Πάμε Ταξίδι , Guide

14 ψαγμένες πόλεις για τα Χριστούγεννα

Εσύ, πού θα κάνεις Χριστούγεννα φέτος;

Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2017

Αυτές οι 14 πόλεις έχουν έναν καλό λόγο για να μας κάνουν να τις προτιμήσουμε για εναλλακτικά Χριστούγεννα, αφήνοντας το Παρίσι, την Πράγα και το Λονδίνο εκτός της λίστας μας

 

Στρασβούργο, Γαλλία
Η πρωτεύουσα της Αλσατίας υπερηφανεύεται για την παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας, που διοργανώνεται για σχεδόν 450 χρόνια. Υπάρχουν 11 αγορές στη διάθεσή σας, με πιο παραμυθένια αυτή που στήνεται κάτω από τον Καθεδρικό της πόλης. Στους πάγκους θα βρείτε πολλές λιχουδιές αλλά αυτή που δεν πρέπει να χάσετε είναι το φουά γκρα, την παραδοσιακή γεύση της Αλσατίας αλλά και των Χριστουγέννων στη Γαλλία γενικά.

 

Κεμπέκ, Καναδάς
Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Βόρειας Αμερικής, με γαλλική αποικιοκρατική αρχιτεκτονική, και ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα. Τα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης είναι γεμάτα με στολισμένα μαγαζάκια και μπιστρό. Ακολουθήστε τους ντόπιους στο Chateau Frontenac για αγώνες με toboggan, την ξύλινη σανίδα με την οποία γλιστράτε με ταχύτητα που φτάνει τα 70 χλμ. την ώρα.

 

Κοπεγχάγη, Δανία
Χωρίς αμφιβολία, η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά στους Κήπους Τίβολι με το παλιομοδίτικο λούνα παρκ αλλά και στην κοντινή χριστουγεννιάτικη αγορά που θυμίζει αλπικό χωριό. Αφού δοκιμάσετε τις λιχουδιές στους πάγκους, κάντε κράτηση για δείπνο στο εστιατόριο Vita, για να γευτείτε andesteg, το παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων με τραγανή ψητή πάπια σερβιρισμένη με πατάτες και λάχανο.

 

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο
Μπορεί αυτή την εποχή να φοράτε σανδάλια και σορτς αλλά τα αμέτρητα φώτα που στολίζουν τις πλατείες και τα καραβάκια στο λιμάνι, δεν θα σας αφήσουν να ξεχάσετε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Τις νύχτες οι ντόπιοι συνηθίζουν να στήνουν αυτοσχέδια γλέντια με κιθάρες και ντέφια τραγουδώντας τα parrandas ή asaltos, την πορτορικανική εκδοχή για τα κάλαντα. Εννοείται ότι θα πιείτε coquito, το παραδοσιακό ποτό με ρούμι, γάλα καρύδας, ζαχαρούχο γάλα, κανέλα και κρόκο αυγού.

 

Μπριζ, Βέλγιο
Η καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης γίνεται ακόμα πιο μαγική τα Χριστούγεννα. Εσείς, δεν έχετε παρά να απολαύσετε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα περπατώντας στα λιθόστρωτα δρομάκια με ζεστή σοκολάτα στο χέρι ή με μια βόλτα στο παγοδρόμιο που στήνεται στο κέντρο της πόλης.

 

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνουν ζεστά ροφήματα και κρασί γύρω από το τζάκι; Στο Ρίο θα απολαύσετε παγωμένη caipirinha σε μια από τις διάσημες παραλίες, θα παρακολουθήσετε το Festival de Presepios, τη μεγαλύτερη έκθεση από φάτνες σε φυσικό μέγεθος στον κόσμο και θα θαυμάσετε το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο που επιπλέει στο νερό.

 

Χονγκ Κονγκ, Κίνα
Όλο το χρόνο η πόλη λάμπει από τα αμέτρητα φώτα και τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες. Όμως, το Symphony of Lights, το απίθανο θέαμα από φώτα που φωτίζουν σε μια απίθανη χορογραφία 40 από τους πιο εμβληματικούς ουρανοξύστες κατά μήκος του λιμανιού Victoria, θα σας αφήσει άφωνους. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το σόου είναι με δείπνο σε ένα από τα πλοία που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στο λιμάνι.

