Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2017
Το Café Mercedes, εκτός από το πρώτο μαγαζί στην παλιά Λευκωσία, που ουσιαστικά άνοιξε σχεδόν πάνω στην Πράσινη Γραμμή, είναι κι ένα από τα καλύτερα bar-resto της Λευκωσίας. Δυνατό του σημείο και το φαγητό.
Το μενού είναι βασισμένο σε MeditAsian γεύσεις, ένα κράμα δηλαδή ασιατικής και μεσογειακής κουζίνας, με βαρύτητα στο πρώτο μέρος. Εμείς παραγγείλαμε ένα fusion γεύσεων. Σύντομα, το πολύ ευγενικό προσωπικό, άφησε μπροστά μας το New Style Salmon (€10.50), πολύ λεπτές φέτες σολομού, σε dressing ponzu - τρούφας, κάππαρη και ρόκας.
Μια αρχή που μας προετοίμαζε γι' αυτό το γευστικό ταξίδι. Η εύγευστη σαλάτα με κινόα, goji berries, κόλιανδρο, καρότο, αβοκάντο, φασολάκι και βινεγκρέτ με βάση τη σόγια (€12.50), η μια από τις τρεις σαλάτες στο μενού, σερβιρίστηκε μαζί με το Rock Shrimps Tempura, τις γαρίδες tempura, με σαλάτα Wagame και καυτερή κρέμα από yuzu -είδος ιαπωνικού εσπεριδοειδούς φρούτου (€14).
Αν είσαι λάτρης του sushi, τσέκαρε τη σελίδα με τα roll, με προτάσεις όπως το Tiger Roll, το Dragon, το Spicy Salmon και μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του California, το California Soya Wrapped. Υπάρχει όμως και η επιλογή. Το Tempura Shrimp Roll, το Mercedes Tuna Roll και το Hot Californication Roll είναι μερικές από τις πολύ εύγευστες προτάσεις.
Ενδιαφέρουσα πολύ και η σελίδα των κυρίως πιάτων με 5 επιλογές, όπως νορβηγικός σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και σαλάτα με κινόα και σουσάμι, rib eye στο γκριλ με miso και σάλτσα chilli και χοιρινό, με ταρτάρ μάνγκο, πουρέ από κολοκάσι και χυμό τζίντζερ-λεμόνι.
Η ώρα περνούσε πολύ ευχάριστα, το μαγαζί άρχισε να γεμίζει ,με τον κόσμο να χορεύει με ποτό ανά χείρας, και αφού απολαύσαμε το φαγητό μας, προχωρήσαμε στο μπαρ, πήραμε από ένα cocktail -τσέκαρε τη λίστα- και συνεχίσαμε την όμορφη βραδιά μας στο Café Mercedes.
Σχετικά

Τις Τρίτες ο Θωμάς και ο Χρήστος τραγουδούν στο Neverland Rock Bar
Ο Οκτώβριος γεμίζει μουσική

Μάθαμε πότε κλείνει το Seline
Το εντυπωσιακό rooftop bar-restaurant με θέα την Πλατεία Ελευθερίας, αποχαιρετά τη σεζόν και εμείς μάθαμε την ημερομηνία!

30 Σεπτεμβρίου το Grand Finale: Το απόλυτο live της χρονιάς στο Garden, που δεν πρέπει να χάσεις
Ο Hovig αποχαιρετά τη φετινή σεζόν στο Garden με ένα μοναδικό live performance

Το αθηναϊκό στέκι που μπήκε στη λίστα με τα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025
Πρόκειται για το Barro Negro της Αθήνας, το οποίο ανέβηκε έξι θέσεις από πέρυσι και βρίσκεται πλέον στο Νο 62

Negroni Week: Για μία ολόκληρη εβδομάδα, 31 κυπριακά bar θα σερβίρουν το εμβληματικό κοκτέιλ
Τα μπαρ όλου του κόσμου γιορτάζουν το αγαπημένο γλυκόπικρο κοκτέιλ - Η λίστα με τα κυπριακά μπαρ που συμμετέχουν

Ένα δυνατό πάρτι από τα Maison Anemi και Smunkki
Μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες, όπου το street food ξανασυστήνεται με τρόπο ανατρεπτικό, τολμηρό και απόλυτα απολαυστικό

Ο Γιάννης Μαργάρης επιστρέφει δυναμικά στην Λευκωσία τον Σεπτέμβρη
Ένα μοναδικό live με τον Κωνσταντίνο Δράκου

Το Garden Day and Night παραμένει το σημείο συνάντησης μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Ζωντανή μουσική, καλλιτέχνες και φαγητό σε έναν υπέροχο κήπο

Διάσημο rooftop bar του νησιού, κατεβάζει ρολά
Αποχαιρετούμε ένα μέρος με ωραία θέα, δυνατά κοκτέιλ, μοναδική ατμόσφαιρα και ανεβαστική μουσική

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με 17 ανεβαστικά events σε Αγία Νάπα και Πρωταρά
Με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες και dj sets


Μια «τροπική όαση»: H ονειρική παραλία και ένα beach bar που πρέπει να ανακαλύψεις
Η επίσκεψη εδώ είναι πραγματικά μια γεύση από το καλοκαίρι στην Κύπρο.