Πάμε Ταξίδι , Guide

9 λαμπερά χριστουγεννιάτικα χωριά για να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017

Ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, η «Ονειρούπολη» στη Δράμα, ο «Αστερόκοσμος» στη Θεσσαλονίκη, η «Παραμυθοχώρα» στο Στρατώνι Χαλκιδικής και πολλά άλλα, σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας έρχονται για να φωτίσουν τις ημέρες των γιορτών. Είναι γεμάτα λάμψη, χρυσόσκονη, πολύχρωμα φωτάκια, μυρωδάτα σπίτια, έχουν μόνιμους κατοίκους τα ξωτικά, τις νεράιδες και τα καλικαντζαράκια, ενώ στόχος τους είναι να προσφέρουν άπλετη χαρά σε μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι προετοιμασίες των χριστουγεννιάτικων χωριών ξεκινούν αρκετό καιρό πριν από τις γιορτές, με τα ξύλινα σπιτάκια να προετοιμάζονται, τους εθελοντές να παίρνουν τις θέσεις τους, τις εκδηλώσεις να έχουν μπει σε τάξη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συνδυαστεί και φιλανθρωπικές δράσεις.

 

«Ο Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα
Σε έναν τόπο πραγματικά μαγικό, στην πόλη των Τρικάλων, και συγκεκριμένα στον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου» ζωντανεύει με εντυπωσιακό τρόπο, για 5η χρονιά, η μαγεία των Χριστουγέννων. Ο «Μύλος των Ξωτικών», από τις 1 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, θα προσφέρει δωρεάν δράσεις στα παιδιά αλλά και σε όλους όσοι νιώθουν παιδιά, καθώς το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, το νεραϊδόσπιτο, το ταχυδρομείο και ο φούρνος των ξωτικών και το μαγεμένο δάσος λειτουργούν ήδη, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, και προσφέρουν απλόχερα γιορτινό πνεύμα. Κατά την είσοδο στο πάρκο, οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν το παραμυθένιο «διαβατήριό» τους και ακολουθώντας τη διαδρομή του «μαγικού χάρτη» θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να εκπαιδευτούν, να χαρούν, να χαμογελάσουν κ.λπ.
http://www.milosxotikon.gr/

 

«Ονειρούπολη» στη Δράμα
Χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη μαγείας πασπαλίζει τη Δράμα καθώς και φέτος λειτουργεί η «Ονειρούπολη», μια «αγκαλιά» για όλους τους επισκέπτες. Τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια φιλοξενούν πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά, με πολλές εκπλήξεις, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, πλούσια εδέσματα και ροφήματα, το παγοδρόμιο και το μαγευτικό καρουζέλ. Συναυλίες που θα απογειώνουν, το σπίτι του Αϊ-Βασίλη με τις κάρτες γεμάτες χρυσόσκονη, το ατελιέ των ξωτικών που στολίζει με ζωγραφιές τα πρόσωπα των παιδιών είναι ορισμένες ακόμη δράσεις που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην «Ονειρούπολη», από τις 4 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου (www.oneiroupoli.gr).

 

«Παραμυθοχώρα» στη Χαλκιδική
Η «Παραμυθοχώρα» περιμένει στο Στρατώνι της Χαλκιδικής μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν, να επισκεφτούν τα ανανεωμένα σπιτάκια, να στείλουν γράμματα στον Αϊ-Βασίλη, να ακούσουν παραμύθια, να χαρούν με ξυλοπόδαρους και κλόουν, να κάνουν βόλτες στο χωριό με τρενάκι και να απολαύσουν τις μουσικές εκδηλώσεις. Το χωριό θα μείνει ανοιχτό από τις 24 Δεκεμβρίου έως την 6η Ιανουαρίου και η είσοδος θα είναι δωρεάν, ενώ έχει προβλεφθεί και δωρεάν μεταφορά, με λεωφορείο, από την πόλη της Θεσσαλονίκης έως το Στρατώνι. Παγοδρόμιο, ξύλινα σπιτάκια, σπίτι του Αϊ-Βασίλη και των ξωτικών, χώρος παρασκευής παραδοσιακών γλυκών και ζαχαρωτών συνθέτουν το σκηνικό στην Παραμυθοχώρα, που χτίστηκε και λειτουργεί με αγάπη προς τα παιδιά και νοσταλγία των χριστουγεννιάτικων παιδικών αναμνήσεων από εθελοντές κατοίκους και φορείς του Στρατωνίου.Να σημειωθεί ότι για όλα τα προγράμματα είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεις!

 

"The Christmas Factory" στην Αθήνα
Το μεγαλύτερο και πιο μαγικό εργοστάσιο Χριστουγέννων, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο κέντρο της Αθήνας, στον υπέροχο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, από τις 1 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου. Το “The Christmas Factory” δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει! Κάθε χρόνο είναι πιο λαμπερό και ζεστό, με ακόμα πιο γιορτινή διακόσμηση, με ευφάνταστα εργαστήρια, απίθανες εκπλήξεις, πεντανόστιμες λιχουδιές, συναρπαστικές εκδηλώσεις και καταπληκτικά παιχνίδια.Ένα ολοκαίνουριος χώρος προστίθεται και γίνεται Σχολή Μαγείας με στόχο να προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και να μεταφέρει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της γιορτής.Τα τρία κλασικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια βρίσκονται και φέτος στο αγαπημένο Santa's House αλλά και τέσσερα ακόμα εργαστήρια σας περιμένουν στο Toy's Factory ενώ ένα νέο εργαστήριο δημιουργήθηκε φέτος για τους πιο δημιουργικούς φίλους μας στο Sweet Factory.
(http://thechristmasfactory.gr).

