Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2017
Ένα μικρό μαγαζάκι, το Sakuraya άνοιξε πρόσφατα μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία στο χωριό Παλαιομέτοχο. Πρόκειται για ένα sushi workshop που ανήκει στον ευρηματικό και νεαρό σεφ Γιώργο Δημητρίου το οποίο διαθέτει υπηρεσίες delivery και take away. Αν και ο χώρος του εργαστηρίου είναι πολύ μικρός σύντομα θα τοποθετηθούν μικρά τραπεζάκια για φαγητό στα γρήγορα επί τόπου.

Γιατί να ανοίξει κάποιος ένα sushi workshop στο Παλιομέτοχο; Ο ίδιο ο Γιώργος Δημητρίου απαντώντας στην απορία όλων μας αναφέρει πως αγαπά τη γενέτειρά του, τη δουλειά του και θέλησε να δημιουργήσει κάτι τέτοιο εκεί ώστε να προσφέρει μοναδικές, υγιεινές γεύσεις στους συγχωριανούς του. Ενδεικτικά μάλιστα ανέφερε πως το sushi έγινε τρόπος ζωής στο χωριό και οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται στα καφενεία κάνουν παραγγελία sushi και τσιμπάνε με τις μπύρες τους.

Στο κατάστημα μπορείς να βρείς μια πλούσια ποικιλία από maki rolls, sushi κανονικά και νηστήσιμα, ιαπωνικές σαλάτες, πολυβιταμινούχα ιαπωνικά κρύα τσάγια με γεύσεις από βότανα, ιαπωνικά γλυκά με ελάχιστες θερμίδες και πολλές άλλες ημερήσιες εκπλήξεις.
Το Sakyraya προσφέρει delivery στο Παλαιομέτοχο, στα γύρω χωριά από Περιστερώνα μέχρι Αγίους Τριμιθιάς με παραγγελίες άνω των €15 και στις περιοχές Μακεδονίτισσας-Έγκωμης στη Λευκωσία με παραγγελίες άνω των €30.
Σχετικά
Στη Λευκωσία θα στηθεί μια 2ήμερη γιορτή κυπριακού κρασιού και γαστρονομίας
Μια γιορτή που αναδεικνύει το αυθεντικό κυπριακό terroir, με τη συμμετοχή 15 οινοποιών από όλο το νησί, masterclasses, gastromarket με τοπικά προϊόντα, φαγητό και μουσική
1+1 δωρεάν στα Starbucks (μόνο για σήμερα)
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας με τον πιο λαχταριστό τρόπο!
Το απόλυτο dinner guide: 10 κομψές επιλογές σε όλο το νησί
Επιλογές που συνδυάζουν ατμόσφαιρα, ποιότητα και εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να ζήσεις
Το 1ο οινοποιείο στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας
Οι πρακτικές του οινοποιείου συμβάλλουν δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μέλλοντος για το ελληνικό κρασί.
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για φαγητό στις όμορφες Πλάτρες, ετοιμάζεται να επιστρέψει
Πάμε ξανά για πέστροφα και σούβλα, κάτω από το ψηλό δέντρο των Πλατρών
Τα 10 πιο αυθεντικά απάχικα της Λευκωσίας
Εκεί που το παλιό στέκι συναντά το καλό μεζέ, την αυθεντική παρέα, μπίρα και κρασί
Πήγαμε στο Spin, το νέο pizza spot της Λευκωσίας
Πήγαμε μια βόλτα μέχρι το κέντρο και μπήκαμε στο νέο pizza & vinyl spot, για το οποίο θα ακούσεις να μιλάνε όλοι στην πόλη
Lunch, Βrunch και Swings: Μια διαφορετική έξοδος στη Λεμεσό
Το νέο all-day σημείο συνάντησης της πόλης, βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα το πράσινο
Μοναδικές παραδοσιακές πασχαλινές νοστιμιές από τα χέρια της κυρία Κίκας
Με αφορμή το Πάσχα ο παραδοσιακός ξυλόφουρος της γεμίζει τσουρέκια, ψωμιά κολοκύθας και άλλες νομστιμιές
Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία των κέντρων εστίασης και διασκέδασης
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές στην κατηγοριοποίηση των χώρων εστίασης και αναψυχής, στη λειτουργία και αδειοδότησή τους, καθώς και στα ωράρια λειτουργίας τους