Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2017
Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και την πρόληψη της συχνότερα εμφανιζόμενης μορφής καρκίνου σ' όλο τον κόσμο, του καρκίνου του μαστού.
Με αυτήν την ευκαιρία η Europa Donna Κύπρου και η AstroBank, συνδιοργανώνουν την 13η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου στις 17.00, με σημείο εκκίνησης το χώρο στάθμευσης στην οδό Μακαρίου Γ΄ και τερματισμό στα κεντρικά γραφεία της AstroBank στην συμβολή των δρόμων Γρίβα Διγενή και Θεμιστοκλή Δέρβη.
Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ενόψει της Πορείας, η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, Εύη Παπαδοπούλου, υπογράμμισε ότι «ο καρκίνος του μαστού είναι ακόμα ο πρώτος καρκίνος για τις γυναίκες και η πρώτη αιτία θανάτου. Μια στις 8 γυναίκες θα νοσήσει. Παρόλα αυτά, οι εκστρατείες πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση, τα νέα στοχευμένα φάρμακα, οι θεραπείες και η εξειδικευμένη προσέγγιση, φέρνουν το ποσοστό επιβίωσης στην Κύπρο να φτάνει μέχρι και το 80% όπως στις άλλες προηγμένες χώρες. Σήμερα στην Κύπρο υπάρχουν τουλάχιστον 8,000 γυναίκες που συνεχίζουν τη ζωή τους μετά τον καρκίνο και άλλες 350 γυναίκες που κάθε μήνα λαμβάνουν θεραπεία».
Πρόσθεσε πως «η επιβίωση δεν κερδίζεται μόνο στα εργαστήρια των ερευνητών. Ο καρκίνος πολεμάται και στα ιατρεία, στα χειρουργεία, στα σχολεία, στα εθνικά συστήματα υγείας και στα κυβερνητικά γραφεία όπου και αυτά πρέπει να είναι εξίσου αποδοτικά, να εργαστούν με τις ίδιες ταχύτητες, για να κερδηθεί η μάχη. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, ως Europa Donna Κύπρου ακολουθούμε τις δικές μας αρχές που εστιάζονται σε δυο βασικούς πυλώνες: στην εξειδίκευση και την διεπιστημονική προσέγγιση». Τόνισε ότι «όλοι μας έχουμε ένα κοινό σκοπό: να σταματήσουμε αυτή την ασθένεια να παίρνει ζωές. Να κάνουμε το ταξίδι μέσα από τον καρκίνο του μαστού όσο πιο ανώδυνο γίνεται. Να προλάβουμε».
Αναφερόμενη στη φετινή πορεία, η κα Παπαδοπούλου είπε ότι θα υπάρχουν 620 ροζ, 7 μπλε και 102 λευκές φιγούρες που θα συμβολίζουν τα 620 νέα περιστατικά που αφορούν γυναίκες, τα 7 νέα περιστατικά που αφορούν άνδρες και τις 102 γυναίκες που έδωσαν τη μάχη τους αλλά, δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους.
Η κυρία Παπαδοπούλου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AstroBank κ. Γιώργο Άππιο, αλλά και την Τράπεζα γενικότερα για τη διαχρονική της στήριξη, εμπιστοσύνη και άψογη συνεργασία.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Άππιος ανέφερε πως η AstroBank για 8η συνεχή χρονιά και με νέο όνομα στέκεται για άλλη μια φορά δίπλα στην Europa Donna Κύπρου. «Πρόσφατα, η Τράπεζα, από Πειραιώς έγινε AstroBank υιοθετώντας νέα στρατηγική και προσανατολισμό. Συνεχίζει, ωστόσο, να δηλώνει παρούσα. Να είναι σταθερά εδώ, να στηρίζει με αγάπη και αφοσίωση το πολύτιμο έργο της Europa Donna Κύπρου», σημείωσε. Στόχος είναι, ανέφερε, η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες «να μετατραπεί κάποια στιγμή στο μέλλον σε γιορτή και να βαδίζουμε με άδεια χέρια, χωρίς κανένα νέο διαγνωσμένο περιστατικό και χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής από την ασθένεια». Κλείνοντας, υπογράμμισε πως «η πρόληψη, ο έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές».
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε επίσης και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο Στέλλα Κυριακίδου η οποία ευχαρίστησε τη Europa Donna Κύπρου για τις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες προσπάθειες που καταβάλλει για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και για την επιμονή στην ανάγκη εξειδίκευσης και παρακολούθησης των κατευθυντήριων γραμμών που ορίζονται από τα διεθνή πρότυπα.
Εuropa Donna Κύπρου και AstroBank, καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες και να περπατήσουν, μαζί, για ΟΛΕΣ τις γυναίκες τις ζωής τους.

-
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', Λευκωσία
07 Οκτωβρίου 2017
Σχετικά
BATTLEFIELD ReDEFiNED 2026: Η κορυφαία εκδήλωση Άμυνας και Ασφάλειας επιστρέφει στη Λευκωσία
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2026, στο Pavilion Hall στη Λευκωσία.
Λεμεσιανό Καρναβάλι: Αυτές είναι οι 115 ομάδες (και η σειρά τους) που θα παρελάσουν την Κυριακή
Ανακοινώθηκε η σειρά παράταξης των ομάδων
8 υπέροχα θεματικά πάρκα και φάρμες για Καθαρά Δευτέρα στη φύση
Tο ιδανικό σενάριο για την Καθαρά Δευτέρα είναι να την περάσουμε κάπου έξω, με τα έθιμα της Κύπρου και τα εδέσματα που "επιβάλλονται"
25 (ωραίες) προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση
Η Κύπρος γιορτάζει με λαγάνα, χαρταετούς, κρασί και παραδοσιακή μουσική
Week Agenda: 17 όμορφες προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε ξέγνοιαστα τις επόμενες ημέρες στο νησί - Από θέατρο και μουσική μέχρι καρναβαλίστικες φιέστες
Το Καρναβάλι έρχεται στο MyMall Limassol!
Φορέστε τη στολή σας, πάρτε το χαμόγελό σας και ελάτε να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί!
Η ψυχή του πάρτι: Καρναβάλι στη Μαρίνα Αγίας Νάπας με χορό, θέαμα, διασκέδαση και καλό σκοπό
O απόλυτος προορισμός για διασκέδαση!
Καρναβάλι 2026: Οι 14 παρελάσεις που θα απολαύσουμε στο νησί
Κάθε πόλη του νησιού και μια μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, από τις 15 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου
Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου η καρδιά του καρναβαλιού χτυπά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας!
Όλο το πρόγραμμα της γιορτής!
Weekend Agenda: 30 γιορτινές ιδέες εξόδου για το σαββατοκύριακο
Οι πιο δυνατές επιλογές του τριημέρου σε θέατρο, μουσική και καρναβάλι
Κόφκουμεν την μούττην της παραδοσιακά, στο Φοινί
Το όλο χάπενινγκ θα στηθεί στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της κοινότητας Φοινιού, που θα μεταμορφωθεί σε ένα υπαίθριο πικνίκ για όλους, Φοινιώτες και μη
Ο Στρόβολος την Κυριακή θα γεμίσει δρομείς
Με 5 μοναδικές διαδρομές για δρομείς όλων των επιπέδων, το 2ο Cyprus Road Races Grand Prix αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για άθληση και διασκέδαση