Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2026
Σύμφωνα με το δελτίο, το σοβαρό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, μέχρι και τα χαράματα του Σαββάτου, με συγκεντρώσεις πολύ υψηλές κατά διαστήματα.
Το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου και ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση εφόσον απαιτηθεί.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα αναμένεται να είναι αυξημένες.
Σήμερα, κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ στα δυτικά και τα ορεινά θα εμφανίζονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
Το Σάββατο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Τη Δευτέρα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Σταματά το delivery λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες και τι επιτρέπεται
Υποχρεωτική παύση του delivery με δίκυκλα, ποδήλατα και πατίνια ισχύει σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00 σε όλη την Κύπρο
Πέθανε η Μαίρη Λίντα σε ηλικία 91 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η Μαίρη Λίντα έμενε στο Γηροκομείο Αθηνών και την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο Σπύρος Σίγουρος με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram
Μάθαμε τι θα συμβεί στον υπέροχο Καλοπαναγιώτη τα φετινά Χριστούγεννα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλαοπαναγιώτη επιστρέφει και φέτος
Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Από τις 12.00 σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, θα τεθεί σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17.00.
Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Στους 43 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία
Αυτά είναι τα 10 πιο φωτογραφημένα ελληνικά νησιά
Από το Ιόνιο ως το Αιγαίο, αυτά τα 10 νησιά κλέβουν την παράσταση με τα όμορφα τοπία τους και τις εικόνες που χαρίζουν στους επισκέπτες.
Αυτός είναι ο νέος, εντυπωσιακός προορισμός της Cyprus Airways
Η συμφωνία αυτή ενισχύει τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με έναν από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης
Ένα ελληνικό νησί -απρόσμενο- στη λίστα με τα 10 ανερχόμενα σε όλο τον κόσμο -Μακριά από πλήθη τουριστών
Τρεις ευρωπαϊκοί προορισμοί συγκαταλέγονται στη λίστα με τα ανερχόμενα νησιά που γνωρίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στη δημοτικότητά τους
Μόλις ανακοινώθηκε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Χωριό για φέτος
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Στατού – Αγίου Φωτίου επιστρέφει και φέτος, ακόμη πιο εντυπωσιακό, ακόμη πιο μαγικό και γεμάτο νέες εμπειρίες!
17 κουκλίστικα καφενεδάκια για μερακλίδικο καφέ στο χωριό
Πάμε για μυρωδάτο καφέ, μαχαλεπί, παγωτό, "μπούκκωμα" και πολλά ακόμη
Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Παραμυθένιοι προορισμοί στην Ευρώπη που μοιάζουν βγαλμένοι από όνειρο -Κάστρα, μεσαιωνικές πόλεις, μαγευτικά τοπία
Νέα κατάταξη με τους πιο παραμυθένιους προορισμούς της Ευρώπης για το 2026 περιλαμβάνει κάστρα, μεσαιωνικές πόλεις, εντυπωσιακά νησιά και μοναδικά φυσικά τοπία