 

“Το Δάσος των Ξωτικών” στην Κοζάνη
Μαγικά Χριστούγεννα έρχονται στην Δυτική Μακεδονία με την νέα χριστουγεννιάτικη πολιτεία που έχει στηθεί με πολύ μεράκι στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης! Εκεί, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπά για όλα τα παιδιά, ή όλους όσους αισθάνονται παιδιά. Οι επισκέπτες καθημερινά μπορούν να επισκεφθούν το ταχυδρομείο για να γράψουν γράμμα στον Άι Βασίλη, να ακούσουν αφηγήσεις παραμυθιών, το αγαπημένο σε όλους εργαστήρι face painting, να κάνουν μπαλονοκατασκευές, χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές, την γωνιά της αγάπης, το δέντρο και το σιντριβάνι των ευχών και πολλές άλλες δράσεις. Λούνα πάρκ, καρουζέλ και το εκπληκτικό κλειστό παγοδρόμιο δίνουν ιδιαίτερο τόνο στην διασκέδαση των Χριστουγέννων άλλα και η μαγική άμαξα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους (http://dasosxotikon.gr).

 

"Ο Αστερόκοσμος” στη Θεσσαλονίκη
Η Χριστουγεννιάτικη Μαγεία επιστρέφει στη ΔΕΘ, στην καρδιά της πόλης. Από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ως τις 7 Ιανουαρίου, η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει ξανά και υπόσχεται ένα ακαταμάχητο μείγμα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, σκανδαλιάρικα ξωτικά, παγοδρόμια, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, θεματικά διαδραστικά σπιτάκια και λαχταριστές εορταστικές λιχουδιές (www.magicpark.gr/asterokosmos, είσοδος απο €5).

 

"Ασημένια Χριστούγεννα" στα Ιωάννινα
Τα φετινά Χριστούγεννα στα Ιωάννινα θα είναι… ασημένια! Ταξιδέψτε μαζί με τα παιδιά σας στα πανέμορφα Γιάννενα και ζήστε μοναδικές στιγμές στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων. Τα «Ασημένια Χριστούγεννα» ετοιμάζουν πολλές εορταστικές εκπλήξεις και πληθώρα δραστηριοτήτων για τα παιδιά, που θα μετατρέψουν τις γιορτές σε ένα… παραμύθι! Η είσοδος στα «Ασημένια Χριστούγεννα» είναι δωρεάν. Οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2017- 2018 ξεκινούν στις 8 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2018. Το πάρκο θα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή). Οι πόρτες θα ανοίγουν στις 10 το πρωί και οι δράσεις θα ξεκινούν στις 11πμ.

 

"Χριστουγεννιάτικο Κάστρο" στο Ηράκλειο
Ένα Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στήνεται φέτος στην Πλατεία Ελευθερίας, επιδιώκοντας να κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων! Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Ηρακλείου με την οργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΗ) υπόσχεται όμορφες γιορτινές στιγμές ξενοιασιάς στο κέντρο της πόλης. Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό στις 1 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα σκορπά νότες χαράς στους επισκέπτες. Πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια, καθημερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, διαδραστικά παιχνίδια, πολιτιστικές και γαστρονομικές δράσεις, εργαστήρια στολιδιών και ένα υπέροχο παγοδρόμιο γεμίζουν το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο χρώματα και αρώματα γιορτής.

 

"Xωριό του Κόσμου" στην Κατερίνη
Το φετινό, 4ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης θα είναι τελείως διαφορετικό. Μια μεγάλη εξέδρα 145 τ.μ., σκεπασμένη και θερμαινόμενη για τους καλλιτέχνες, τους χορωδούς και τους χορευτές θα είναι η νέα ζεστή γωνιά του φιλόξενου χωριού. Κάθε Παρασκευή, στις 20:00 συναντιόμαστε γύρω από την αναμμένη ξυλόσομπα της «Παραμυθούπολης» όπου έχουν απλωθεί όλα τα υλικά διακόσμησης. Δώδεκα ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενήσουν ποικίλες δραστηριότητες που θα απευθύνονται κυρίως στα μικρά παιδιά ως τις 30 Δεκεμβρίου. Παραδοσιακά γλυκίσματα, κάστανα, ζαχαρωτά, δημιουργικά παιχνίδια, νηστίσιμα εδέσματα καθώς και εργαστήριο κεριών, σκιάχτρων και χειροτεχνίας, χώρος προβολών και ανάγνωσης παραμυθιών, το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό. Συγχρόνως, ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών παράλληλων εκδηλώσεων θα πλαισιώσει τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού. Το χωρίο θα είναι ανοιχτό από τις 11 Δεκεμβρίου!

 

"Παραμυθούπολη" στα Γιαννιτσά
Με οικοδεσπότη τον Αϊ-Βασίλη θα στηθεί και φέτος η «6η Παραμυθούπολη» στον πεζόδρομο της πόλης των Γιαννιτσών στην Πέλλα από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου. Παγοδρόμιο, τρενάκι, καρουζέλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια με δράση είναι ορισμένες από τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες.

Πηγή: http://www.arttravel.gr

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close