Τα καλύτερα της Κύπρου , Bars & Clubs

Signature cocktail που κλέβουν τις εντυπώσεις

4 cocktail υψηλών προδιαγραφώναπό 4 αγαπημένα bars της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2017

Ζητήσαμε από 4 bartender από 4 διαφορετικά μπαρ, να μας ετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις χρησιμοποιώντας 4 premium spirits.

> Pyxida Oyster Bar
Ο Δημήτρης Γεωργίου από το Pyxida Oyster Bar, εμπνευσμένος από το κλασικό Cosmopolitan, δημιούργησε ένα cocktail, χρησιμοποιώντας την premium βότκα Beluga Noble.

Beluga Noble Vodka
Η Beluga Noble Vodka είναι μια premium βότκα με καταγωγή από τη Ρωσία. Η χρήση φυσικών συστατικών χωρίς την προσθήκη τεχνητών στοιχείων, η σκληρή και επίπονη δουλειά από ειδικούς στο χώρο, η έμφαση στη λεπτομέρεια και οι αυστηροί έλεγχοι ποιότητας, είναι τα στοιχεία που βοηθούν ώστε να δημιουργηθεί ένα ποτό ανώτατης κλάσης. Η Beluga Noble Vodka είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο προϊόν πολυτέλειας και ανωτερότητας. Για να δημιουργηθεί, χρησιμοποιείται απόσταγμα από καθαρά ποιοτικό σιτάρι ενός αποκλειστικά είδους, αρτεσιανό νερό από πηγή που βρίσκεται 300 μέτρα κάτω από το έδαφος, σιρόπι ζάχαρης, φυσικό μέλι, εκχύλισμα βρόμης και βανί-
λια. Η Beluga Noble είναι προϊόν "ξεκούρασης" 30 ημερών και σε κάθε στάδιο της παραγωγής της γίνεται αυστηρός ποιοτικός έλεγχος.

Cocktail Cosmos

Υλικά
5 cl Beluga Noble
2 cl χυμό λεμόνι
3 cl simple syrup
1,5 cl Cointreau
1 dash orangebitters
1 dash lemonbitters
Για το Siphon
450 ml χυμό
Cranberry
5 γρ. ζελατίνα
50 ml cranberry puree
Siphon με 2
γεμίσματα Nο2

Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα shaker και ανακινείς. Σουρώνεις σε ένα ποτήρι τύπου coupe. Από πάνω βάζεις τον αφρό που ετοίμασες χρησιμοποιώντας το siphon.

> Gin Fish
Ο Δημήτρης Οικονομίδης από το Gin Fish, ετοίμασε δύο εκδοχές του gin 'n' tonic, χρησιμοποιώντας τα premium gin, Bloom Gin και Opihr Gin.

BLOOM Premium London Dry Gin
Ένα μοναδικό και εκλεπτυσμένο gin, με χαρακτήρα γλυκό, απαλό, διαφορετικό. Ο βοτανικός του χαρακτήρας αποτελείται από λουλουδάτες νότες, ντελικάτο χαμομήλι και αγιόκλημα και συμπληρώνε-
ται από πόμελο και γήινα στοιχεία.
Opihr Gin
Ένα ταξίδι με το Όριεντ Εξπρές θα σου θυμίσει αυτό το εξωτικό gin που έχει εκχυλιστεί με μπαχαρικά, όπως μούρα Cubeb από την Ινδονησία, μαύρο πιπέρι από την Ινδία και κόλιανδρο από το Μαρόκο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα gin με απαλά αρώματα και χαρακτηριστικές νότες από κύμινο, κάρδαμο και φλούδα γκρέιπφρουτ. Η γεύση διακριτική, με μια γλυκύτητα που σμίγει με τα εξωτικά μπαχαρικά.

Cocktail Bloom Gin 'n' tonic

Υλικά

50 ml Opihr Gin
200 ml 3 Cents
Pink Grapefruit Soda
1 φρέσκο τσίλι

Εκτέλεση
Γεμίζεις ένα ποτήρι balloon με μπόλικα παγάκια. Ρίχνεις μέσα τις φράουλες, προσθέτεις το gin και συμπληρώνεις με το tonic. Ανακατεύεις μια φορά και σερβίρεις.

Opihr Gin Cocktail

Υλικά
50 ml Opihr Gin
200 ml 3 Cents
Pink Grapefruit Soda
1 φρέσκο τσίλι

Εκτέλεση

Γεμίζεις ένα ποτήρι balloon με μπόλικα παγάκια. Ρίχνεις μέσα το τσίλι, προσθέτεις το gin και συμπληρώνεις με το tonic. Ανακατεύεις μια φορά και σερβίρεις.

> Rum Tree
Ο Alex Χριστοδουλίδης από το Rum Tree έκανε μια παραλλαγή του εμβληματικού cocktail, Sazerac, με καταγωγή τη Νέα Ορλεάνη, έχοντας ως βάση το premium ρούμι Plantation Saint Lucia.

Plantation Rums
Το 1989, ο Alexander Gabriel, ανακαλύπτει τον κόσμο των αποσταγμάτων, εργαζόμενος στο Maison Ferrand, έναν από τους παλαιότερους οίκους παραγωγής αλκοολούχων ποτών, στην περιοχή του Cognac. Ακολούθως άρχισε να ψάχνει στην Καραϊβική το καλύτερο ρούμι. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία της σειράς artisanal ρουμιών Plantation Rums, από τα καλύτερα terroir της τροπικής ζώνης. Το καθένα είναι η πιο αντιπροσωπευτική έκφραση της περιοχής στην οποία φτιάχνεται. Η σειρά που δημιουργείται στα καλύτερα αποστακτήρια της Καραϊβικής, περιλαμβάνει κλασικά ρούμια, vintage και blend.

Cocktail Saint Lucie Sazerac

50 ml ρούμι Plantation Saint Lucia
12.5 ml σιρόπι από
βερίκοκο και κονιάκ
Pierre Ferrand *
10ml αψέντι La
Fee Parisienne
2 dashes
Peychaud bitters
1 dash Angostura
aromatic bitters
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι κονιάκ
½ φλ. νερό
10 βερίκοκα γλασέ
2 φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση
Ξεπλένεις ένα χαμηλό ποτήρι τύπου old fashioned με αψέντι, αποβάλλεις το υγρό που μένει και αφήνεις στο πλάι. Σε ένα δοχείο ανάμειξης, βάζεις όλα τα υλικά, το ρούμι, το σιρόπι, τα bitters και γεμίζεις με πάγο. Ανακατεύεις και σουρώνεις στο ποτήρι old fashioned. Σερβίρεις σκέτο ή με πάγο. Γαρνίρεις στρίβοντας μια φλούδα λεμονιού πάνω από το ποτό ώστε να απελευθερωθούν τα έλαια μέσα και ακολούθως την πετάς. Ένα ποτό με ένταση, με πικράδα, φρουτώδες, ελα-
φριά γλυκύτητα και χαρακτήρα εσπεριδοειδών.
* Για το σιρόπι
Βάζεις τα βερίκοκα και το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Καλύπτεις με καπάκι και τα βράζεις για δέκα λεπτά. Προσθέτεις το κονιάκ και αφού βράσουν όλα, ανάβεις φωτιά. Όταν ηρεμήσει η φλόγα, προσθέτεις τη ζάχαρη και σιγοψήνεις το σιρόπι σε μέτρια-δυνατή φωτιά, μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά. Αφού κρυώσει, σουρώνεις και το φυλάς σε αεροστεγές δοχείο.

> Skinny Fox
Η τεκίλα Casamigos αποτέλεσε την έμπνευση αλλά και τη βάση για το cocktail Chili Clooney, το οποίο δημιούργησε ο Χάρης Μεσί- της από το Skinny Fox.

Casamigos Tequila
Μια παρέα φίλων που αποτελείται από τους George Clooney, Rande Gerber και Michael Meldman, βρίσκεται πίσω από αυτήν την premium τεκίλα. Φτιαγμένη από 100% αγαύη Blue Weber που καλλιεργείται στα βουνά Jalisco του Μεξικό, κυκλοφορεί στην αγορά σε τρεις εκδοχές. Την Blanco που μένει στη φιάλη για 2 μήνες, τη Reposado που ωριμάζει για 7 μήνες στο βαρέλι και την Añejo που έχει παραμονή στο βαρέλι 14 μήνες.

Cocktail Chili Clooney

Υλικά

60 ml τεκίλα Casamigos Añejo
30 ml πουρές ανανά
10 ml τσίλι
10 ml σιρόπι τζίντζερ
10 ml χυμό lime
20 ml τσάι λεμονόχορτου
5-6 φύλλα λεμόνι verbena (αλουίζα)
5-6 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
Σε ένα shaker συνδυάζεις όλα τα υλικά -εκτός από τα φύλλα- και ανακινείς δυνατά. Σουρώνεις σε ψηλό ποτήρι με πάγο και συμπληρώνεις με θρυμματισμένο πάγο. Γαρνίρεις με τα φύλλα αλουίζας και βασιλικού.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close