Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα top 15 του τριημέρου

Για να μη χάσεις τίποτα σημαντικό από όλα όσα θα γίνουν στο νησί αυτό το weekend

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2016

Ο καιρός επιβάλλει εξόδους, εξορμήσεις στις παραλίες και βόλτες στα ορεινά. Γι' αυτό κι εμείς αυτήν την εβδομάδα δεν θα σου απαριθμήσουμε όλα όσα θα συμβούν στο νησί αυτό το τριήμερο, αλλά τα καλύτερα του τριημέρου, αυτά που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις και που δεν έχεις την ευκαιρία να ζεις κάθε μέρα.

Ιδού λοιπόν η λίστα με τα καλύτερα:

 

Fork Food Market
Οι πολυ-πολιτισμικές εκδηλώσεις της Fork είναι απογευματινές - βραδινές και καλύπτουν τον άξονα του ποιοτικού "street food", με συνδυασμό ξεχωριστής κουζίνας από διάφορες χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής, σε 10 περίπτερα φαγητού, ποτού και μουσικής. Συνδυάζοντας εξαιρετική ποιότητα υλικών και γεύσης, αλλά και προσιτής τιμής, σε ένα ξεχωριστό χώρο, θέλουμε να δώσουμε στους δημότες της Λευκωσίας μια εναλλακτική διέξοδο στην καθημερινότητά τους, στα πρότυπα που βιώνουμε σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου διοργανώνονται ήδη με επιτυχία παρόμοιες εκδηλώσεις.
Δημοτικός Κήπος, Λευκωσίας, Παρασκευή 22 Ιουλίου, 18:00-23:00.
Μάθε περισσότερα...

 

Pop - Up Wine Bar
Η γενική ιδέα είναι η ανάδειξη και εκμετάλλευση του Δημοτικού Κήπου, αυτού του καταπράσινου πνεύμονα, φέρνοντας τον κόσμο και τους δημότες κοντά με τη διεξαγωγή βραδιών γευσιγνωσίας και παρουσίαση βραδιών με κρασί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.
Δημοτικός Κήπος, Λευκωσίας, Σάββατο 23 Ιουλίου, 18:00-23:00.
Μάθε περισσότερα...

 

Το Πραστειό (Αυδήμου) ετοιμάζει φεστιβάλ!
Για πέμπτη λοιπό συνεχή χρονιά το Κοινοτικό Συμβούλιο Πραστειού (Αυδήμου) σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας μας καλούν και φέτος στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινότητας Πραστειού, την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 20.30, για να απολαύσουμε χαλούμι και όχι μόνο.
Στο 5ο Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Παραδοσιακού χαλουμιού Πραστειού (Αυδήμου):
- Θα παρακολουθήσουμε παρασκευή παραδοσιακού αιγοπρόβειου χαλουμιού
- Θα διασκεδάσουμε με τλαϊκή ορχήστρα και το παραδοσιακό χορευτικό σχήμα "ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ".
- Θα απολαύσουμε φαγητό σε μπουφέ και απεριόριστο ποτό καθώς και
- Δωρεάν ρέσι, φρέσκια αναρή και χαλούμι.
Μάθε περισσότερα...

 

8ο Ετήσιο Συνέδριο & Έκθεση Αρωματικά και Θεραπευτικά Βότανα της Κύπρου
Μουσική, αρώματα, μυρωδιές και χρώματα της φύσης, θα γίνουν ένα στις Πλάτρες, σε ένα συναπάντημα αγάπης και δημιουργικότητας, στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο & Έκθεση Αρωματικά και Θεραπευτικά Βότανα της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου.
Ένας ξεχωριστός, βοτανικός περίπατος, πολλά εκθέματα και εκθέτες, μοναδικά ποιοτικά προϊόντα μαζί με παραδοσιακά ακούσματα θα απαρτίζουν το διήμερο της ετήσιας γιορτής των βοτάνων στις Πλάτρες.
Μάθε περισσότερα...

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Νίκος Πορτοκάλογλου
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, μετά από μια σειρά sold out παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι το καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.
Η παράδοση «κοντράρεται» με το ροκ, η ντίσκο «απαντά» στις προκλήσεις της ανατολής και οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται διαρκώς τη σκηνή και στήνουν ένα πρόγραμμα-γιορτή, ένα «πάρτι» όπως λένε και οι δύο με το κοινό να τους αποθεώνει.
22 Ιουλίου, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας
24 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία.
Πληρ. 77777040.
Μάθε περισσότερα...

 

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού σε συνεργασία με τη Νεολαία Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου για ακόμη ένα καλοκαίρι διοργανώνουν μια ξεχωριστή φιλανθρωπική συναυλία με την καταξιωμένη καλλιτέχνιδα Ελεωνόρα Ζουγανέλη. ΟΛΑ τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τα γεύματα αγάπης της Μητρόπολης και για τη Νεολαία Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου.
Παρασκευή 22 Ιουλίου, Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00. Πληρ. 25343341.
Μάθε περισσότερα...

 

Πλούτος
Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά» παρουσιάζει την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, τη σάτιρα του ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για τα πλούτη. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016, σε απόδοση/ δραματουργική επεξεργασία/σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.
Παρασκευή 22 Ιουλίου│Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Σάββατο 23 Ιουλίου│Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.
Πληροφορίες: 7000 2414 │www.greekdramafest.com
Μάθε περισσότερα...

 

Κωστής Μαραβέγιας
Ο Κωστής Μαραβέγιας υποδέχεται και αυτό το καλοκαίρι με τον δικό του «ταξιδιάρικο» τρόπο!
Με νέο άλμπουμ με τίτλο «ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ», μας προσκαλεί όλους σε ένα μεγάλο live στον Πρωταρά, το Σάββατο 23 Ιουλίου! Ένα live γιορτή, με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένο με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.
Το Σάββατο λοιπόν στις 23 Ιουλίου, ελάτε να γίνουμε όλοι μια κεφάτη παρέα, να τραγουδήσουμε τα παλιά αγαπημένα αλλά και τα καινούργια κομμάτια, από το νέο του άλμπουμ «ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ» και να περάσουμε όπως πάντα, υπέροχα!
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 99778872.
Μάθε περισσότερα...

 

The Spice Girls Exhibition
Η Έκθεση Spice Girls έρχεται στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι και είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους οπαδούς της νοσταλγίας του '90. Ως η πρώτη σε πωλήσεις Girl band του κόσμου, οι Spice Girls ήταν όσο διάσημες για τα κοστούμια και τα παπούτσια τους, όσο ήταν και για την μουσική τους. Η έκθεση θα παρουσιάσει όχι μόνο τα εμβληματικά σκηνικά κοστούμια, αλλά και χιλιάδες αναμνηστικά αντικείμενα, ακόμη και ένα μοτοποδήλατο.
Εγκαίνια: 22 Ιουλίου στις 20:00. Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 17:00 - 22:00.
Μάθε περισσότερα...

 

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2016
Μαραθώνιος θερινών προβολών ο οποίος διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και από το "θέατρο ένα".
22/7: Ταξί στην Τεχεράνη [Taxi Tehran], 2015, 82′, Ιράν.
23/7: Ο Eκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Eξαφανίστηκε [The 100 year Οld Μan Who Climbed Out of the Window and Disappeared], 2013, 105′, Σουηδία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία
24/7: Σον το Πρόβατο: Η Ταινία [Shaun the sheep Movie], 2015, 85′, Η.Β., Γαλλία
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία. Ώρα έναρξης: 21.00.
Μάθε περισσότερα...

 

15ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο
Το Φεστιβάλ Όψεις του Κόσμου, ο Διεθνής Οργανισμός της UNESCO για το Animation ASIFA και το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, με μεγάλη τους χαρά ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο, «Όψεις του Κόσμου». Το Φεστιβάλ που τοποθέτησε την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης του animation, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας κι επιφυλάσσει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων, εκθέσεων και σεμιναρίων, αντάξιο των προσδοκιών του κοινού που το περιβάλλει με την αγάπη του κάθε χρόνο.
Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουλίου, Αρχαιολογικός Χώρος Παλαιπάφου, Κούκλια, Πάφος.

