Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

18 πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend

Events και ιδέες για να περάσεις ένα υπέροχο σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2016

Γιορτές, σινεμά, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και όλη η ατζέντα του σαββατοκύριακου, είναι εδώ συγκεντρωμένη για να σε βοηθήσει να επιλέξεις πού θα πας!

Δες τις και φτιάξε το πρόγραμμά σου!

 

O Γάιδαρος, ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος
Ένα παραμύθι γεμάτο ευαισθησία και χιούμορ, για την περιπέτεια της ζωής ενός παραχαϊδεμένου γαϊδουριού και την πορεία του προς την ενηλικίωση. Μια μουσική παράσταση που ανιχνεύει με χιουμοριστικό τρόπο την υπερπροστατευτική συμπεριφορά των μαμάδων που «αιχμαλωτίζει» το παιδί και το κάνει κακομαθημένο και ευάλωτο.
Στέλλα Μιχαηλίδου: κείμενο, αφήγηση, σκηνοθετική επιμέλεια, Κώστας Βόμβολος: μουσική, πιάνο, αφήγηση, Μύρια Χατζηματθαίου: αφήγηση, Χριστίνα Πιερή: τραγούδι, Αργύρης Μπακιρτζής: τραγούδι, Γρηγόρης Παπαγρηγορίου: τραγούδι, Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο, Αλέξανδρος Γαγάτσης: τύμπανα.
Παρασκευή 15 Ιουλίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, Λευκωσία, 19.00.

 

Εφέ / 1ο Φεστιβάλ Εικαστικών Εγκαταστάσεων 2016
Το Εικαστικό Φεστιβάλ Εγκαταστάσεων (εφέ) θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Πλατείας Ηρώων (βλέπε χάρτη) σημείο αναφοράς για την Λεμεσό και καθρέφτης της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης. Οι εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία της περιοχής εμπλουτίζοντας έτσι την εμπειρία του κοινού καθώς και των περαστικών.
Τα κόκκινα φανάρια μιας άλλης εποχής έρχονται να αντικατασταθούν σε αυτό το φεστιβάλ με τα κόκκινα σημεία αναφοράς στις εγκαταστάσεις δημιουργώντας έτσι ένα ενιακο παιχνίδι και προτείνοντας μια εναλλακτική λύση μέσα από την εικαστική αντίληψη.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2016 και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να το περιηγηθούν, ακολουθώντας το χάρτη του Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ Εικαστικών Εγκαταστάσεων είναι μια από τις εικαστικές δράσεις του επιμελητήριου Καλλών Τεχνών για το 2016 υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Την επιμέλεια έχουν o Λούκαs Ιωάννου και η Χριστίνα Μιχαηλίδη.
Πληρ. 99695309.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Φάρμα Projekt
Αύριο Σάββατο 16 Ιουλίου στις 19:00 στο Angel's Hills resort στα Καμπιά στη Λευκωσία, 5 stages (The Live Acts, The Jam 101, The Kennel, The Arena, The Tomb) θα μας περιμένουν για να μας συναρπάσουν. Στο Τhe Live Acts θα εμφανιστούν αγαπημένες μπάντες από Κύπρο και επειδή η καλή μουσική δεν χορταίνεται απ' όπου κι αν προέρχεται, μετά θα ανέβουν στη σκηνή RSN και The Big Nose Attack από Ελλάδα και Deela κατευθείαν από Γερμανία! Τα υπόλοιπα 3 «dj set» stages επιθυμούν να αναδείξουν όλες τις καλές σας φιγούρες στην πίστα, με εγχώρια (βλ. Cusack, The Mighty Scoop, Johnny Blue) και διεθνή ονόματα (Alex Tomb) με οργανικούς και ηλεκτρονικούς ρυθμούς για όλα τα γούστα. To 5o stage για φέτος, με το όνομα «Τhe Jam 101» είναι ουσιαστικά ένα μουσικό εργαστήρι όπου ο οποιοσδήποτε - ανεξαρτήτως γνώσεων και εμπειρίας - μπορεί να παρευρεθεί για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στο θέμα DJing. 3 μετρ του είδους θα βρίσκονται εκεί για να «διδάξουν» μεταξύ άλλων τεχνικές όπως Beatmaking, Scratching, Mixing.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Νίκος Βέρτης
Ο μοναδικός Νίκος Βέρτης έρχεται στις 16 Ιουλίου στο Alati By The Sea στον Πρωταρά για ένα ξέφρενο SWAROVSKI Μαστίχομα Σάμμερ live!
Ξεκινάμε στις 20:00 με τον Νίκο Βέρτη, την 25 μέλους μπάντα του και τους μαστιχομένους Djs να ανεβάζουν τους ρυθμούς δημιουργώντας ένα ξέφρενο πάρτι που θα μείνει αξέχαστο.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 96284050 και 96330230.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Συναυλία - Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο
Το Μεταλλείο της Σκουριώτισσας θα προσφέρει και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, μια ακόμη εκλεκτή παράσταση. Στον οργανωμένο συναυλιακό χώρο του Μεταλλείου, μέσα σε ένα περιβάλλον εντυπωσιακό και ταυτόχρονα υποβλητικό, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου μια παράσταση - αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο.
Την ερμηνεία των τραγουδιών του Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιήσει μια εκλεκτή ομάδα ερμηνευτών με τους Γιώργο Νταλάρα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρο Δημοσθένους και Υακίνθη Λάγιου, κόρη του αειμνήστου Δημήτρη Λάγιου. Θα συμμετάσχει επίσης μεγάλη ορχήστρα και η χορωδία της "Διάστασης".
Η φετινή εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι €10, ενώ πληροφορίες για την παράσταση δίνονται από τα τηλέφωνα 22583500 και 25878744. Η παράσταση αυτή οργανώνεται από το Μεταλλείο, συνεργαζόμενες κοινότητες της περιοχής και από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Διάσταση». Η εκδήλωση εντάσσεται μέσα στα έργα κοινωνικής προσφοράς των διοργανωτών.
Σάββατο 16 Ιουλίου, Μεταλλείο της Σκουριώτισσας, 20.30.

