Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2017
Ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη 8 Αυγούστου το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, που διεξάγεται καθημερινά από την 1η του μήνα στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στη Λεμεσό. Το φετινό Φεστιβάλ συγκέντρωσε μεγάλη επιτυχία παρουσιάζοντας μια εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά της πραγματικότητας, και πλαισιωμένη από εκδηλώσεις, ομιλίες και βραβευμένα ντοκιμαντέρ από κάθε γωνιά του πλανήτη, όλα σε πρώτη παγκύπρια προβολή.

Οι τελευταίες προβολές
Η απίστευτη επιρροή της ινδιάνικης μουσικής κουλτούρας στη διαδρομή σπουδαίων μουσικών είναι η πηγή έμπνευσης του Rumble, The Indians Who Rocked The World, των Catherine Bainbridge και Alfonso Maiorana που θα προβληθεί την τελευταία φεστιβαλική βραδιά, στις 6.30μ.μ.. Η ταινία αφηγείται μια ιστορία που λίγοι γνωρίζουν, γύρω από τις απίστευτες ζωές και καριέρες μουσικών θρύλων, όπως οι Link Wray, Charley Patton, Robbie Robertson, και Jimi Hendrix μεταξύ άλλων, δίνοντας έναν μοναδικό ορισμό της μουσικής «κληρονομιάς».
Με το ντοκιμαντέρ City of Ghosts θα ολοκληρωθούν οι φετινές προβολές του Φεστιβάλ στις 8.30μ.μ.. Σε αυτό το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Matthew Heineman, σκηνοθέτη του Cartel Land (Yποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2015) μια ομάδα ανταρτών με καθημερινό κίνδυνο της ζωής τους, δρώντας δημοσιογραφικά, παρακολουθούν και παρουσιάζουν στον υπόλοιπο κόσμο τις τραγικές συνθήκες που προκλήθηκαν από τους τρομοκράτες του ISIS.
Η προβολή στηρίζεται από την Ένωση Συντακτών Κύπρου.
O Feras Fayyad, σκηνοθέτης του Last Men in Aleppo, σε μια εφ'όλης της ύλης συζήτηση
[8 Aυγούστου, 17:00 - 18:00]
Την Τρίτη, 8 Αυγούστου (17:00 - 18:00), o πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Feras Fayyad θα μιλήσει για την τελευταία του ταινία Last Men in Aleppo. Ο ίδιος αναφέρει ότι "η ταινία αυτή είναι μια ιστορία ελπίδας, και μια προσπάθεια να μελετήσουμε τις ανθρώπινες ρίζες μας, τoυς δεσμούς και τις συλλογικές μας προσπάθειες σε καταστάσεις που απαιτούν να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου όταν η ζωή απειλείται από έναν ανεγκέφαλο, παράλογο δολοφόνο." Μέσα από ένα κράμα στιγμών αγωνίας και μέσα από εικόνες παράξενης ομορφιάς, το ντοκιμαντέρ μάς εντάσσει στην καθημερινότητα τριών ανδρών στο Αλέππο, καθώς παλεύουν με το χάος γύρω τους αλλά και με το δίλημμα μέσα τους: να φύγουν για να γλυτώσουν ή να μείνουν και να πολεμήσουν για την πατρίδα τους; Η ταινία Last Men in Aleppo, θα προβληθεί τη Δευτέρα, 7 Αυγούστου, στις 20:30.
Ελεύθερη Eίσοδος στη συζήτηση, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό
ΠΑΡΤΥ ΛΗΞΗΣ στο club Favela
Μετά τις τελευταίες προβολές, θα ακολουθήσει πάρτυ λήξης με τους Vero & Emi στο club Favela (Ιφιγενείας 21 Α, 3060 Λεμεσός).
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ http://www.filmfestival.com.cy
Είσοδος: €2 ανά ταινία, €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ)
INFO: 99 517 910, lemesosdocs@gmail.com
Facebook: “Lemesos International Documentary Festival”
-
Χαρουπόμυλοι Λανίτη
08 Αυγούστου 2017
Σχετικά
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε σε ρόλο σκηνοθέτη στη νέα μίνι σειρά του Κουέντιν Ταραντίνο
Πρόκειται για ένα σίριαλ που θα αποτίει φόρο τιμής στη «χρυσή εποχή» του κινηματογράφου και θα γυριστεί εξ' ολοκλήρου σε ασπρόμαυρο φιλμ
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Τσακ Νόρις
Η ανακοίνωση της οικογένειας του διάσημου ηθοποιού
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αρνήθηκε ρόλο στο «The Batman Part II»
Καθώς η αναμονή για το σίκουελ της ταινίας του Ματ Ριβς μεγαλώνει, ένα από τα πιο κομβικά κομμάτια της ταινίας παραμένει ανοιχτό και προκαλεί έντονο ενδιαφέρον.
Spider-Man: Brand New Day: Ο Τομ Χόλαντ επιστρέφει με νέα απειλή και ανανεωμένη στολή -δείτε το τρέιλερ
Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας Spider-Man: Brand New Day κυκλοφόρησε, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το τέταρτο κεφάλαιο του διάσημου franchise, που θα βγει στους κινηματογράφους στις 31 Ιουλίου
H Μαντόνα επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 24 χρόνια
Δημοσιεύματα θέλουν τη διάσημη ηθοποιό να προστίθεται στο καστ της σειράς The Studio του Σεθ Ρόγκεν
Ο Timothee Chalamet επιστρέφει στο Dune: Part Three πιο σκοτεινός και πιο σκληρός
Το νέο υλικό κυκλοφόρησε ενόψει της σημερινής πρεμιέρας του teaser στο TikTok και σηματοδοτεί την έναρξη της καμπάνιας της ταινίας.
12 θρυλικές ταινίες που προτάθηκαν για Όσκαρ αλλά έχασαν παταγωδώς. Οσκαρικά fail
Αν νομίζεις ότι η Ακαδημία είναι πάντα δίκαιη, ετοιμάσου να εκπλαγείς
Έρχεται το spin-off του «Family Guy» - Πότε θα κάνει πρεμιέρα η σειρά «Stewie»
Ο Seth MacFarlane θα δανείσει τη φωνή του στον Stewie
Όσκαρ 2026: Το Χόλιγουντ τίμησε τη μνήμη του Ρομπ Ράινερ (video)
Τιμή στον Ρομπ Ράινερ του οποίου ο θάνατος συγκλόνισε το Χόλιγουντ
Όσκαρ 2026: Ποια είναι η ελληνικής καταγωγής Cassandra Kulukundis που κέρδισε το βραβείο καλύτερου κάστινγκ
Η νίκη της αφορούσε την ταινία «One Battle After Another»
Όσκαρ 2026: Οι μεγάλοι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Όλα όσα έγιναν στην 98η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων