Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2017
H γνωστή και ιστορική γαλλική αλυσίδα φούρνων, ζαχαροπλαστείων και εστιατορίων Paul αναμένεται να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στην Κύπρο στα μέσα Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2017.
Το κατάστημα θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της PHC Franchised Restaurants Public Ltd και θα στεγαστεί στο πρώην εστιατόριο Κάλυμνος στην οδό Ζήνας Κάνθερ στο κέντρο της Λευκωσίας και θα προσφέρει 12 είδη γλυκών, 7 διαφορετικούς τύπους ψωμιών τα οποία και θα χρησιμοποιούνται και για τις ανάγκες παρασκευής σάντουιτς και άλλων σνακ του εστιατορίου, αλλά και 25 διαφορετικά είδη φαγητού.
Φαγητά που θα χαροποιούν τόσο τους λάτρεις των σάντουιτς, όσο και τους λάτρεις των σαλάτων, ζυμαρικών, μπέργκερς, ψαρικών, πουλερικών και φιλέτων. Ο χώρος θα διαθέτει 250 θέσεις και θα τύχει ριζικής ανακαίνισης, χωρίς όμως να επηρεαστεί η εξωτερική πρόσοψη του διατηρητέου κτηρίου.
Οι εξωτερικοί χώροι θα τοπιοτεχνηθούν με όμορφη βλάστηση που οι πληροφορίες μας, λένε, ότι θα κάνει εντύπωση. Οι ζαχαροπλάστες, αρτοποιοί και μάγειροι της PHC ετοιμάζονται ήδη για να μεταβούν για πέραν των δύο μηνών εκπαίδευση στη Γαλλία, για να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εταιρεία Paul.
Ποια είναι τα Paul
Tα Paul μετρούν πάνα από 125 χρόνια ζωής(!), με την ιστορία τους να ξεκινάει από τη Λιλ της Γαλλίας. Εκεί ο Φρανσίς Ολντέρ, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανέλαβε τον οικογενειακό φούρνο τον οποίο λειτουργούσε η γιαγιά του από το 1889 και άρχισε να βάζει νέα υλικά στο ψωμί και στα γλυκά. Λίγο καιρό αργότερα, βλέποντας την αύξηση στην ζήτηση των προϊόντων του, ξεκίνησε να ανοίγει υποκαταστήματα. To 1960 εξαγόρασε τη βιομηχανία παραγωγής μπισκότων Paul (η οποία παράλληλα έδωσε και το όνομα της στην αλυσίδα των καταστημάτων), ενώ το 1980 ξεκίνησε η εισαγωγή νέων συνταγών και ταυτόχρονα η παγκόσμια επέκταση. Πλέον τα Paul αριθμούν 400 καταστήματα εκ των οποίων 90 βρίσκονται στο Παρίσι και άλλα 300 σε 33 χώρες του κόσμου. Στην Αθήνα, τα βρίσκεις στην οδό Πανεπιστημίου, στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα.
Το μενού
Το μενού των Paul περιορίζεται αυστηρά στη γαλλική κουζίνα και μόνο. Παράγονται σφολιατοειδή, κις λορέν, εκλέρ, μιλφέϊγ, κροκ μεσιέ κλπ. Όλες οι πρώτες ύλες εισάγονται από τη Γαλλία, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Φρανσίς Ολντέρ είχε δημιουργήσει έναν δικό του αγροτικό συνεταιρισμό ο οποίος θα παρήγαγε υλικά μόνο για τα Paul. Αντίστοιχα και ο καφές ο οποίος ναι μεν είναι μάρκας Lavazza, ωστόσο πρόκειται για μια ειδική ποικιλία η οποία παρασκευάζεται αποκλειστικά για τα Paul. Επίσης, κατά την παρασκευή των προϊόντων δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά.
Σχετικά

Καλοκαιρινά ραντεβού στην καρδιά του Πρωταρά, με καλό φαγητό, κοκτέιλ και μουσική
Premium εμπειρία για εκλεκτικούς επισκέπτες

Cocktail και φαγητό με θέα ζηλευτή, σε ένα από τα ομορφότερα rooftop του νησιού
Τα απογεύματα φέτος στο Nubila θα είναι πιο γοητευτικά από ποτέ

Λίγο ιστορία, πολυτέλεια και γαστρονομία
Ένα event που είναι ό,τι πιο εκλεκτό μπορούμε να φανταστούμε

«Entertainment Under The Stars»: Μαγικές βραδιές κάτω από τ’ αστέρια στο Anaïs
Με μουσική, εκθαμβωτικά χορευτικά σόου, εντυπωσιακές επιδείξεις φωτιάς και πυροτεχνήματα!

Limanaki Seafood Restaurant: Μας υποδέχεται ξανά με γεύσεις που μιλούν τη γλώσσα της θάλασσας
Έξοδος κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με φόντο τον ήχο της θάλασσας και την υπογραφή της αυθεντικής γεύσης

Το M Fusion επιστρέφει και οι βραδιές μας αποκτούν ξανά χαρακτήρα, γεύση και ρυθμό
Tο πολυβραβευμένο εστιατόριο, ανοίγει ξανά την ειδυλλιακή του βεράντα

Την Κυριακή του Πάσχα στο Columbia Steak House θα στηθεί το πιο γιορτινό Carvery Buffet της πόλης
Το Πάσχα τρώμε… στο Columbia Steak House στη Λεμεσό, το οποίο μας στρώνει το τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι με ασφάλεια και υγεία: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή γιορτή, προσέχοντας τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

To viral γλυκό για το οποίο περιμένουν ώρες στην ουρά
Υπάρχει ένα γλυκό, για το οποίο οι άνθρωποι στήνονται στις ουρές και περιμένουν με τις ώρες, προκειμένου να το δοκιμάσουν...

42 από τα 75 καλύτερα ορεκτικά της Νότιας Ευρώπης είναι ελληνικά
8 ορεκτικά έχει η ελληνική κουζίνα στην πρώτη δεκάδα, όμως στην κορυφή βρίσκονται οι Σέρβοι

Κατάστημα αγαπημένης αλυσίδας παγωτού στην Αγία Νάπα έκλεισε
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

5+1 στέκια που επέστρεψαν για την καλοκαιρινή σεζόν στην Αγία Νάπα
Έκλεισε μία αγαπημένη παγωταρία