Δημοσιεύτηκε στις 07 Νοεμβρίου 2016
Ο πολυχώρος του Μουσείου Θέασης έχει αλλάξει όνομα, κάνοντας επίσης διάφορες ανακατατάξεις στην ταυτότητά του. ‘Στη Λαδόκολλα’ λοιπόν, το καινούργιο ελληνικό μεζεδοπωλείο της Λάρνακας, θα απολαύσεις όλα τα γνωστά της ελληνικής ταβέρνας. Το καλοκαίρι το σκηνικό εστίασής σου θα στήνεται στην αναδιαμορφωμένη του αυλή, στον εξωτερικό χώρο, ενώ το χειμώνα το εν λόγω μεζεδοπωλείο μεταφέρεται στις αίθουσες όπου προηγουμένως στεγαζόταν η γκαλερί.

Αυτό φυσικά δεν θα στερεί το δικαίωμα σε κάποιον να εκθέσει, αφού οι τοίχοι του θα συνεχίζουν να φιλοξενούν έργα για όποιον επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά του. Το Μουσείο Κουκουβάγιας που φιλοξενεί γύρω στα 7500 ομοιώματα κουκουβάγιας από ξύλο, αλάβαστρο, ασήμι και διάφορα άλλα υλικά, βρίσκεται εξίσου σε κοινή θέαση, ενώ οι καταπράσινοι κήποι του δίπλα στη βεράντα θα συνεχίσουν να ‘καλωσορίζουν’ διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις. ‘Στη λαδόκολλα’ τα πάντα έρχονται σχεδόν πάνω σε ξύλινες σανίδες με λαδόκολλα. Το μενού περιλαμβάνει ζεστά και κρύα ορεκτικά, είδη σχάρας και διάφορα συνοδευτικά.

Η ελληνική σαλάτα (€3.50) που παραγγείλαμε ήταν τραγανή και μυρωδάτη με τη σωστή ποσότητα dressing, ενώ η τυροκαυτερή (€1.20) και η μελιτζανοσαλάτα (€1.20) λίγο πιο καυτερή και σκορδάτη από ό,τι θα την ήθελα εγώ. Παραγγείλαμε επίσης χούμους, μόνο που δεν είχαν εκείνη τη βραδιά, έτσι πήραμε το λεμονάτο και ρευστό ταχίνι τους, που παρουσιάστηκε σε κομψό πήλινο μπολάκι. Οι ρεβιθοκεφτέδες (€3.90), αν και σφικτοί, μύριζαν όμορφα κύμινο, ενώ οι κολοκυθοκεφτέδες (€3.90) τους μας έκλεψαν την καρδιά με τα σωστά αρώματα και την αφράτη υφή τους. Αν παραγγείλεις φέτα σαγανάκι (€4.50) σε φύλλο κρούστας με μέλι, μπορείς να την απολαύσεις είτε τηγανιτή, είτε στη σχάρα. Εμείς την πήραμε στη σχάρα και μας άρεσε πολύ!

Οι πατάτες λαδόκολλας (€3) ήταν φρεσκοτηγανισμένες και νόστιμες, το γεμιστό μπιφτέκι με τυρί (€1.50), ζουμερό και μυρωδάτο, και το κοτομπέικον (€1.90), δηλαδή σουβλάκι κοτόπουλο με μπέικον στα ενδιάμεσα, αποτελούσε ένα μυρωδάτο συνδυασμό που διατηρούσε το κοτόπουλο μαλακό. Το εκμέκ (€3.50) έφτασε στο τέλος για να μας αποθεώσει, με τη ζουμερή και σωστά δεμένη ζύμη, τη φρέσκια μυζήθρα και το γλυκό κεράσι από πάνω. Τόσο που πήραμε ακόμα ένα κομμάτι για το σπίτι. Η λαδόκολλα ‘σερβίρει’ επίσης τις Τετάρτες, Παρασκευές και Σάββατο ζωντανή μουσική με έντεχνα, ελαφρολαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα.

Σχετικά
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το νέο luxury café που μόλις άνοιξε είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις του specialty coffee
Χρυσές λεπτομέρειες, royal blue αισθητική και premium καφές σε έναν χώρο που ετοιμάζεται να γίνει το νέο Instagram hotspot της πόλης
30 γευστικές προτάσεις για γιορτινές εξόδους την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στη Λευκωσία
Εστιατόρια, ταβέρνες και all-day στέκια για να υποδεχτείς το νέο έτος με καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και διάθεση για γιορτή
Πού θα φας έναν από τους πιο νόστιμους κυπριακούς μπουφέδες στο νησί
Φάγαμε παραδοσιακή κουζίνα στο σπιτικό της κ. Γιώτας και έχουμε να πούμε τα καλύτερα
Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια
Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι