News , Guide

50 χωριά της Κύπρου με πάνω από 100 καταλύμματα

Εναλλακτικές διακοπές και τουρισμός στην υπέροχη κυπριακή ύπαιθρο

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2016

Η Κύπρος μπορεί να νιώθει υπερήφανη για τις ομορφιές της μα ακόμη περισσότερο για το τουριστικό προϊόν που προσφέρει τα τελευταία χρόνια που βελτιώνεται συνεχώς. 

Το κυπριακό τουριστικό προϊόν της υπαίθρου «που εμπλουτίζεται τόσο με την διαμονή σε υπέροχους παραδοσιακούς ξενώνες μαζί με τις δραστηριότητες που προσφέρουν γύρω από αυτούς όπως πεζοπορίες, ποδηλασία, ορειβασία, κολύμπι, ψάρεμα, συμμετοχή σε τοπικά φεστιβάλ, οινοτουρισμός, γαστρονομία, προσκυνήματα και πολλά άλλα συνθέτουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία και μπορείς να τα απολαύσεις σε πολύ κοντινές αποστάσεις από το ίδιο σου το σπίτι», τονίζει ο ΚΟΤ.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον 
Όπως αναφέρεται, ο εναλλακτικός τουρισμός ιδιαίτερα στην κυπριακή ύπαιθρο σημειώνει αυξημένο ενδιαφέρον για εμπειρίες που σχετίζονται με τη δράση και τη γνώση, αλλά και τη διαμονή σε παραδοσιακά καταλύματα.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον, η πολιτιστική κληρονομιά, η διαφορετικότητα των χωριών, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μας καλούν να ανακαλύψουμε τη μικρή μας πατρίδα».

Τονίζεται ότι σήμερα στην Κύπρο λειτουργούν πάνω από 100 καταλύματα σε περισσότερα από 50 υπέροχα χωριά, μέλη της εταιρείας αγροτουρισμού που συστάθηκε από τον ΚΟΤ. 

Τέτοια καταλύματα υπάρχουν στα χωριά της Πάφου, Γιόλου, Γουδί, Δρούσια, Επισκοπή, Κάθηκας, Καλλέπεια, Ακουρδάλεια, Νικόκλεια, Παναγιά, Αρόδες, Χούλου, Μηλιού και στην Πόλη Χρυσοχούς. Στην επαρχία Λάρνακας, στα χωριά Βάβλα, Κάτω-Δρυς, Καλαβασός, Λεύκαρα, Μαρώνι, Σκαρίνου, Τόχνη, Τρούλλοι, Χοιροκοιτία, Ψεματισμένος, στην επαρχία Λευκωσίας στα χωριά Ασκάς, Γαλάτα, Σπήλια, Κακοπετριά, Λυθροδόντας, Καλοπαναγιώτης και στην επαρχία Λεμεσού στα χωριά Κυπερούντα, Ανώγυρα, Φασούλα, Άρσος, Αψιού, Βάσα Κοιλανίου, Βουνί, Επισκοπή, Λεμύθου, Ποταμίτισσα, Συκόπετρα, Λόφου και Όμοδος.

Την ίδια ώρα, ο ΚΟΤ επισημαίνει ότι η Εταιρεία Αγροτουρισμού προσφέρει εκπτωτικά κουπόνια σε ταβέρνες, οινοποιεία και άλλα για κρατήσεις που γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της κοντά στην τοποθεσία της διαμονής που θα επιλεχθεί, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close