Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Γιορτινές αποδράσεις σε 6 καταλύματα στην ορεινή Κύπρο

Αυτές τις γιορτές ζήσε μικρές στιγμές πολυτέλειας σε πανέμορφα καταλύμματα στο βουνό, σε πετρόκτισταζεστά, ατμοσφαιρικά δωμάτια με θέα το βουνό δίπλα στο τζάκι

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017

Ο χειμώνας έρχεται, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σιγά σιγά κάνουμε το πρόγραμμα για τις φετινές γιορτινές μας εξορμήσεις.

Αυτές τις γιορτές ζήσε μικρές στιγμές πολυτέλειας σε πανέμορφα καταλύμματα στην ορεινή Κύπρο, σε πετρόκτιστα δωμάτια, ζεστά, ατμοσφαιρικά δωμάτια με θέα το βουνό δίπλα στο τζάκι.

Όλα αυτά δεν είναι όνειρο αλλά πραγματικότητα. Πάρε μία ιδέα από 6 πολύ ιδιαίτερα καταλύματα στο βουνό και πέρασε εκεί τις φετινές γιορτές μαζί με το ταίρι και τους αγαπημένους σου φίλους.

Λύχνος
Βρίσκεται: Μόλις μπεις στον Ασκά, μεταξύ της πλατείας και του παραδοσιακού πέτρινου οικισμού. Αναβλύζει την ηρεμία ενός ξεχασμένου κόσμου, ενώ το κατάλυμα βρίσκεται δίπλα στη γνωστή ταβέρνα 'Λύχνος'.
Δομή: O Λύχνος φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής, με ξύλο και αυθεντική πέτρα, αλλά και με πινελιές από πιο σύγχρονες τάσεις. Διαθέτει 4 χώρους διαμονής, εκ των οποίων ο ένας στέγαζε παλαιότερα το μπακάλικο, ο άλλος το ξυλουργείο, ο τρίτος το δίχωρο μέρος του σπιτιού, ενώ υπάρχει και ένα άλλο δωμάτιο ονόματι 'Σανιδωτό'.
Tip: Η ταβέρνα 'Λύχνος' σερβίρει καθημερινά πρόγευμα και τα σαββατοκύριακα μεσημεριανό, ενώ τα δωμάτια έχουν, εκτός από τις διάφορες πολυτέλειες, επίσης μπανιέρα με υδρομασάζ και τα περισσότερα τζάκι.
Τιμή: Από €80-€125 το δωμάτιο με πρόγευμα.
(22642641, www.lyhnos.com) Μιχαήλ Κουτσόφτα 1, Ασκάς, επ. Λευκωσίας. Σ & Κ 12.00-15.00 (η ταβέρνα).

Οινοέσσα
Βρίσκεται: Εντός του χωριού Λόφου, ενός από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά του νησιού, θα βρεις ένα αγροτουριστικό κτισμένο εξ ολοκλήρου με πέτρα της περιοχής.
Δομή: Είναι ένα παραδοσιακό συγκρότημα με δύο πετρόκτιστα σπίτια, τα οποία συμπεριλαμβάνουν 6 deluxe studio apartments -τα Αρχοντικό, Ανώγειο, Κάμαρι, Παλάτι, Σώσπιτος και Στέρνα-, όλα δομημένα βάση την αρχιτεκτονική της περιοχής και εμπλουτισμένα με παραδοσιακή και κλασική επίπλωση, γεγονός που εμπνέει ιδιαίτερη ζεστασιά.
Tip: Όλα τα δωμάτια βρίσκονται γύρω από την εσωτερική αυλή και όλα διαθέτουν τζάκι. Προσφέρεται επίσης πρόγευμα. Η πρόσφατη ανακαίνιση πρόσθεσε στα δωμάτια 'Αρχοντικό' και 'Ανώγειο', jacuzzi, ενώ είναι υπό ανέγερση 2 σουίτες.
Τιμή: Από €80-€130 το δωμάτιο με πρόγευμα, το οποίο ετοιμάζεις μόνος σου στο χώρο σου με όλα τα παραδοσιακά εδέσματα που σου προμηθεύει το Οινοέσσα.
(99373371/ www.oinoessa.com) Λόφου, επ. Λεμεσού.

Αριστοτέλειο
Βρίσκεται: Μέσα στον Πεδουλά, με τα αμφιθεατρικά κτισμένα σπίτια ανάμεσα στις βουνοπλαγιές του Τροόδους.
Δομή: Κτίστηκε το 1917 και μέχρι και το 1940 λειτουργούσε ως ξενοδοχειακή μονάδα. Το 2000 ωστόσο το κτίριο αγοράσθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, οι οποίοι το αναπαλαίωσαν, δίνοντάς του ξανά ζωή. Είναι πετρόκτιστο, διαθέτει 8 πανέμορφα δωμάτια διακοσμημένα με αντίκες που σε παραπέμπουν σε ένα παλιό, κλασικό αρχοντικό, ενώ συμπεριλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Tip: Όλα τα δωμάτια έχουν τζάκι, μπαλκόνι, ενώ το ξενοδοχείο στεγάζει εστιατόριο και μπαρ, έχει αυλή και ανοικτή ανώγεια βεράντα.
Τιμή: Από €120-€180 το δωμάτιο με πρόγευμα.
(22953334/ www.aristotelioboutiquehotel.com) Χαραλάμπους Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας.

