Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2017
Νέο δανεισμό για την ανακαίνιση και αναβάθµιση του ξενοδοχείου Rodon Hotel στον Αγρό εξασφάλισε από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, επιτυγχάνοντας παράλληλα αναχρηµατοδότηση των δανείων της εταιρείας µε ευνοϊκούς όρους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑΚ, ο συνολικός δανεισµός θα ανέλθει στα €4.660.000.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.inbusinessnews.com, η εταιρεία προχώρησε και υπέγραψε µε τον επιλεγέντα εργολάβο Α&Α Αποστολίδης (Εργοληπτική Εταιρεία) Λτδ συµβόλαιο εργολαβίας ύψους €1.800.530.
Επίσης θα υπάρξουν δαπάνες ύψους €300.000 για την αγορά επίπλων και των επαγγελµατικών αµοιβών.
Η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού σημειώνει ότι μέρος των ανωτέρω ποσών (µε µέγιστο ποσοστό 30%) αναµένεται να καλυφθεί από επιδοτήσεις µέσο του Κυπριακού Οργανισµού Τουρισµού.
Παράλληλα, αναφέρει ότι οι κατασκευαστικές και άλλες εργασίες άρχισαν και συνεχίζονται µε εντατικό ρυθµό ώστε τα έργα ανακαίνισης να παραδοθούν έγκαιρα από τον εργολάβο και το ξενοδοχείο να επαναλειτουργήσει κανονικά πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2018.
Η χρηµατοδότηση αυτή έχει στόχο την ανακαίνιση όλων των χώρων και αναβάθµιση όλων των υπηρεσιών που θα προσφέρει η ξενοδοχειακή µονάδα.
Σε συνδυασµό µε τα πιο πάνω η εταιρεία κατέθεσε στις 25 Σεπτεµβρίου 2017 σχετική αίτηση στον Κυπριακό Οργανισµό Τουρισµού για συνχρηµατοδότηση έργων ύψους €2.140.000 από το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η πιο πάνω χρηµατοδότηση από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εντάσσεται µέσα στα πλαίσια της πολιτικής της να στηρίξει την ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές της Κύπρου και των Αγροτικών πληθυσµών γενικότερα», αναφέρει καταληκτικά η εταιρεία.
Σχετικά
Aεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα δώσει voucher €50
Δέσμευση της, να συνεχίσει να κάνει το ταξίδι προσιτό για όλους.
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη