Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2016
Ο Έρικ Ρικ Kίτας ασχολείται με τα καιρικά φαινόμενα από νεαρή ηλικία. Η αγάπη του για τον καιρό από χόμπι άρχισε να παίρνει επαγγελματικές διαστάσεις με τη δημιουργία και εξέλιξη του www.kitasweather.com.
To συννεφάκι
Όταν κατάφερε να κρατήσει στα δυόμισή του χρόνια ένα μολύβι, σχημάτισε ένα σύννεφο γράφοντας 'this is a cloud'. Πέρασε τα εφηβικά του χρόνια παρατηρώντας τον ουρανό και διαβάζοντας για καιρικά φαινόμενα. Ως παιδί θυσίασε ώρες παιχνιδιού για να μελετά καθημερινά τον καιρό, με στόχο μια μέρα να βγάζει προς τα έξω τις δικές του μετεωρολογικές προβλέψεις. Και τα κατάφερε!
Κύριος αίθριος
Τα μηνύματα που άρχισε να στέλνει με τις σωστές καιρικές του προβλέψεις σε φιλικά πρόσωπα, κατέληγαν να ταξιδεύουν σε όλη τη Λεμεσό και μετά στο ραδιόφωνο. Έτσι δημιουργήθηκε το kitasweather.com με στόχο την πιο συστηματική και έγκυρη ενημέρωση καιρού για όλους. Η ιστοσελίδα σήμερα συμπληρώνει 5 χρόνια επιτυχημένης πορείας και εξελίσσεται συνεχώς από αγαπημένο χόμπι σε μια πιο επαγγελματική προσέγγιση. Δορυφορικές εικόνες, ανιχνευτές κεραυνών και μετεωρολογικοί σταθμοί θα καλύψουν σύντομα μεγάλο μέρος του νησιού και αυτά είναι δύο από τα πολλά επόμενα βήματα του Kitasweather.
Καιρός 2017
Κάθε χρόνο ο καιρός είναι απρόβλεπτος, γι' αυτό σύμφωνα με τον Έρικ είναι νωρίς να μιλήσουμε για το χειμώνα του νέου έτους, αφού κάθε χρόνο είναι διαφορετικός. Ο καιρός, όπως είναι γνωστό, έχει αλλάξει λόγω της κλιματικής αλλαγής και ως αποτέλεσμα έχουμε πιο συχνές ανομβρίες με ταυτόχρονα έντονα φαινόμενα βροχής. Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως μετά από άσχημα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν πολύ καλύτερες χρονιές σε σχέση με τη βροχόπτωση, γι' αυτό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην επαναληφθεί η περσινή ανομβρία. Ας το ελπίσουμε!
Στο χέρι μας
Η τοποθεσία του νησιού είναι ο λόγος που η Κύπρος μαστίζεται από ανομβρία, όμως υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε εμείς οι ίδιοι τον καιρό μας. Ο Έρικ μάς συμβουλεύει να προστατεύουμε τα δάση μας και να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αναγέννηση αυτών που ήδη έχουν καεί. Ο λόγος απλός: τα δάση βοηθούν στη μείωση της αύξησης της θερμοκρασίας, βοηθούν στη διάβρωση του εδάφους και στη βροχόπτωση. Επίσης κάνουμε οικονομία στο νερό και αγαπάμε και προστατεύουμε τη φύση μας. Μπορούμε!
Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες σε σχέση με τα καιρικά φαινόμενα σε κάθε πόλη του νησιού μας, προβλέψεις τριών ημερών και προειδοποιήσεις, επισκέψου το kitasweather.com.
Σχετικά

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2025
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προτάσεις για μουσικές, θεατρικές και λαογραφικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού

Ο γύρος της Ξυλοτύμβου επιστρέφει τον Οκτώβρη
Κάνε την εγγραφή σου για να ζήσεις από κοντά μία μοναδική εμπειρία

Το καλοκαίρι είναι εδώ — και το Cyberness επιστρέφει με ένα νέο κύμα ενέργειας!
Έλα μαζί μας για ένα απόγευμα γεμάτο έμπνευση, δροσερά κοκτέιλ, δημιουργικά εργαστήρια, καλή μουσική και καλοκαιρινή μαγεία

Κεντούμε και ζυμώνουμε στην Αθηένου
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον παραδοσιακό πολιτισμό και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Καθημερινές γεμάτες με θερινό κινηματογράφο, φεστιβάλ και αγαπημένους τραγουδιστές

REWIND 2: Ο Λούης Πατσαλίδης και η παρεά του επιστρέφουν για ένα νοσταλγικό party του καλοκαιριού
Με τραγούδια που μας μεγάλωσαν, ήχους που μας ταξιδεύουν, και ρυθμούς που θα μας ξεσηκώσουν

Φέτος γιορτάζουμε το Γλυτζιστό αλλιώς... με έναν αγαπημένο καλλιτέχνη
Έρχεται για πρώτη φορά μία μουσική βραδιά γλυτζιστού με κρασί και χορό

38 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Μουσική, χορός, φαγητό, δραστηριότητες και φεστιβάλ

Καλοκαίρι στη Λεμεσό: Ένας ολόκληρος μήνας με 15 δωρεάν εκδηλώσεις «Δίπλα στο κύμα»
Η Λεμεσός θα φιλοξενήσει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά θερινών εκδηλώσεων με επίκεντρο το θεατράκι του Μόλου

Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου
Έναρξη του νέου θεσμού με τη συναυλία «Έρωτας Ταξιδευτής» την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Πάρκο Τάκη Ζεμπύλα

Summer on Ice: Το event που θα σε πάει για διασκέδαση στο χωριό!
Street food, live μουσική, παγωμένες μπίρες και.... άκρως καλοκαιρινή διάθεση!

Παίζει πάρτι στο Βουνί (όλο το καλοκαίρι)
Το χωριό ανακοίνωσε το πρόγραμμά του με τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις