Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013
Το χωριό φημίζεται για τους λιθόστρωτους δρόμους, τα μακρινάρια, τα δίχωρα (παλάτια) με τις καμάρες και τα ανώγια, όλα κτισμένα με πελεκητή ασβεστόπετρα, ξύλινα πορτοπαράθυρα και κεραμιδένιες στέγες. Το ‘Αρσόραμα’ δένει απόλυτα με το γύρω περιβάλλον και προβάλλει με περηφάνια την ιστορία μιας σημαντικής οικογένειας του χωριού. Με όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το αγροτουριστικό αυτό κατάλυμα, με τα 4 διαφορετικά δωμάτια που πήραν τα ονόματά τους από προγόνους των ιδιοκτητών, σε περιμένει για μία μοναδική απόδραση.
Πού
Αν έρχεσαι από το Τρόοδος, μετά τις Πλάτρες κατηφορίζεις δεξιά προς Άρσος. Αν ανηφορίζεις από Λεμεσό, τότε επιλέγεις την έξοδο Καντού, που οδηγεί προς Όμοδος.
Διαμονή
Και τα 4 διαμερίσματα είναι κτισμένα με πελεκητή πέτρα, κεραμιδένιες στέγες, ξύλινα πορτοπαράθυρα, με διπλά τζάμια για ηχομόνωση, πάτωμα από γυψομάρμαρα ή ξύλο, οροφές από καλάμια ή ψάθα ή ξύλο και ‘βολίτζια’.
Διαθέτει
‘Το σπίτι του Ευάγγελου’, που μπορεί να φιλοξενήσει 2-3 άτομα, ‘Το μακρινάρι της Παρασκευούς’ για 2-4 άτομα, ‘Το σπίτι της Ζωηρώς’ που είναι κατάλληλο για 2-3 άτομα και ‘Το παρπερκό του Μιχαήλη’ για 2-4 άτομα.
Bonus
Το ‘Αρσόραμα’ διακοσμήθηκε με χειροποίητα παραδοσιακά αντικείμενα, κατασκευασμένα ειδικά γι’ αυτό από το ‘Πλουμιστό Ψωμί’. Θα δεις, επίσης, αναπαλαιωμένα αντικείμενα των προγόνων των ιδιοκτητών σκορπισμένα σε όλα τα διαμερίσματα.
Τιμές
Το σπίτι του Ευάγγελου € 100
Το σπίτι της Ζωηρώς € 100
Το παρπερκό του Μιχαήλη € 120
Το μακρινάρι της Παρασκευούς € 140
Οι τιμές είναι ανά σπίτι για δύο άτομα ανά βράδυ.
Ανακάλυψε
Στο χωριό, πέρα από τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές που μπορείς να απολαύσεις, πρέπει να επισκεφθείς και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μονοπάτι της φύσης, τις έξι Μεσαιωνικές βρύσες, το Παρατηρητήριο του Αγ. Κωνσταντίνου, τις εκκλησίες Απ. Φιλίππου και Παναγίας Καθολικής ή Χρυσελεούσας, το Εικονοφυλάκιο της Αγ. Μαριάμνης και το Βοτανικό Κήπο.
Σχετικά


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών