Things to do με το παιδί , Things to Do

9 ιδέες για χριστουγεννιάτικες βόλτες με τα παιδιά

Η εποχή που η Κύπρος είναι πιο όμορφη από ποτέ είναι εδώ!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2016

Πλέον μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα: τα μελομακάρονα μύρισαν, οι δρόμοι έχουν φωταγωγηθεί, τα σπίτια έχουν στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα παιδιά ετοιμάζουν την λίστα τους για τον Άγιο-Βασίλη. Επειδή όμως τα δώρα δεν αρκούν για να χαρίσετε κάποιες «μαγικές» στιγμές στο παιδί, αφιερώστε τους χρόνο, κάνοντας βόλτες αυστηρώς... εορταστικές.

 

Ο γάδαρος εξαπολύθην
Μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή τη Δευτέρα 26/12, παίρνουμε τα παιδιά μας και πάμε στη Σκαρίνου, όπου "Ο γάδαρος εξαπολύθην" ..... τζιαι εβρέθην να κάμνει BOXING DAY στην Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου.
Η Έλενα Χατζηγεωργίου και η Ειρήνη Κλοκκαρή παρουσιάζουν το Κυπριακό παραμύθι τους "Ο γάδαρος εξαπολύθην". Μια διαφορετική χιουμοριστική, άκρως γιορτινή εμπειρία.  Πάμε να γνωρίσουμε τον γάδαρο Αλέκο, που ήθελε να τον φωνάζουν Άλεξ, και να μάθετε πως βρέθηκε στο δρόμο του Αγίου Βασίλη.  Μια διαδραστική παρουσίαση, γεμάτη κέφι, δράση, ενέργεια, επικοινωνία και πολλή δημιουργικότητα για παιδιά από 7-107 χρόνων. 
• Φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη και τον Άλεξ, Κρυμμένος θησαυρός, Ζωντανή μουσική και τραγούδι με τον Χρυσόστομο Φυλακτού και Γιορτινό Μπουφέ με παραδοσιακά σπιτικά φαγητά.
Είσοδος ελεύθερη. Τιμή για φαγητό:€15 για μεγάλους και €8 για παιδιά. 
Από τις 10:00 - 17:00
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 70000620.
 

 

Χριστουγεννιάτικη Μαγεία στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού
Αυτά τα Χριστούγεννα ας γίνουμε όλοι παιδιά. Πώς; Ακολουθώντας τα παιδιά μας στο χριστουγεννιατικο χωριό που στήθηκε στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2017 η κεντρική πλατεία του Παλιού Λιμανιού θα σε μεταφέρει σε ένα μοναδικό γιορτινό χωριό, που έγινε πραγματικότητα χάρη στο άγγιγμα του μαγικού ραβδιού της Wizard Events & PR, μετά από ανάθεση της Αρχής Λιμένων Κύπρου.
Μια πλήρης Χριστουγεννιάτικη αγορά, από ξύλινα σπιτάκια μέσα σε ένα γιορτινό σκηνικό που θα στολίσουν το πιο ζωντανό σημείο της Λεμεσού, και θα προσφέρουν ποτά, φαγητό, καφέ, γλυκά και αλμυρά εδέσματα, στολίδια και προτάσεις για δώρα  με άρωμα Χριστουγέννων. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, Djs, χορευτικές ομάδες, θεατρικά κ.α.,  να ψυχαγωγηθούν στο πανέμορφο ανοικτό παγοδρόμιο διακοσίων τ.μ. αλλά και να προσφέρουν αγάπη στο περίπτερο αφιερωμένο αποκλειστικά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Ο Άγιος Βασίλης περιμένει τους λιλιπούτειους φίλους μας στο ζεστό καθιστικό του για να παραλάβει τα γράμματα τους, να φωτογραφηθεί μαζί τους και να τους προτείνει παιδικές χειροτεχνικές δραστηριότητες στο εργαστήρι του. Το στολισμένο με αμέτρητα φωτάκια παραμυθένιο Carousel, θα λάμπει θυμίζοντάς μας τις διαχρονικές αξίες της αισιοδοξίας, της αγάπης και της έμπρακτης αλληλεγγύης. Με είσοδο ελεύθερη από τις 10:00 έως και τις 22:00, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη μυρωδιές, αρώματα και γιορτινή ζεστασιά.

 

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πάφο
Ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο χωριό έκανε την εμφάνισή του, αυτή τη φορά στην Πάφο, προκειμένου να μας μεταφέρει όλους, μικρούς και μεγάλους, στα πιο Μαγικά Χριστούγεννα της χώρας. Παιχνιδούπολη, Δυώροφο καρουζέλ, Καρουζέλ με αλογάκια, Καρουζέλ με ελεφαντάκια, ροντέο, τραμπολίνο, φουσκωτό, τρενάκι σε ράγες, εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη, έλκηθρο, φάτνη, Σπιτάκια με διάφορα είδη και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από χορωδίες, μουσικά και χορευτικά σχήματα της πόλης της Πάφου, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.
Το χωριό θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου, από τις 14.00 μέχρι και τις 21.00 τις καθημερινές και από τις 10.00-21.00 τα σαββατοκύριακα!
Από 10 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι 10 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργεί στον Χώρο Στάθμευσης Πλατείας Κέννετυ (παρά τον Αστυνομικό Σταθμό).

 

 

Στα Λεύκαρα θα στηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό!
Διήμερο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία του χωριού Λεύκαρα, θα στηθεί και φέτος, με σκοπό να μας μεταφέρει λίγη από τη χριστουγεννιάτικη μαγεία! Το Santa Lefkara θα λειτουργήσει στις 26 και 27 Δεκεμβρίου.
Την εκδήλωση διοργανώνει και φέτος το Κέντρο Νεότητας Λευκάρων σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάρων.
Στο χώρο θα λειτουργούν από τις 11.00 μέχρι τις 19.00 περίπτερα με εκλεκτά προϊόντα, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο Santa Lefkara, ο οποίος θα σας περιμένει με πολλά δώρα, κατασκευές και πολλές άλλες εκπλήξεις!

 

 

Λεωφόρος Χριστουγέννων
Μέχρι και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου η Λεωφόρος Μακαρίου στη Λευκωσία μας υποδέχεται με γιορτινή διάθεση και πολλές δραστηριότητες, όπως μουσική, χορό, σπιτάκια με λιχουδιές και πολλά άλλα.  
Η Λεωφόρος Χριστουγέννων διοργανώνεται από το δίκτυο εθελοντών «Λευκωσιάζω» και το Δήμο Λευκωσίας. 
Μάθε αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.nicosia.org.cy.

 

Χριστούγεννα στη Λεμεσό
Η Λεμεσός, μας έχει συνηθίσει σε λαμπερές εκδηλώσεις! Έτσι και φέτος υποδέχεται τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους. Eξ ου λοιπόν και έξω από το Διοικήτηριο  (στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου) στο κέντρο της πόλης στήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη που φιλοξενεί πολλές δραστηριότητες, ενώ το τρενάκι του Δήμου πάει βόλτα μικρούς και μεγάλους.
Δες ΕΔΩ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα. 

 

Χριστουγεννιάτικο χωριό... και στο Πελένδρι
Η Κεντρική Πλατεία Πελενδρίου, το πιο ζωντανό σημείο του χωριού, θα βάλει τα γιορτινά της, για να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα. Στόχος ειναι η μετατροπή του χωριού σε Χριστουγεννιάτικο προορισμό!
Ένας όμορφος προορισμός για μικρούς και μεγάλους, όπου οι νέοι του χωριού, θα προσπαθήσουν να προσφέρουν μια μοναδική εμπείρια σε ντόπιους και επισκέπτες, μακριά από τη φασαρία και την απομόνωση της πόλης.
Η εκδήλωση με τιτλο "Ο Άης Βασίλης ανεβαίνει Πιτσιλιά" θα περιλαμβάνει εργαστήρι του Άη Βασίλη για δημιουργία κατασκευών, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, Χριστούγεννιατικο λεωφορείο για περίπατο στο χωριό, ζωντανή μουσική και φυσικά πλούσια εδέσματα και ζεστά ροφήματα.
Σημείωσε, τέλος, ότι στο χώρο θα στηθεί κι ένα σπιτάκι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να συνεισφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τη διανομή τους σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
Δες ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα.

 

Χριστουγεννιάτικο χωριο Galactica
Μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου ανοικτό θα είναι και το χριστουγεννιάτικο χωριό που στήθηκε στο Galactica στη Λεμεσό. Και φέτος στο Galactica Entertainment Cyprus, τα παιδιά θα ζήσουν μοναδικές στιγμές παιχνιδιού και μάθησης.  
Μάθε το προγραμμα των εκδηλώσεων του και πέρνα αξέχαστες στιγμές με το παιδί σου.

 

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων
Η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων δίνει και φέτος στην πρωτεύουσα τη μαγεία της γιορτής! Στο χώρο λοιπόν όπου στήθηκε και πέρσι, δηλαδή στη διασταύρωση των Λεωφόρων Ιωσήφ Χατζηιωσήφ και Τροόδους (Φώτα Ορφανίδη), στον ίδιο χώρο και φέτος για δύο περίπου μήνες, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, το Parko Paliatso της Αγίας Νάπας έστησε τα παιχνίδια του, για να μας προσφέρει ξεχωριστές στιγμές.
Και φέτος, εκεί βρίσκουμε τη χριστουγεννιάτικη αγορά, τα παιχνίδια (καρουζέλ, παγοδρόμιο, τρενάκι του τρόμου, formula one booster και άλλα), φαγητό και ποτό, που θα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, όμως, υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close