 

Paul Van Dyk
Μετά από μια μακρά αλλά επιτυχημένη ανάρρωση, ο Paul Van Dyk περιοδεύει και πάλι και ανυπομονεί να μοιραστεί την μουσική και την αγάπη του με τον κόσμο! Μια από τις πρώτες στάσεις του θα είναι το Guaba Beach Bar στην Λεμεσό και μπορούμε να σας πούμε ότι πρόκειται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι του του καλοκαιριού!
Κυριακή 24 Ιουλίου, Guaba Beach Bar, Λεμεσός.
Εισιτήρια: 10:00 -15:00, δωρεάν, 15:00-17:00, €10 (με 1 ποτό). Μετά τις 17:00, €15 (με 1 ποτό).
Πληροφορίες και κρατήσεις: +35796340000. Είσοδός μόνο σε άτομα άνω των 17.

 

Bikes, beers και BBQ στο Τρόοδος
Πρόκειται για το TROODOS BIKERS FESTIVAL, μια παγκύπρια μαζική διήμερη συνεύρεση όλων των μοτοσικλετιστών, με σκοπό τις συζητήσεις/ανταλλαγές ιδεών για μοτοσικλέτες, διάφορες δραστηριότητες, θέματα ασφάλειας, καθώς και τη συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα για όλες τις ηλικίες, όπως σεμινάρια, εργαστήρια, προβολές, εξορμήσεις και συναυλίες, από καλλιτέχνες και συγκροτήματα εγνωσμένου κύρους, που θα παρουσιάζονται παράλληλα στην Πλατεία Τροόδους.
Σημείωσε ότι πέρα από τις δραστηριότητες θα υπάρχει φαγητό και ποτό (σε πολύ προσιτές τιμές) καθώς και η δυνατότητα κατασκήνωσης σε ειδικούς χώρους.
Μάθε περισσότερα...

 

"Η κόρη μου η σοσιαλίστρια" σε Λεμεσό
Αυτό το καλοκαίρι ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου φέρνει τον Παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο, που τόσο αγαπήθηκε, στο θεατρικό σανίδι με το έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια» σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου.
Μάθε περισσότερα...

 

 

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος
Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος μπαίνει στην τρίτη του χρονιά με δώδεκα εργαστήρια! Καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία εισηγούνται εργαστήρια με θέμα τη μουσική, το θέατρο και την αφήγηση, προτείνοντας εναλλακτικές μεθόδους εκμάθησης και δημιουργίας. Τα εργαστήρια και οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, ενώ συναυλίες και παραστάσεις, ανοικτές προς το κοινό, θα ολοκληρώνουν το ημερήσιο πρόγραμμα.
24-29 Ιουλίου, Κάτω Δρυς, Λάρνακα.

 

ΑΚΟΜΑ
Ευρυδίκη & Victory In Rio, Παρασκευή 22 Ιουλίου, Glaros by the Sea, Λεμεσός.

Χρήστος Χολίδης, Σάββατο 23 Ιουλίου, Makronissos beach bar, Αγία Νάπα.

Μιχάλης Ρακιντζής, Παρασκευή 22 Ιουλίου, Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία & Άνω Πόλις, Πάφος, Σάββατο 23 Ιουλίου & XS, Λάρνακα, Κυριακή 24 Ιουλίου.

Tonis Sfinos, Ammos Beach Bar, Μακένζι, Λάρνακα, 19.00.

Rialto Residency: Πρωτότυπα Καληδόνια, Ο Μιχάλης Χολέβας και οι συμμετέχοντες στο Rialto Residency, παρουσιάζουν πρωτότυπες συνθέσεις τους στο χώρο του καταρράκτη των Καληδονίων στις Πλάτρες. Στο πλαίσιο του 11ου Cyprus Rialto World Music Festival 2016. Καταρράκτης των Καληδονίων, Πλάτρες, επ. Λεμεσού, 11.00.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close