Πάμε Ταξίδι , Guide

10 φτηνοί προορισμοί για το 2018

O κατάλογος "Best in Travel"του Lonely Planet κυκλοφόρησε και μας παρουσιάζει τους πιο οικονομικούς προορισμούς για τη νέα χρονιά

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2017

Πολωνία
Η Πολωνία έχει επιβιώσει για αιώνες από συγκρούσεις και προβλήματα και έχει «αναδυθεί» πλέον ως μια περήφανη, ανεξάρτητη χώρα, έτοιμη να αναλάβει τον νέο ρόλο της στη σύγχρονη ιστορία.Κι όσοι επισκέπτονται αυτή την όμορφη χώρα, ανακαλύπτουν αυτά που οι ντόπιοι γνωρίζουν εδώ και καιρό: πρόκειται για μια χώρα πλούσια σε πολιτισμό, φυσικές ομορφιές και ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία.Εξερευνώντας τις ζωντανές πόλεις της χώρας, τις λίμνες και τα δάση της, τα γραφικά τοπία της και τα υπόλοιπα τουριστικά αξιοθέατά της, θα καταλάβετε τι εννοούμε. Το παζλ μιας υπέροχης και πάντα οικονομικής εβδομάδας, συμπληρώνουν οι φθηνές μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η προσιτή διαμονή και γεύση.

Ταλίν, Εσθονία
Η πρωτεύουσα της Εσθονίας -και η πιο όμορφη πόλη της Βαλτικής- υπερηφανεύεται για την Παλιά Πόλη της (από το 13ο αιώνα) με το μοντέρνο, νεανικό προφίλ. Εδώ θα συναντήσετε boutique hotels σε μεσαιωνικά κτίρια, design καταστήματα, σοφιστικέ wine bars, προχωρημένα clubs σε παλιά, σταλινικής αισθητικής κτίρια, τα οποία συνθέτουν ένα σύνολο για αποδράσεις έξω από τα συνηθισμένα. Η Παλιά Πόλη χωρίζεται σε δύο γειτονιές, το παλιό εμπορικό κέντρο All-linn, που είναι γεμάτο εκκλησίες, μεσαιωνικά σπίτια, cosy bars και ζαχαροπλαστεία, και την παλιά αριστοκρατική συνοικία Toompea, όπου δεσπόζει ο περίτεχνος ρωσικός καθεδρικός. Όπως ανεβαίνετε προς την Toompea, θα αντικρίσετε ακόμη και σήμερα τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει τις δύο γειτονιές.

Λανθαρότε, Κανάριοι Νήσοι
Το μαύρο νησί όπως χαρακτηρίζεται, βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, 150 χλμ. από τις ακτές τις Αφρικής και είναι ένα από τα επτά νησιά των Καναρίων νήσων που αποτελούν αυτόνομη διοικητική περιοχή της Ισπανίας.Το Λανθαρότε οφείλει το όνομα του στον Γενουάτη ναυτικό Λανσελότο Μαροτσέλο και είναι διάσημο για το κρασί του. Είναι το μόνο νησί στον κόσμο που έχει ανακηρυχτεί στο σύνολό του από την UNESCO ως Απόθεμα Βιόσφαιρας.Το μαγευτικό και συνάμα επιβλητικό τοπίο του νησιού απεικονίστηκε στο έργο του ζωγράφου και γλύπτη Σέζαρ Μανρίκε που γεννήθηκε και έζησε εκεί. Πρόκειται για ένα τόπο επίπεδο και ολόμαυρο από την πετρωμένη λάβα και διαθέτει πολλά φυσικά πάρκα υπό προστασία και ανενεργά ηφαίστεια.Η πρωτεύουσα του νησιού, Arecife εντυπωσιάζει με τα γραφικά της σοκάκια, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε τη λίμνη El Golfo με την πλούσια βλάστηση.Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει βόλτες με καμήλες πάνω σε ηφαίστεια στο Εθνικό πάρκο Τιμανφάγια, να ανακαλύψει ευκαιρίες στην αγορά της Teguise και να δειπνήσει σε εστιατόρια μέσα σε ηφαιστειακά σπήλαια στο Χαμέος ντελ Άγκουα.

Αριζόνα, ΗΠΑ
Η Αριζόνα φιλοξενεί στα εδάφη της το πιο διάσημο φαράγγι του κόσμου, το Γκραντ Κάνυον καθώς και τον ποταμό Κολοράντο.Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την λίμνη Powell, τους απομονωμένους καταυλισμούς των ιθαγενών Χόπ, τα πράσινα μονοπάτια του Silverton και τις απέραντες εκτάσεις ανελέητης πέτρας. Απλά μοτέλ, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για κάμπινγκ και συνεχείς πεζοπορίες είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της Αριζόνα, για πιο low budget διακοπές.

Λα Παζ, Βολιβία
Η Βολιβία θα σας κόψει την ανάσα με υψόμετρο άνω των 2500 χλμ πάνω από τη θάλασσα. Στην μέση της Κεντρικής Αμερικής, περιτριγυρισμένη από άλλες, πιο «διάσημες» χώρες, η Βολιβία είναι λιγότερο ξακουστή από την όμορφη Αργεντινή ή το πολυσυζητημένο Περού, καθώς θεωρείται η πιο εξωτική χώρα αφού πάνω από το 60% του πληθυσμού είναι ιθαγενείς, έχει απίστευτη γεωγραφική ποικιλία (εκτός από ακτές) και δεν έχει πλημμυρίσει από τουρισμό. Σύμφωνα με το Lonely Planet το ημερίσιο κόστος που καλείται να καταβάλλει ο επισκέπτης δεν ξεπερνά τα € 30 ημερησίως, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγορές τροφίμων, οι πεζοπορίες και οι ποδηλατάδες.

