Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2013
Για το μέσο Κινέζο χωρικό, οι ξένοι ήταν πάντα οι “διάβολοι”, πιθανοί επικίνδυνοι παρείσακτοι που έφθασαν σε κινεζικό έδαφος έχοντας αμφίβολα κίνητρα και κακόβουλες προθέσεις. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τους Ιάπωνες στρατιώτες που έκαναν εισβολή στην Κίνα τη δεκαετία του 1930. Αρχικά οικειοποιήθηκαν την Manchuria και έπειτα κατέλαβαν μεγάλες εκτάσεις της Κίνας. Ο Μα Ντάσαν και οι γείτονές του στο χωριό Rack-Armour Terrace, είχαν αγανακτήσει όταν έπρεπε να δώσουν ένα ποσοστό της σοδειάς τους στους Ιάπωνες “διαβόλους”, με τους οποίους υπό άλλες συνθήκες συνυπήρχαν εν ειρήνη. Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άλλη τροπή όταν μια νύχτα οι αντι-ιαπωνικοί αντιστασιακοί αφήνουν στο κατώφλι του Μα Ντάσαν δύο αιχμάλωτους. Έναν Ιάπωνα στρατιώτη και τον Κινέζο διερμηνέα του. Ο Μα πρέπει να τους κρύψει στο σπίτι του για λίγες ημέρες. Οι μέρες όμως γίνονται εβδομάδες και οι εβδομάδες γίνονται μήνες. Κι ενώ ο Μα δεν είναι σε θέση να τους κρατήσει άλλο, ούτε και να τους εκτελέσει, παίρνει την απόφαση να τους επιστρέψει στον ιαπωνικό στρατό, με αντάλλαγμα δύο καρότσια με σιτάρι. Το σχέδιο που επινόησε τον δίδαξε με σκληρό τρόπο ότι οι “διάβολοι” δεν είναι απαραίτητα ξένοι και ότι πόλεμος μπορεί να βγάλει τον πιο κακό εαυτό, ακόμα και των πιο καλόψυχων ανθρώπων. Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του ειδικού αφιερώματος στον Wen Jiang κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ “Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2013”. Είσοδος Δωρεάν.
Σχετικά
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου
Rolling Stone: Οι καλύτερες ταινίες του 2025
Λίγο πριν το τέλος του 2025, η καθιερωμένη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.
Gotham Awards 2025 : Το «Μια Μάχη Μετά την Αλλη» βραβέβεται ως Καλύτερη Ταινία
Η τελετή απονομής των Gotham Awards 2025, πραγματοποιήθηκε εχθές στη Νέα Υόρκη και ανέδειξε - εν μέσω μιας σειράς ανατροπών – την ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, ως Καλύτερη Ταινία.
Best of 2025: Τα Cahiers du Cinéma ψηφίζουν τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς
Η πρώτη απολογιστική λίστα της χρονιάς έρχεται από την «εκλεκτική ομάδα» των γαλλικών Cahiers du Cinéma. Οχι ακριβώς ενδεικτική για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο νήμα της νέας χρονιάς.
Οι 4 πρεμιέρες της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από κοινωνικό ελληνικό δράμα μέχρι animation για όλη την οικογένεια και horror εμπειρίες που κόβουν την ανάσα!
Οσκαρ Καλύτερου Κάστινγκ θα απονείμει η Ακαδημία για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού
Η κατηγορία έχει δημουργήσει ένα είδος παιχνιδιού στους κινηματογραφικού κύκλους, καθώς όλοι φαίνεται να προσπαθούν να μαντέψουν σε ποια χέρια θα φτάσει αυτό το νέο βραβείο
Η Σκάρλετ Τζοχάνσον θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του «Εξορκιστή»
H ταινία δε θα αποτελέσει συνέχεια αυτής του 2023
Το «Wicked: Μέρος Δεύτερο» με Αριάνα Γκράντε – Σίνθια Ερίβο σαρώνει στο box office
Πρόκειται για την καλύτερη πρεμιέρα κινηματογραφικής μεταφοράς μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.
Η «Σπασμένη Φλέβα» του Κύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη βγαίνει στις αίθουσες
Ένα σύγχρονο αστικό δράμα που κόβει την ανάσα.
Το τρέιλερ του «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» μόλις κυκλοφόρησε
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 20 Νοεμβρίου του 2026