Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2016
Είναι ένας χώρος που λούζεται από δυνατό φως, μια και περιτριγυρίζεται από μεγάλα τζάμια, ενώ η βεράντα του διαχωρίζεται επίσης με διαπεραστικό γυαλί που αφήνει την παραλιακή εικόνα του λιλιπούτειου κόλπου, όπου βρίσκεται, να συναντά τα βλέμματα του κάθε θαμώνα του.
Το μπαράκι κάτω, το οποίο διαθέτει και κλειστό παιδότοπο, αποχαιρετά την αυστηρή λευκή του απόχρωση, και αποκτά πιο ανοικτόχρωμους ξύλινους χρωματισμούς. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και κρεβατάκια, και από ό,τι μάθαμε μπορείς να κάνεις προκράτηση, αν όχι για κρεβατάκια, σίγουρα για γκαζέπο.
Το μενού διαθέτει ορεκτικά, σαλάτες, σούπες, ζυμαρικά και ριζότο, κρεατικά και ψαρικά. Παρόλο που το service ήθελε ακόμα περισσότερο συντονισμό, εντούτοις ήρθαν πρώτα, για καλωσόρισμα from the house, τα ψωμάκια μας με νόστιμη, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα.
Παραγγείλαμε για αρχή την goat cheese salad με φράουλες και ζεστό κατσικίσιο τυρί πάνω σε brioche. Η σάλτσα ήταν δελεαστικότατη, ενώ το ψιλοκομμένο κοκκινογούλι πρόσθετε όχι μόνο εντυπωσιακό χρώμα αλλά και γεύση στο πιάτο.
Η πάστα-sedanini με τέσσερα τυριά (€11) ήταν ανάλαφρη, χορταστική και καθόλου βαριά, ενώ τα μαύρα taglioline (€15) με γαρίδες, λιωμένο κάβουρα και σάλτσα ντομάτας το ίδιο απολαυστικά και σπιρτόζικα. Τις εντυπώσεις έκλεψε και το στήθος κοτόπουλου fajita style (€13), το οποίο έλιωνε στο στόμα από τρυφεράδα. Ήρθε γαρνιρισμένο με ψητά λαχανικά και σάλτσα τυριού, ενώ δίπλα του το συνόδευαν ένα καλοκτυπημένο sour cream, ένα λεμονάτο guacamole και μια δροσερή σάλτσα ντομάτας.
Το γλυκό μας στο τέλος, ένα εντυπωσιακό προφιτερόλ (€6) με τραγανή βάση μπισκότου και βελούδινη κρέμα anglaise, αποκτούσε ένταση από τη ζεστή σάλτσα ποιοτικής σοκολάτας και τις φρέσκες φράουλες. Θέλω να ξαναπάω στο The Lighthouse Surf and Turf για να απολαύσω και το καλό φαγητό του, το ναργιλέ του που είδα να καπνίζουν στα διπλανά τραπέζια, αλλά και τις ανέσεις της οργανωμένης παραλίας του.
Σχετικά

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση

Μία Τετάρτη γεμάτη μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
5 ετικέτες για να γνωρίσεις την ποικιλία και τις δυνατότητέ της

Nobu Matsuhisa: Η Κύπρος θα φιλοξενήσει για δύο μέρες τον μεγαλύτερο star chef του κόσμου
Για μία αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.