Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, το Θέατρο Δέντρο και το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζουν τις τρεις νέες τους παραγωγές για τους μικρούς θεατές.
Σοφία η μέλισσα από τον ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου καλεί τον γνωστό τραγουδοποιό Δημήτρη Μπασλάμ, για μία παράσταση για παιδιά του δημοτικού στο Θέατρο Βαλίτσα. Ο Δημήτρης Μπασλάμ μάς συστήνει τη Σοφία, μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει, σε μια περιπέτεια γνώσης και αγάπης για την επιστήμη. Τα υπέροχα τραγούδια του θα συνοδεύσουν το τρυφερό αυτό παραμύθι, με μια ομάδα μουσικών και νέων ηθοποιών, που θα συστήσουν τη φιλομαθή Σοφία σε παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού στους χώρους του σχολείου τους. Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική, μουσική διδασκαλία: Δημήτρης Μπασλάμ.
Πρεμιέρα Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληρ. 77772717. Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 10.30 και 12.00.

Τα Ψηλά Βουνά από το Θέατρο Δέντρο
Το Θέατρο Δέντρο ανεβάζει για τα παιδιά ένα από τα καλύτερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνικής μας παράδοσης του Ζαχαρία Παπαντωνίου, που κρύβει στις σελίδες του την απελευθερωμένη νοσταλγία των παιδιών, τη γέννηση και την εφαρμογή της δημοκρατίας, καθώς και έναν ύμνο στη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος. ‘Τα Ψηλά Βουνά’ άφησαν να φανεί το πνεύμα του παιδαγωγού Παπαντωνίου, που μας κληροδότησε ένα έργο ουσιαστικό, ένα αξεπέραστο κατόρθωμα για την εκπαιδευτική μας λογοτεχνία και συγχρόνως μια σπάνια νότα δροσιάς και ψυχικής ευφορίας για τους μικρούς μαθητές. Σκηνοθεσία-θεατρική απόδοση: Αλέξανδρος Αχτάρ, Παναγιώτης Μπρατάκος. Παίζουν: Ειρήνη Ανδρονίκου, Αλέξανδρος Αχτάρ, Θανάσης Δρακόπουλος, Αλίκη Ευγενίου, Άντονι Παπαμιχαήλ, Φίλιππος Κωνσταντίνος.
Πρεμιέρα Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 99384606.
Πιπερούλα, η Γλυκιά
Μία παράσταση που συγκεράζει δύο παιδικά παραμύθια και θίγει προβληματισμούς για τον εκφοβισμό, την αντιμετώπιση του και τη διαφορετικότητα, όπου μέσα από πρωτότυπη μουσική βασισμένη σε παραδοσιακά όργανα και ρυθμούς, οι ήρωες της ιστορίας ζωντανεύουν, μαγεύουν και δίνουν τρανταχτά μηνύματα… Γιατί το να είσαι ξεχωριστός είναι ευλογία! Στο ξακουστό του Μπάρμπα Γιάννη περιβόλι, φυτρώνουν τα πιο νόστιμα οπωροκηπευτικά! Οι πασίγνωστες καυτερές του πιπεριές γίνονται ανάρπαστες στις λαχαναγορές! Μια μέρα όμως ένα κασόνι από τα πολλά, γεμάτο κόκκινες λαχταριστές Πιπερίτσες, δεν πουλιέται. Κανείς δε θέλει να αγοράσει… Αυτές οι πιπεριές είναι γλυκές… Ποια απ’ όλες τις περήφανες καυτερές Πιπεριές του περιβολάρη ευθύνεται για το γλυκό αποτέλεσμα και δεν πουλιούνται οι πιπερίτσες της στην αγορά; Στο περιβόλι καταφθάνει η μικρή εγγονή του Μπάρμπα Γιάννη… Η μάχη της διαφορετικότητας αρχίζει στο περιβόλι. H Γλυκιά κόκκινη Πιπεριά δέχεται επίθεση από τις υπόλοιπες, την εκφοβίζουν. Θα υπερασπιστεί τον εαυτό της, θα ξεπεράσει τους σκοπέλους που θα συναντήσει, δίνοντας λύσεις. Xωρίς διδακτισμό, θα συμπαρασταθεί και θα προστατεύσει όποιον χρειαστεί.
Πρεμιέρα Κυριακή 28 Ιανουαρίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 11.00 & 16.00. Πληρ. 22312940.
Σχετικά
«Η γιαγιά μας… η καλή;» από τη θεατρική ομάδα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
Παράσταση εμπνευσμένη από το κυπρώτικο σκετς «Άγια Στολίστε τη Γιαγιά», της Μάρως Κουσιάππα
Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος ηθοποιός, Αντώνης Φαρής
Ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Πρώτη σταγόνα (2014) και Μελίαρτος (2021), ενώ το 2020 διαγωνίστηκε και στο μουσικό τηλεοπτικό σόου The Voice of Greece
"Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος": Ο Γρηγόρης Γεωργίου σε έναν δυνατό μονόλογο
Ο καθηλωτικός θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου με Βραβείο ΒΟRN-2020 και Εθνικό Βραβείο Δραματουργείας-2022, Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μιρό, για πρώτη φορά στην Κύπρο
«Μαργαρίτα forever»: Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή
Σε διασκευή-σκηνοθεσία Νικολέττας Βερύκιου και Έλενας Παυλίδου
4 παιδικές παραστάσεις για να δεις με το παιδί το επόμενο διάστημα στην Κύπρο
Παραμύθια, ήρωες και φαντασία ζωντανεύουν στις σκηνές της Κύπρου
Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι ανεβαίνει στην σκηνή του ΘΟΚ
Σε θεατρική διασκευή του Κεν Λούντβιχ και σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά
«Το Νησί»: η καινούργια, 182η παραγωγή της ΕΘΑΛ σε συνεργασία με την Point To Contemporary Theater
Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, προϊόν έρευνας και μυθοπλασίας, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και καταγεγραμμένες αφηγήσεις.
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Ένας άλλος Βίνσεντ»
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
H Sadahzinia "αφηγείται" την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας
Η πρώτη γυναίκα της ελληνικής hip hop σκηνής, κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, σε Λεμεσό και Λευκωσία
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Ένας άλλος Βίνσεντ»
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
Η παράσταση «Μια Ιλιάδα» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη πάει Πάφο
Το έργο που ανεβάζει το Σατιρικό Θέατρο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, ταξιδεύει για μία παράσταση στην Πάφο
Μαργαρίτα forever: Βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» στον ΘΟΚ
Μια παραγωγή Θεάτρου Βαλίτσα