Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2017
Σύμφωνα με την Athens Voice, η αεροπορική εταιρεία Emirates ξεκινά από τις 12 Μαρτίου, καθημερινές πτήσεις από το Ντουμπάι προς το "Newark Liberty International Airport" στη Νέα Υόρκη, μέσω της Αθήνας.
Στην ανακοίνωση της εταιρείας, τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως η Αθήνα αποτελεί μία σημαντική, από άποψη επενδύσεων, αγορά. Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ - με ενδιάμεσο σταθμό - ξεπερνά ετησίως τους 570.000 επιβάτες.
Χαρακτηριστικά η εταιρεία προσθέτει: «Συνεπώς, το μέγεθος της αγοράς της Νέας Υόρκης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εντός Ευρώπης για την ανάπτυξη ετήσιας αεροπορικής δραστηριότητας προς τις ΗΠΑ. Σε αυτό το περιβάλλον, η Emirates έρχεται να καλύψει το συγκεκριμένο κενό και να αναλάβει έναν σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά».
Ειδικότερα, το νέο δρομολόγιο Ντουμπάι - Αθήνα - Newark της Emirates, θα παρέχει μία καθημερινή απευθείας πτήση, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, δρομολόγιο που υπενθυμίζεται πως δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή.
Η πτήση θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 10:50 τοπική ώρα και θα φτάνει στην Αθήνα στις 14:25, προτού αναχωρήσει ξανά στις 16:40 για να φτάσει στο Newark στις 22:00 την ίδια ημέρα. Η πτήση επιστροφής θα αναχωρεί από το Newark στις 23:45 τοπική ώρα, φθάνοντας στην Αθήνα την επόμενη μέρα στις 15:05 και θα αναχωρεί ξανά στις 17:10, φτάνοντας στο Ντουμπάι στις 23:50.
Αναφορικά με το δρομολόγιο, ο πρόεδρος της Emirates Airline, Τιμ Κλαρκ, δήλωσε σχετικά: «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσέγγισαν την Emirates πριν αρκετό καιρό, με σκοπό την υλοποίηση ενός δρομολογίου μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Μετά από αξιολόγηση, η Emirates κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επέκταση μιας από τις πτήσεις μας που εκτελούν το δρομολόγιο Dubai-Αθήνα, προς Newark είναι εμπορικά και λειτουργικά βιώσιμη».
Σχετικά

Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες