Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Σαν την Κύπρο εν έσιει!

Η συντακτική ομάδα τού Check In στηρίζει με τo δικό της τρόπο την Κύπρο!

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2013

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

 

Φικάρδου

Τέλειο παράδειγμα παραδοσιακού χωριού στο βουνό, το οποίο διατηρεί τη φυσιογνωμία και την αρχιτεκτονική τού 18ου και του 19ου αιώνα, εξ ου και έχει ανακηρυχθεί 'αρχαίο μνημείο' και περιλαμβάνεται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco.

 

Καλοπαναγιώτης

Μέχρι να τελειώσει η κατασκευή του τελεφερίκ, με το οποίο θα κατεβαίνεις από τον (πάνω) κύριο δρόμο απευθείας στην παλιά γειτονιά, απόλαυσε μια λεμονάδα μαζί με ένα γλυκό στο 'Καφενείο' τού παραδοσιακού καταλύματος Casale Panayiotis (22952444) και ακολούθως κάνε μια βόλτα μέχρι το μεσαιωνικό γεφύρι, δίπλα στο μοναστήρι του Λαμπαδιστή.

 

Λεύκαρα

Σε αυτό το χωριό, που δεν είναι κοινότητα αλλά δήμος, μπορείς να θαυμάσεις την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, να αγοράσεις λευκαρίτικα λουκούμια και κεντήματα, να απολαύσεις το φημισμένο τταβά, να πας για wine tasting στο ολοκαίνουργιο οινοποιείο Dafermou (70008373) και γιατί όχι, να κανονίσεις διαμονή σε ένα εκ των RedBlue Door (99420984) και Kozakos Luxury Houses (99676704).

 

Ποταμός Λιοπετρίου

Η γραφική εικόνα με τις ψαρόβαρκες από τη μια πλευρά και το ατελείωτο γαλάζιο της θάλασσας από την άλλη, κάνουν μια φυσική υδάτινη λωρίδα όπως είναι ο Ποταμός Λιοπετρίου να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής του Monet. Η εμπειρία τελειώνει με φρέσκο ψαράκι στη διπλανή ταβέρνα 'Dimitrion' (23991010).

 

Τραχυπέδουλα

Αδιαφιλονίκητη ατραξιόν του χωριού, ο Κουρτελλόροτσος -γνωστός και ως 'Βράχος των Χασαμπουλιών'-, δύο ογκώδεις πέτρες, μέσα από τις οποίες περνά ο δρόμος και οι οποίες μοιάζουν να 'ερωτοτροπούν'.

 

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 

Καμινάρια-Μυλικούρι

Η 10 χιλιομέτρων χωμάτινη διαδρομή μεταξύ των χωριών Καμινάρια και Μυλικούρι, που διασχίζει την Κοιλάδα του Πλατύ, σου δίνει την εντύπωση πως βρίσκεσαι στον Αμαζόνιο. Πανύψηλα πεύκα, πλατάνια και κισσοί, ενώ ενίοτε θα συναντήσεις ακόμα και αγρινά.

 

Ακάμας

Εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα, όπως η Λάρα, η Τοξεύτρα, το Blue Lagoon και ο Πύργος της Ρήγαινας, στην πανέμορφη χερσόνησο μπορείς ακόμα να απολαύσεις τις μπλε πεταλούδες, τις πεταλούδες της Ρόδου, πρωτόγονα φυτά όπως τα 'μαλλιά της Αφροδίτης', τις ορχιδέες, ακόμα και τουλίπες!

 

Ορκόντας-Κάμπος Τσακίστρας-Κύκκος

Λιγάκι κουραστική η διαδρομή, λόγω των αλλεπάλληλων στροφών, το σκηνικό όμως διά μέσου του πευκόφυτου δάσους είναι χάρμα οφθαλμών. Ωραίες νότες και η ακτογραμμή της Μόρφου, η Κοιλάδα των Κέδρων, αλλά και τα αγρινά που συχνά κατεβαίνουν στο δρόμο.

 

Πόλη Χρυσοχούς-Πωμός-Κάτω Πύργος

Ειδικά το τοπίο από την Αργάκα ως τον Κάτω Πύργο, που συνδυάζει γαλάζιο, άγρια βλάστηση και κοπάδια με κατσίκια, δύσκολα το συναντάς κάπου αλλού στο νησί. Περιττό να πούμε για το ηλιοβασίλεμα όπως αυτό φαίνεται απ' εκείÉ

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close