Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2017
Η τελευταία φορά που η Sofia Coppola εμφανίστηκε με μία ταινία της στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ των Καννών ήταν η κινηματογραφική απόδοση μίας αληθινής ιστορίας που είχε λάβει χώρα πριν από μερικά χρόνια στον διαστημικά μακρινό από εμάς κόσμο του Hollywood. Ήταν η περίπτωση μιας «συμμορίας» κοριτσιών και αγοριών ("Τhe Βling Ring") η οποία αφού πρώτα παρακολοθούσε προσεκτικά τις κινήσεις μερικών από τους μεγαλύτερους αστέρες της showbiz, έμπαινε στα υπερπολυτελή σπίτια τους και έκλεβε ό,τι έβρισκε πρόχειρο, από κοσμήματα μέχρι προσωπικά αναμνηστικά και πολύτιμα αντικείμενα.
Tότε η κόρη του μεγάλου Francis Ford Coppola είχε λάβει έντονα αρνητική κριτική για τις κινηματογραφικές της εμμονές από την πιο σοβαρή και διανοουμενίστικη πλευρά του κόσμου του σινεμά, η ίδια όμως φαίνεται ότι ξέρει κάλα τι είναι αυτά που θέλει να κάνει από την σκηνοθετική καρέκλα.
Φέτος η δυναμική της επιστροφή είναι αυτή που συζητιέται περισσότερο με τη νέα της ταινία η οποία έχει τον τίτλο "The Beguiled" να αναμένεται με αγωνία στο φεστιβάλ των Καννών που θα γίνει από τις 17 έως τις 28 Μαΐου στην κοσμοπολίτικη πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας.
Πρόκειται για ένα φιλμ εποχής τοποθετημένο στα χρόνια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, με το στόρυ να διαδραματίζεται σε ένα σχολείο θηλέων στην πολιτεία του Μισισίπι. Πέρα όμως από το ιστορικό φόντο που τυλίγει ολόκληρο το περιβάλλον της ταινίας το σενάριο έχει πολύ περισσότερο να κάνει με τις εντάσεις ανάμεσα στα κορίτσια της σχολής, τα ψυχολογικά σκαμπανευάματα της εφηβείας και τις μεταξύ τους συμπεριφορές καθοδηγούμενες από διαφορές και ενίοτε ζήλεια.
Το "Τhe Beguiled" είναι η 6η ταινία της Coppola και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε για ακόμα μία φορά την μούσα της, Elle Fanning.
Σχετικά

GoetheKino: Ζητήματα Οικογένειας, με προβολές βραβευμένων ταινίων
Μια σειρά προβολών και συζητήσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε γύρω από τις σχέσεις στην οικογένεια

The Super Mario Galaxy Movie: Ο Μάριο επιστρέφει και μας πάει… στο διάστημα!
Από το Βασίλειο των Μανιταριών στα άστρα – η πιο επική περιπέτεια ξεκινά το 2026.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Σύλβιας Νικολαΐδου και Νικόλας Ιορδάνου κέρδισαν το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας
Η δημιουργική ομάδα από την Πάφο παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον συμβολισμό και τη σημασία του αλατιού στην ιαπωνική κουλτούρα

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια