Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2017
Στην Πάφο γίνονται ωραία πράγματα. Το διαπιστώνουμε κάθε φορά που πηγαίνουμε.
Όπως είναι για παράδειγμα το νέο μπεργκεράδικο που λειτούργησε πριν από μερικές εβδομάδες στην πόλη, καταφέρνοντας ήδη να γίνει αγαπημένη καθημερινή συνήθεια!
Ένας industrial χώρος, φτιαγμένος με ιδιαίτερη προσοχή από την ιδιοκτήτρια του bloom L.M flower-homeware, Μιχαέλα Ποουτίδη, που σου ανοίγει μεμιάς την όρεξη!

Το δε μενού του είναι πρωτότυπο, έχει φαντασία και συνδυάζει με έναν τρόπο μοναδικό διάφορες λιχουδιές (γλυκές και αλμυρές), εκ των οποίων κάποιες ιδιαίτερες και τολμηρές, πλην όμως άκρως ενδιαφέρουσες.
Από τις 12.00, λοιπόν, όποτε και ανοίγει, τα burgers (σε διάφορες πρωτότυπες εκδοχές) και πατάτες, σαλάτες και γλυκά, που πρωταγωνιστούν στο μενού, πηγαινοέρχονται ασταμάτητα. Τόσο σε πιάτα όσο και σε κουτιά έτοιμα να φύγουν για… αλλού!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να ξέρεις τι σε περιμένει.
Τα μπιφτέκια πλάθονται καθημερινά στην κουζίνα του Burger Stories (εκεί δηλαδή όπου γράφονται και οι πιο αυθεντικές μπεργκερο-ιστορίες!), για να έρθουν στο πιάτο σου ή στο πακέτο σου (αν θα επιλέξεις take away ή delivery) πιο ζουμερά, φρέσκα και λαχταριστά από ποτέ.

Tο Ultimate Angus (μπιφτέκι με τηγανητό αβγό μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, τυρί, ρόκα), το The XXL (διπλό βοδινό κρέας 20 γρ. με διπλό μπέικον, διπλό τυρί, ντομάτα και τηγανητά κρεμμύδια), το The Godfather (με βοδινό σάλτσα Jack Daniel’s, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, τηγανητό αβγό και μοτσαρέλα) κάνουν τη γευστική διαφορά, όπως και το The Caribbean (κοτόπουλο, ανανάς, σάλτσα aioli, ρόμα καραμελωμένα κκρεμμύδια), ενώ το Ηigh Protein Burger (βοδινό, καραμελωμένα κρεμμύδια, αβγό, τυρί, ντομάτα, αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα) είναι μία από τις πιο πρωτότυπες προτάσεις του μενού. Σε αυτές θα βρείτε, επίσης, και υγιεινές επιλογές, όπως είναι το Healthy Burger.

Κι αν αποφασίσεις ότι δε θέλεις να διαλέξεις μία από τις 13 διαφορετικές προτάσεις burger, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου. Πώς;
Αρχικά θα διαλέξεις μπιφτέκι (από black angus, βοδινό, χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα) των 200 ή 400 g., ακολούθως το ψωμάκι στο οποίο θα το κλείσεις (αμερικανικό, γαλλικό φραντζολάκι, πολύσπορο, η tortilla), όπως και τα συνοδευτικά του (από μαρούλι και καραμελωμένα κρεμμύδια, μέχρι μπέικον, αβγό, αβοκάντο, μανιτάρια κόκκινες πιπεριές, ανανά, ρόκα, αγγουράκι τουρσί κ.ά.). Ακολούθως θα κληθείς να επιλέξεις το τυρί που θα ολοκληρώσει την απόλαυση όπως και τη σος με την οποία θα τα περιχύσεις (μαγιονέζα, κέτσαπ, Jack Daniel’s, sweet chili, lime mayo, wasabi, BBQ, tzatziki wasabi, aiolo sauce κ.ά.).

Σίγουρα όμως θα το συνοδεύσεις με τις τηγανητές πατάτες, που κόβονται σε chips και διατίθενται σε πέντε εκδοχές: κλασικές, wedges, γλυκοπατάτες, με μπέικον και μοτσαρέλα ή με γλυκιά πάπριπα.
Προτείνω πριν φύγεις, να δοκιμάσεις κι ένα από τα γλυκά τους, ελπίζοντας ότι θα πετύχεις το cheesecake τους!


Σχετικά
Ο θρυλικός Billy Walker στην Κύπρο για δύο μοναδικά GlenAllachie Whisky Masterclasses
Δύο events που απευθύνονται τόσο στους αφοσιωμένους λάτρεις του whisky και στους επαγγελματίες του χώρου όσο και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βάθος τη φιλοσοφία πίσω από ένα από τα πιο δυναμικά ανεξάρτητα ονόματα του σημερινού Scotch whisky.
Ανακαλύψαμε μια (απάχικη) κρυμμένη αυλή στη Λευκωσία, που σερβίρει καλοφτιαγμένο μεζέ με €18
Μια μικρή όαση στον Στρόβολο, με δέντρα, λουλούδια και τραπέζια στρωμένα με καρό τραμεζομάντιλα
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ παρουσιάζουν το «Πες Αλεύρι!»
Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δημοτικά σχολεία
Οι 12 πιο "δυνατές" γαστρονομικές αφίξεις που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Οι πιο hot εστιατορικές αφίξεις του καλοκαιριού στην Κύπρο, που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Vino Cultura Daily: Το καθημερινό food concept του Vino Cultura
Φρέσκο, χειροποίητο φαγητό, φτιαγμένο καθημερινά με έμφαση στην ποιότητα των υλικών.
Το Ιστορικόν: Μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στην παραδοσιακή ταβέρνα, με έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη και τα cosy φθινοπωρινά πιάτα
Το ταβερνείο που τα έχει όλα: ατμόσφαιρα, αυθεντική γεύση και δροσιά!
Δημοφιλές burgerάδικο επέστρεψε στο χωριό μετά από έξι χρόνια!
Το Παλιομέτοχο τρώει ξανά μπέργκερ από τον Burger Guy
Royal Ris - Margarita: Πενήντα χρόνια γεύσης στην καρδιά των Φοινικούδων
Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια στον πολυσύχναστο δρόμο των Φοινικούδων, που αξίζει να επισκεφθείς
Ο Αδάμος έβαλε το Λιοπέτρι στον χάρτη του American-style burger
Ένα food truck που ξεκίνησε από την πλατεία του Λιοπετρίου και φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετά χιλιόμετρα να διανύσει.
Το ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ συνεχίζει να γράφει το δικό του κεφάλαιο στο Fig Tree Bay
Με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Fig Tree Bay, το εστιατόριο συνδυάζει αυθεντικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και κυπριακή φιλοξενία, σε ένα περιβάλλον που ταιριάζει εξίσου σε ένα χαλαρό μεσημεριανό ή σε μια βραδινή έξοδο
Το Fogo BBQ ξαναστήνει τη φουκού στο κέντρο για δύο steak nights
Ο διάσημος chef Jeffrey Hoffens, που έχει κάνει τάση το ψήσιμο στη φωτιά σε εξωτερικό χώρο, επιστρέφει στη Λευκωσία