 

Mar.P
Γεννημένη στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1985, η Μαρία Πέτρου a.k.a (Mar.P) ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο djing σε ηλικία 19 ετών. Εκμεταλλευόμενη την πλούσια μουσική της συλλογή και την αγάπη της για την μουσική ξεκίνησε παίζοντας σε τοπικά πάρτυ και events. H επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε το 2006 και ο ήχος της από τότε κυμαίνεται μεταξύ του deep tech house και της Techno.
Είχε την τιμή να συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως Miss Kittin, Dj Sneak, Hot Since 82, Dennis Cruz, Nastia, Sonodab, Rebekah, Rub A Dub, Wade, Echonomist, Siopis, Alex Dimou, Larse, Bootslap, Anestie Gomez, Christian Cambas, Mikee, Manolaco, Cj Jeff , Gus & Bonso και πολλούς άλλους.
Salut Bar & Grill, Λεμεσός, 21.00. Πληροφορίες / κρατήσεις: 97692091.

 

 

Chris Byars Quartet
Ένα μοναδικό Jazz βράδυ ετοιμάζουμε στο Vinylio wine etc στις 16/7. Ο Chris Byars από τη Νέα Υόρκη με τρεις άλλους εξαιρετικούς μουσικούς μας κάνουν την τιμή να είναι κοντά μας για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση!
Chris Byars - Σαξόφωνο, Δημήτρης Μιαρής - Πιάνο, Greg Makamian - Κοντραμπάσο, Γιάννος Βαφέας - Τύμπανα.
Σάββατο 16 Ιουλίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 96810119.

 

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2016
Ο Μαραθώνιος θερινών προβολών διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και από το "θέατρο ένα". Από 13 Ιουλίου - 18 Σεπτεμβρίου βλέπουμε ταινίες κάτω από τα αστέρια, στο Θερινό Κινηματογράφο "Κωνστάντια".
Αυτό το σαββατοκύριακο θα προβληθούν οι εξής ταινίες:
16.7, Θέε μου, τι Σου Κάναμε; [Qu'est-ce qu'on a Fait au Bon Dieu?], 2014, 97′, Γαλλία.
17.7, Το Mαργαριταρένιο Kουμπί [El boton de nàcar], 2015, 82′, Χιλή, Γαλλία.
Πληρ. 22349085.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Αίγια Κότσιηνη πού πάεις
Το Σατιρικό θέατρο παρουσιάζει την κυπριακή κωμωδία «Αίγια Κότσινη πού πάεις» σε Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου. Σύγχρονη εποχή σε κάποιο χωριό της Κύπρου. Η "κοτζιάκαρη" Μαρία (Όλγα Ποταμίτου) ζει μόνη στο σπίτι της και έχει την απαίτηση από τα παιδιά της, η κοπέλα που θα την φροντίζει να είναι της πίστης μας και να μιλά ελληνικά.
Σάββατο 16 Ιουλίου, Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, Αγλαντζιά, 20.30. Πληρ. 22421609.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

 

W&W
Το trance δίδυμο των Ολλανδών Willem van Hanegem και Wardt van der Harst επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στο Guaba.
12:00-15:00 HUMF
15:00-17:00 ASMO brothers
17:00-19:00 Blazin' Duo
19:00-21:00 W&W
Κυριακή 17 Ιουλίου, Guaba beach bar, Λεμεσός. Εισιτήρια: 10:00 - 15:00 Δωρεάν, 15:00 - 17:00 €10 (με 1 ποτό), mετά τις 17:00 €15 (με 1 ποτό). Πληροφορίες και κρατήσεις στο 96340000.
Είσοδός μόνο σε άτομα άνω των 17.

 

Γάβ
νας τζαζ μπασίστας που διατηρεί παραδοσιακό καφενείο, ένας Πολωνός τρομπετίστας με σπουδές θεάτρου, ένας κιθαρίστας με ειδίκευση στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Ήχου, ένας κρουστός που παίζει στα σκυλάδικα σε Ελλάδα και Κύπρο από την εφηβεία του, και μια ανερχόμενη τραγουδίστρια που ήδη διαπρέπει στα νυχτομάγαζα της Λεμεσού αποτελούν τους γάβ. Παίζουν «ψυχοσκυλάδικο», ένα νέο, πρωτοποριακό είδος που εξυμνεί τις μουσικές δομές του σκυλάδικου, ενσωματώνοντας ένα σερφ/σκα/ρέγκε ηχόχρωμα. Στο πλαίσιο του 11ου Cyprus Rialto World Music Festival 2016.
Μουσικοί: Αρίστη Πουλλή: φωνή, Γιάννης Χρηστίδης: κιθάρες, φωνή, Λούκας Βαλέφσκι: τρομπέτα, Νικόλας Τρύφωνος: κοντραμπάσο, Γιάννης Λακκοτρύπης: τύμπανα.
Κυριακή, 17 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20:30. Δωρεάν είσοδος. Πληρ. 77777745.

 

Δωρεάν σφηνάκια και... "Άσπρο Πάτο"

To event "Άσπρος Πάτος", το οποίο έκανε θραύση κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο 1888 RestoBar, τώρα επιστρέφει σε καλοκαιρινή έκδοση, προκειμένου να μας προσφέρει μια αλλιώτικη και άκρως διασκεδαστική βραδιά.
Το πρώτο λοιπόν καλοκαιρινό event, όπου θα πιούμε δωρεάν σφηνάκια και θα πούμε "Άσπρο Πάτο" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 22:30, στο Re. Buke στη Λάρνακα.
Τα decks θα αναλάβει ο γνωστός DJ Ντίνος Αργυρού, ο οποίος θα παίξει ελληνική και ξένη μουσική, ενώ live εμφάνιση θα κάνει ο Νικόλας Γεωργίου.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 


Pop - Up Wine Bar
Η γενική ιδέα είναι η ανάδειξη και εκμετάλλευση του Δημοτικού Κήπου, αυτού του καταπράσινου πνεύμονα, φέρνοντας τον κόσμο και τους δημότες κοντά με τη διεξαγωγή βραδιών γευσιγνωσίας και παρουσίαση βραδιών με κρασί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.
Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, Σάββατο 16 Ιουλίου, 18:00-23:00.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Δε: Κούλλουμακκα ππάρτι
Το Σάββατο 16 Ιουλίου, το παραδοσιακό καφενείο "Μάλλον Γλυκύς" στη Λεμεσό γιορτάζει τα τρία χρόνια λειτουργίας του και φυσικά το γιορτάζει!
Και πώς θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα από ένα πάρτι. Εξ ου και διοργανώνει το «Δε: Κούλλουμακκα ππάρτι».
Σύμφωνα με το καφενείο, για όσους βρεθούν εκεί θα υπάρχουν "μούχτιν σφηνάκια, μούχτιν φανέλες και μούχτιν είσοδος" και φυσικά δυνατή μουσική από την DJ Matina Sous Peau.
Το πάρτι θα ξεκινήσει στις 21.30. Για κρατήσεις: 25355325.
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν ΕΔΩ.

 

Παίζουμε Beach Waterpolo στη Μαρίνα Λεμεσού

Μετά τη Λίμνη Βουλιαγμένης, τώρα το Beach Water Polo ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Κύπρο και τη Λεμεσό.
Από τις 15 μέχρι και τις 17 Ιουλίου η Λεμεσός θα παίζει Beach Water Polo!
Η FAB Sportswear σε συνεργασία με τον Υδάτινο Κόσμο και τον Κώστα Αντωνίου, φέρνουν το απολαυστικό ομαδικό σπορ του καλοκαιριού στη Μεγαλόνησο, για πρώτη φορά, ελπίζοντας ότι οι Κύπριοι αθλητές θα το αγαπήσουν, κάνοντας το ετήσιο θεσμό.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Όταν το άγχος συναντά το σώμα μας- τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του άγχους στην καθημερινή ζωή

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Νέων «Μικρή Άρκτος», διάλεξη με θέμα: "Όταν το άγχος συναντά το σώμα μας- τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του άγχους στην καθημερινή ζωή".
Μέσα από τις εκδηλώσεις του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Νέων «Μικρή Άρκτος», οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να πάρουν γνώσεις για το άγχος, τις αιτίες και τις επιπτώσεις του και να λύσουν τις δικές τους απορίες. Στο βιωματικό εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τεχνικές χαλάρωσης τις οποίες θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν οποιαδήποτε στιγμή αισθάνονται την πίεση και το άγχος να πλησιάζουν.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

 

King of Kite 2016
Στη Λάρνακα τον Ιούλιο θα μας πάρει και θα μας σηκώσει!
στις 16 & 17 Ιουλίου στο Kahuna Surfhouse στην παραλία Σοφτάδων στο Κίτι της Λάρνακας, όλοι οι λάτρεις των σπορ θα ζήσουν μια μοναδική ημέρα, σ' ένα διήμερο γεμάτο αδρεναλίνη και extreme θέαμα.
Στο περσινό στο event στις ακτές του νησιού μας εμφανίσθηκε ο Ruben Lenten, ενώ φέτος σειρά παίρνει ο ιπτάμενος Βρετανός Lewis Crathern ο οποίος θα είναι κριτής στο διαγωνισμό ενώ θα επιδείξει στο κοινό και τις απίστευτες τεχνικές του. Αυτό που όλοι οι θαυμαστές του, όμως, περιμένουν θα είναι το Megaloop. Επίσης, θα παρακολουθήσει τον αγώνα σλάλομ 4 χιλιόμετρων και στη συνέχεια θα κρίνει το διαγωνισμό για να στέψει τον "King of Kite 2016". Τον περασμένο χρόνο οι συμμετέχοντες στο σλάλομ ήταν 64 και 28 στο freestyle. Για να δούμε φέτος!
Ακόμα στο πλαίσιο του event DJs θα σπινάρουν για να κρατήσουν την ατμόσφαιρα ανεβασμένη, θα υπάρχει άφθονο ποτό και φαγητό καθώς επίσης και προϊόντα προς πώληση.
Χορηγός επικοινωνίας η Cityfreepress.com.cy.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Πάμε Κοιλάνι για τη Γιορτή του Γλυτζιηστού
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιλάνι στις 17 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή από τις 11.00 μέχρι τις 18.00 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της κοινότητας. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το παραδοσιακό αυτό έδεσμα του χωριού. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπλαση του Δημοτικού Σχολείου σε Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, ξενάγηση στο χωριό, παιχνίδια και φυσικά επί τόπου παρασκευή του γλυτζιηστού.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close