Εσαουίρα, Μαρόκο
Επιβλητικά τείχη στο χρώμα της άμμου, λευκά, σαν νησιώτικα σπίτια, μιλιούνια γλάροι σε χαμηλές πτήσεις κι ένας λαβύρινθος από πολύχρωμα σουκ: με το που αντικρίζεις την Εσαουίρα, νιώθεις ότι πρωταγωνιστείς σε φιλμ εποχής. Η πόλη ξεδιπλώνεται σε γραφικά σοκάκια, παραδοσιακά χαμάμ και ατμοσφαιρικές παραλίες, ιδανικές για περιπάτους. Θα χαζέψετε την κίνηση στην πλατεία Moulay Hassan (και τους ξυλογλύπτες στο Ensemble Artisanal), θα χαλαρώσετε στην ταράτσα του all day bar «Taros» και μετά θα χαθείτε σε δαιδαλώδη σοκάκια γεμάτα σκοτεινά περάσματα, καμάρες και μικρές κρυφές πλατείες με πελώριους φίκους.

Ηνωμένο Βασίλειο
Το Ηνωμένο Βασίλειο απαρτίζεται από τέσσερις πολύ διαφορετικές χώρες, την Αγγλία, τη Σκοτία, την Ουαλία και την Ιρλανδία, καθεμία από τις οποίες αποτελεί κι ένα ξεχωριστό ταξίδι. Αν και το Λονδίνο τείνει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, η Αγγλία κρύβει και άλλους άσους στο μανίκι της: το πάλαι ποτέ βιομηχανικό, ανανεωμένο Μάντσεστερ και ο αιώνιος αντίπαλός του (και πατρίδα των Beatles), το κουλτουριάρικο Λίβερπουλ, τo πανέμορφο Γιορκ και το Μπαθ με τα περίφημα ιαματικά λουτρά και τις αρχοντικές επαύλεις. Πέρα από το Λονδίνο, προορισμοί με value for money χαρακτήρα είναι σύμφωνα με το Lonely Planet το Εδιμβούργο και το Γιορκ.

Μπάχα Καλιφόρνια, Μεξικό
Η Μπάχα είναι η χερσόνησος στα δυτικά του Μεξικό και εκεί θα βρείτε την Τιχουάνα και το Κάμπο Σαν Λούκας. Η Τιχουάνα αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στο Μεξικό, σημαντικό βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της χώρας και κέντρο της μητροπολιτικής περιοχής της Τιχουάνα, μέρος της διεθνούς μητροπολιτικής περιοχής Σαν Ντιέγκο-Τιχουάνα. Εκεί κοντά λοιπόν, βρίσκεται το "San Ysidro Port of Entry", το ένα από τα τρία χερσαία σύνορα που χωρίζουν το Σαν Ντιέγκο και την Τιχουάνα, αλλά όμως το πιο διάσημο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι το διασχίζουν καθημερινά, καθιστώντας το, το περισσότερο πολυσύχναστο χερσαίο σύνορο στον κόσμο και κομβικής σημασίας σημείο πολιτιστικών, οικονομικών και κοινωνικών ανταλλαγών. Κατά μέσο όρο, διέρχονται του σημείου περίπου 50.000 οχήματα και 25.000 πεζοί σε ημερήσια βάση. Αν και η Baja είναι ακριβότερη σε σχέση με άλλες περιοχές του Μεξικού, δεν παύει να ανήκει στους low budget προορισμούς, αφού εδώ δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε μεγάλα χρηματικά ποσά για να περάσετε καλά.

Τζάκσονβιλ, Φλόριντα, ΗΠΑ
Η Τζάκσονβιλ είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Φλόριντα όσον αφορά και τον πληθυσμό και την έκταση ξηράς, και η μεγαλύτερη πόλη σε έκταση στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες . Παρόλο που διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή, δεν κατατάσεται μέσα στις περιζήτητες των ντόπιων, αλλά σίγουρα προκαλεί δέος στους τουρίστες. Εδώ, συναντά κανείς το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Αμερικής, το οποίο μπορείτε να διασχίσετε με τα πόδια, με ποδήλατα ή ακόμα και κάνοντας καγιάκ στα νερά του ποταμού.

Χουνάν, Κίνα
H Χουνάν είναι επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Νοτιοκεντρική Κίνα και βρίσκεται στα νότια του μεσαίου ρου του Ποταμού Γιανγκτσέ και στα νότια της Λίμνης Ντονγκτίνγκ. Το όνομα Χουνάν σημαίνει «νότια της λίμνης» και προσελκύει εκατοντάδες πλήθος επισκεπτών. Ανάμεσα σε όσα έχει να αναδείξει η περιοχή, υπάρχει και το μαγευτικό φαράγγι της Zhangjiajie με τις 250 κορφές, όπου βρίσκεται και η δημοφιλέστερη και μακρύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close