Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φάγαμε στην ταβέρνα που βρίσκεται στο -ίσως- πιο ιδιαίτερο σημείο της πόλης

Ναργιλές και άρωμα Ανατολής στο κέντρο της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2017

Μάθαμε ότι το a la carte εστιατόριο του Chateau Status επαναλειτούργησε... Και στην ιδέα και μόνο ότι μπορώ να επισκέπτομαι αυτήν την όαση μέσα στη "σαχάρα" της Λευκωσίας, με ενθουσίασε.

Και έτσι, αποφασίσαμε με μια παρέα να το επισκεφτούμε, αφού στο χώρο υπάρχουν τρεις επιλογές.

Η πρώτη είναι ο Οινοχόος (wine bar) και απευθύνεται σε όσους θέλουν να βγουν για κρασάκι και platters με τυριά και αλλαντικά, η δεύετρη είναι ένα fine dining εστιατόριο για gourmet εμπειρίες και τέλος για πιο χαλαρά και casual υπάρχει το Mangal, ένα αραβικό εστιατόριο με ναργιλέδες, εκεί δηλαδή όπου καταλήξαμε.

Η ιδέα του shop in shop στα εστιατόρια για τα κυπριακά δεδομένα με μπέρδεψε για λίγο, αλλά οι διαφορετικοί τόνοι design που αποδόθηκαν στους χώρους σε συνδυασμό με το décor νομίζω πως δένουν αρμονικά και δίνουν ένα ξεκάθαρο χαρακτήρα στον χώρο, που σε καλωσορίζει ανάλογα με την διάθεση σου.

Το Mangal σερβίρει μόνο μεζέ, με €20 το άτομο. Η μελιτζανοσαλάτα και χούμους πραγματικά απογειώνει τη γεύση σου, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω τις σεφταλιές φτιαγμένες από αρνί και βοδινό. Βρήκα ακόμη πιο ιδιαίτερο το μαριναρισμένο με βάση την ντομάτα κοτόπουλο σουβλάκι και φυσικά τον homemade παστουρμά με χαλούμι και ντομάτα στην πίτα.

Ήταν μια απολαυστική εμπειρία παρέα ναργιλέ (με €15) ιδανικό εργαλείο χαλάρωσης σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον με θέα τα ενετικά τείχη.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close