Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2017
Αν θέλατε πάντα να ταξιδέψετε στην Ελβετία και, ειδικότερα, να επισκεφθείτε την υπέροχη Βασιλεία, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και μία από τις πλέον γραφικές της, είστε πολύ τυχεροί γιατί το 2018 θα είναι η χρονιά σας.
Μέσα στο 2018, η Βασιλεία θα προσφέρει στους επισκέπτες που θα μένουν τουλάχιστον ένα βράδυ στην περιοχή, δωρεάν BaselCard -η κάρτα μετακινήσεων με ΜΜΜ της πόλης- και WiFi, μαζί με σημαντικές εκπτώσειςστα θέατρα, τις πολιτιστικές ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του δήμου.
Παρότι οι δωρεάν κάρτες μετακινήσεων θα χρηματοδοτηθούν από αύξηση στον τουριστικό φόρο (από 3.50 σε 4 ελβετικά φράγκα), οι ταξιδιώτες βγαίνουν και πάλι κερδισμένοι καθώς με αυτή την μηδαμινή αύξηση θα μπορούν να εκμεταλλευτούν όλα όσα έχει να προσφέρει η Βασιλεία όταν, σε κάθε άλλη περίοδο, θα έπρεπε να πληρώσουν παραπάνω γι' αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο 2018 οι επισκέπτες της Βασιλείας θα έχουν έκπτωση 50% σε πολιτιστικά δρώμενα όπως θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις στην πόλη, περιήγηση στον ζωολογικό κήπο, βαρκάδες στον ποταμό Ρήνο καθώς και στα εισιτήρια των 40 μουσείων της πόλης.
Ο διευθυντής marketing του Basel Tourimus, Christoph Bosshardt, είπε στο Oyster πως ένα παρόμοιο πιλοτικό πρόγραμμα που δοκιμάστηκε φέτος το καλοκαίρι στην πόλη έδειξε πως περισσότερο από το 40% των τουριστών θα έμενε για περισσότερο διάστημα στη Βασιλεία αν διέθεταν μια BaselCard.
Ξέρετε ήδη, λοιπόν, για που πρέπει να κλείσετε εισιτήρια την ερχόμενη χρονιά.



Σχετικά
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού