Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2017
Οι αποχρώσεις της αλήθειας δραματοποιούνται αριστοτεχνικά σε αυτό το θεατρικό έργο από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα κινηματογράφου, τηλεόρασης και θεάτρου, Aaron Sorkin (έργα του οι οσκαρικές ταινίες The Social Network και Steve Jobs αλλά και οι κορυφαίες σειρές The West Wing και Newsroom).

Το θεατρικό «A Few Good Men» (Βραβείο Outer Critics Circle) μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1992 με τους Tom Cruise, Jack Nicholson και Demi Moore, χαρίζοντας στον Sorkin την πρώτη του υποψηφιότητα (από έξι, μέχρι σήμερα) για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου. Παρακολουθούμε μια υπόθεση στρατιωτικού δικαστηρίου όπου τρεις νεαροί δικηγόροι υπερασπίζονται δύο Πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτιών Αμερικής που κατηγορούνται για το φόνο ενός νεοσύλλεκτου στην Ναυτική Βάση Guantanamo Bay στην Κούβα.
Με τίτλο «Κωδικός Κόκκινο», το έργο ανέβηκε πέρσι σε Πανελλήνια Πρώτη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σκηνικά Γιώργου Γιάννου και κοστούμια Ρέας Ολυμπίου. Η μετάφραση είναι της Ανθής Ζαχαριάδου, η μουσική του Σταύρου Μακρή και οι φωτισμοί του Σταύρου Τάρταρη. Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Ανδρέας Τσέλεπος, Χριστίνα Μαρούχου, Φώτης Αποστολίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ανδρέας Φυλακτού, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Αντρέας Νικολαΐδης, Τζούλιο Φιλίππο Ντ' Ερρίκο, Κωνσταντίνος Δημητρίου και Ανδρέας Καρούμπας.
-
Θέατρο Ριάλτο
22 Σεπτεμβρίου 2017
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
26 Σεπτεμβρίου 2017
-
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
23 Σεπτεμβρίου 2017
Σχετικά
6 θεατρικές παραστάσεις του 2025 που ξεχωρίσαμε στην Κύπρο
Τι μας άφησαν πραγματικά, πού μας κέρδισαν και πού μας προβλημάτισαν οι παραστάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο τη φετινή χρονιά
Χριστούγεννα με την ΕΘΑΛ: Θεατρικές Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους σε Λεμεσό και Λευκωσία
Τι καλύτερο από μια έξοδο στο θέατρο για μικρούς και μεγάλους το τριήμερο των γιορτών
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με την Μαρία Κίτσου στην Κύπρο
Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά, που έμεινε γνωστή ως η Δούκισσα της Πλακεντίας.
H Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται ξανά στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου
"Σ’ εσάς που με ακούτε" της Λούλας Αναγνωστάκη: Ανοίγει η προπώληση σήμερα
Tο έργο που σκηνοθετεί ο Θανάσης Γεωργίου ξεκινά παραστάσεις στις 23 Ιανουαρίου 2026
«Furry Tails: Ταξιδεύοντας με τα Ζώα του Κόσμου»: Μια πρωτότυπη μουσικο-αφηγηματική παράσταση από τον οργανισμό «Αθέρας»
Αυτές τις γιορτές, ετοιμαστείτε για το πιο τρελό, μουσικό ταξίδι!
Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Έφυγε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σταθερά παρόντες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Η αθηναϊκή παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά έρχεται Κύπρο
Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου
“Η Μέρα που η Νίνα Σιμόν Σταμάτησε να Τραγουδά” από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Συριο-λιβανέζας ηθοποιού Νταρίνα Αλ Τζουντί
Τελευταία παράσταση του «Τρελαντώνη» την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Πρόκειται για μια φρέσκια, τρυφερή και γεμάτη ενέργεια θεατρική παραγωγή που μιλά στην καρδιά μικρών και μεγάλων
Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη, στον ΘΟΚ τον Ιανουάριο
Η Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους» ανεβάζει το έργο σε σκηνοθεσία Θανάση Γεωργίου
Βραβείο «Κάρολος Κουν» στον Κύπριο ηθοποιό Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη: Βραβείο Θεάτρου στην Δ. Μπεμπεδέλη -Αναλυτικά οι νικητές
Ενας περιπλανώμενος αφηγητής, χαμένος μέσα στη δίνη της σύγχρονης πόλης που αναζητά τη δική του αλήθεια. Ο Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, με τον Οιδίποδα, είναι ο νικητής των βραβείων Κουν