 

Ροβανιέμι, Φινλανδία
τον αρκτικό κύκλο, η φινλανδική Λαπωνία θεωρείται η πατρίδα του Άι Βασίλη. Στο Ροβανιέμι, θεματικό πάρκο του Άι Βασίλη αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά με χιονισμένα σπιτάκια, βόλτες με ταράνδους και ξωτικά που προσφέρουν άφθονη διασκέδαση. Οι μεγάλοι, θα κάνετε μια αξέχαστη νυχτερινή βόλτα με σνοουμομπίλ με το Βόρειο Σέλας να λάμπει πάνω από το κεφάλι σας.

 

Κολωνία, Γερμανία
Το πνεύμα των Χριστουγέννων κρύβεται άψογα στις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές. Εξπέρ του είδους, οι Γερμανοί, την διάσημη αγορά της Κολωνίας να προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 4 εκατ. επισκέπτες. Απολαύστε την καλύτερη θέα από ψηλά, ανεβασμένοι στο Koelntriangle, τον πύργο ακριβώς απέναντι από τον Καθεδρικό της πόλης.

 

Ρέικιαβικ, Ισλανδία
Ολόκληρη η χώρα αποτελεί το βασίλειο του χειμώνα για σχεδόν όλο το χρόνο αλλά το Δεκέμβρη είναι στα καλύτερά της. Η πρωτεύουσα φωταγωγείται από τα αμέτρητα λαμπιόνια που κάνουν μαγικές τις μακριές, χειμωνιάτικες νύχτες ενώ, όταν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας από τα πιο σκοτεινά σημεία της πόλης. Εδώ μην ψάξετε τον Άι Βασίλη, καθώς η ισλανδική παράδοση θέλει τους 13 Yule Lads, τα ξωτικά που γυρνούν στην πόλη.

 

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Η ατμόσφαιρα στην αμερικανική μητρόπολη είναι μαγική χωρίς να το προσπαθήσει: πατινάζ γύρω από το πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center ή βόλτες με άμαξες στο Central Park. Ακολουθήστε την αγαπημένη συνήθεια των νεοϋορκέζων και παρακολουθήστε το The Radio City Christmas Spectacular, το θρυλικό χριστουγεννιάτικο σόου για όλη την οικογένεια που πραγματοποιείται εδώ και 80 χρόνια.

 

Ρώμη, Ιταλία
Οι δρόμοι της πόλης φωτίζονται και η Ρώμη γίνεται ακόμα πιο μαγική τα Χριστούγεννα. Στο Βατικανό χτυπά η καρδιά των θρησκευτικών εκδηλώσεων με χιλιάδες καθολικούς να παλεύουν για ένα εισιτήριο στην λειτουργία της παραμονή των Χριστουγέννων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Αποφύγετε τα πλήθη και παρακολουθήστε την λειτουργία στο Πάνθεον, απολαμβάνοντας ύμνους να αντηχούν σε αυτό το ηλικίας 1900 ετών αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

 

Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ
Στην πόλη που λατρεύει τη μουσική δεν θα ζήσετε τα Χριστούγεννα στην παραδοσιακή εκδοχή τους αλλά με συναυλίες τζαζ μουσικής. Ιδανική βάση για τις εξορμήσεις σας, το κομψό ξενοδοχείο Audubon Cottages, στην καρδιά της Γαλλικής Συνοικίας της πόλης.

 

Βαρκελώνη, Ισπανία
Κατά την εορταστική περίοδο πάνω από 400 δρόμοι της πόλης στολίζονται με υπέροχα λαμπιόνια, παραμυθένια γλυπτά και παραδοσιακές, καταλανικές φάτνες που εκτός από τις γνωστές μας φιγούρες, περιλαμβάνει και τον “Caganer”, το χωρικό που....αφοδεύει σε μια άκρης της φάτνης. Μπορείτε να αγοράσετε αυτή την παραδοσιακή φιγούρα από τους πάγκους της χριστουγεννιάτικης αγοράς Fira de Santa Lucia, ως καταλανικό σύμβολο γονιμότητας και καλοτυχίας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close