Casale Panayiotis
Βρίσκεται: Μέσα στο πανέμορφο ορεινό χωριό Καλοπαναγιώτης, με φόντο την απέναντι εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή.
Δομή: Είναι πετρόκτιστο και παραδοσιακό και αποτελείται από μικρούς παραδοσιακούς ξενώνες. Συνολικά διαθέτει 43 δωμάτια τύπου στούντιο και μεζονέτες, εκ των οποίων κάποια με υδρομασάζ και τζάκι, όλα ωστόσο διακοσμημένα με νεοκλασικά έπιπλα.
Tip: Διαθέτει καφενείο για πρωινό και απογευματινό, με σπιτικά εδέσματα και ροφήματα, κέντρο ευεξίας με ιαματικά νερά, sauna, steam bath, κελλάρι με κάβα, αίθουσα συνεδριάσεων και πολιτιστικό κέντρο για συνέδρια και εκδηλώσεις. Το εστιατόριο Βυζαντινό προωθεί αυθεντικές κυπριακές συνταγές της περιοχής, φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά από αγροκτήματα του τόπου και μικρές βιοτεχνίες. Νέα προσθήκη το σικάτο εστιατόριο 'Λουτράκι', το οποίο σερβίρει steaks.
Τιμή: Από €110-€210 με πρόγευμα.
(22952444, www.casalepanayiotis.com) Μάρκου Δράκου 80 Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

Άγιοι Ανάργυροι
Βρίσκεται: Έχει κτιστεί μέσα σε ένα περιβάλλον εσπεριδοειδών και άλλων καρποφόρων δέντρων, λίγο έξω από τη Μηλιού στην επαρχία Πάφου.
Δομή: Κτισμένο βάσει του πρώην μεσαιωνικού μοναστηριού του 1649. Επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε με φυσική πέτρα και ξύλο, διατηρώντας παράλληλα το παραδοσιακό και μεσαιωνικό κυπριακό στυλ. Πρόκειται για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο για 150 άτομα με διάφορα πολυτελή δωμάτια, σουίτες, μικρά σπιτάκια, μερικά ψηλοτάβανα των τότε μοναχών και άλλα με ιαματικά νερά στο μπάνιο.
Tip: Το επιστημονικά διαμορφωμένο spa μοιάζει με μεσαιωνικά λουτρά, έχει ιαματικά νερά, χωρίζεται σε διάφορες κτιστές δεξαμενές και προσφέρει μια ξεχωριστή ποιότητα θεραπειών. Το εστιατόριο 'Amaroulla' βασίζεται τις δημιουργικές συνταγές του στη σωστή διατροφή με εγχώρια προϊόντα, ενώ το 'Old Bar' εικάζεται πως χρησιμοποιείτο ως τραπεζαρία του πρώην μοναστηριού. Έχει επίσης κελλάρι και αίθουσα συνεδριάσεων. Το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων- Κοσμά και Δαμιανού προσφέρεται για γαμήλιες τελετές ή βαφτίσεις.
Τιμή: Από €90-€230 με πρωινό και δείπνο.
(26814000/www.aasparesort.com) Μηλιού, επ. Πάφου.

Απόκρυφο
Βρίσκεται: Διασχίζοντας τη Λόφου, θα αρχίσεις να ανηφορίζεις, και εκεί, θα το βρεις κτισμένα αμφιθεατρικά με θέα όλο το υπέροχο, πέτρινο χωριό.
Δομή: Τα κομψά καταλύματα είναι φτιαγμένα από πέτρα της περιοχής. Τα 9 δωμάτια, σουίτες και τα διαμερίσματά του είναι παραδοσιακά διακοσμημένα, ανάλογα με τα χρώματα που φέρει το όνομα του κάθε δωματίου. Για παράδειγμα το δωμάτιο 'ελιά' είναι διακοσμημένο με λαδί χρώμα και το 'λεβάντα' με μοβ.
Tip: Το εστιατόριο του, το Αγρινό σερβίρει καλοφτιαγμένη κυπριακή κουζίνα από ντόπια υλικά. Διαθέτει επίσης ιδιόκτητη υπόγεια κάβα όπου μπορείς να κάνεις και wine tasting. Στο θέρετρο υπάρχει επίσης πισίνα, γυμναστήριο, spa με σάουνα, steam bath, και ειδικό δωμάτιο για μασάζ.
Τιμή: Από €160 για δύο άτομα μέχρι €760 για 6 άτομα με πρόγευμα.
(25813777, 96475530/ www.apokryfo.com) Λόφου, επ. Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close