανακάλυψε
Στο χωριό, πέρα από τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές που μπορείς να απολαύσεις, πρέπει να επισκεφθείς και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μονοπάτι της φύσης, τις έξι Μεσαιωνικές βρύσες, το Παρατηρητήριο του Αγ. Κωνσταντίνου, τις εκκλησίες Απ. Φιλίππου και Παναγίας Καθολικής ή Χρυσελεούσας, το Εικονοφυλάκιο της Αγ. Μαριάμνης και το Βοτανικό Κήπο.
Σχετικά
Με τη Wizz Air μπορείς να "κλειδώσεις" τις τιμές πτήσεων για 12 μήνες
Το WIZZ MultiPass επιτρέπει στους επιβάτες να εξασφαλίσουν μια σταθερή μηνιαία τιμή πτήσης, ανεξάρτητα από την εποχικότητα ή τη ζήτηση της τελευταίας στιγμής.
Αυτά τα μέρη ανοίγουν για το κοινό με δωρεάν είσοδο για τη Διεθνή Ημέρα Δασών
Για τρεις ολόκληρες μέρες
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς λίστας με τους κρυφούς παραδείσους
Με την αυθεντικότητά του και τις μοναδικές παραλίες του κυριαρχεί στις λίστες σε γνωστές ελβετικές και γερμανικές ιστοσελίδες
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (για 48 ώρες μόνο)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο
Instagram: Το top 10 των πιο "φωτογενών" γαμήλιων προορισμών στον κόσμο – 6η η Σαντορίνη
Η έρευνα της Destify Destination Weddings που βασίστηκε σε δεδομένα από το Instagram
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Γεύση από Θεσσαλονίκη
Ένα τριήμερο ταξίδι σε μια πόλη που μυρίζει ιστορία, μπαχάρια και θάλασσα
Αυτή είναι η νέα λειτουργία επείγουσας ειδοποίησης για περιστατικά ασφάλειας
Νέος μηχανισμός ενημέρωσης πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Ένας κήπος φτιαγμένος για να φιλοξενεί τις πιο όμορφες στιγμές
Ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία για κοινωνικές εκδηλώσεις και gatherings κάθε είδους
5 νησιά για ιδιαίτερο Πάσχα στην Ελλάδα
Κανάτια, βεγγαλικά και αυτοσχέδια ομοιώματα του Ιούδα επιστρατεύονται για να κάνουν το Πάσχα ξεχωριστό
To αγαπημένο μας brunch spot στο χωριό επιστρέφει για τη νέα σεζόν
Το αγαπημένο garden restaurant ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν και υποδέχεται ξανά το κοινό του
Ο Πρωταράς τον Μάιο θα παίζει... beach volley
Ο Πρωταράς στον ευρωπαϊκό χάρτη του beach volley