Πάμε Ταξίδι , Guide

10 ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης πέρα από τα κλασικά

Ιδανικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για ερωτευμένους

Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2018

Βλέπουμε φωτογραφίες και ευχόμαστε να είχαμε την ευκαιρία να κάναμε μία βόλτα στα σοκάκια τους, να απολαμβάναμε τον καφέ μας σε ένα από τα όμορφα και ζεστά καφέ, να μπορούσαμε να γυρνάγαμε αμέριμνοι στις αγορές τους. Κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, παίρνουμε μία βαθιά ανάσα και κάνουμε μία βουτιά στα πιο ρομαντικά μέρη της Ευρώπης.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Η καλοδιατηρημένη μπαρόκ συνοικία, το νόστιμο φαγητό, η ιδιαίτερη καλλιτεχνική σκηνή, τα καταπράσινα πάρκα, αλλά και το κάστρο Hohensalzburg βρίσκονται ανάμεσα στα hot spots της πόλης. Το Σάλτσμπουρκ  είναι παραμύθι, και πολύ κοντά του βρίσκονται και οι Άλπεις.



Κολμάρ, Γαλλία
Είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης αν αναλογιστεί κανείς τα αρχιτεκτονικά της μνημεία και την καλά διατηρημένη παλιά πόλη. Ξεχωριστό επίσης και το τμήμα της πόλης στις όχθες του ποταμού Λάουχ, γνωστό και ως "Μικρή Βενετία". Ανήκει στη Γαλλία, βρίσκεται στο «Δρόμο του Κρασιού» και φιλοξενεί το μουσείο Unterlinden, πρώην μοναστήρι των Δομινικανών, κτισμένο το 1242, το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο το 1850, με σημαντικά εκθέματα τέχνης και ιστορίας της Αλσατίας.

Cinque Terre, Ιταλία
Δεν είναι ένα, άλλα πέντε πανέμορφα χωριά σκαρφαλωμένα πάνω στα βράχια και δίπλα στη θάλασσα, στην περίφημη ιταλική ριβιέρα. Μonterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore, τα ονόματα των χωριών, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με τρένο. Τα πολύχρωμα σπίτια θα αποτελέσουν το ιδανικό background για τις φωτογραφίες σας.

Cesky Krumlov, Τσεχία
Η υπέροχη φύση, σε συνδυασμό με τα άθικτα ιστορικά κτίρια γοτθικής αρχιτεκτονικής δημιουργούν ένα παραμυθένιο περιβάλλον στο μικροσκοπικό Cesky Krumlov του 13ου αιώνα. Το επιβλητικό της κάστρο, θα σας κάνει να ξεχαστείτε στα στενα του, ενώ θα βρείτε λίγο χρόνο για το να επισκεφθείτε το μουσείο με ιστορικά ευρήματα από την περιοχή της Βοημίας.

Φλωρεντία, Ιταλία
Η Φλωρεντία, μία πόλη, υπαίθριο μουσείο, έτοιμη να σας φιλοξενήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ισορροπεί ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, τη μουσική, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται μία ανάσα από τα κλασικά τοσκανικά τοπία με τους ελαιώνες και τα αμπέλια.

Εδιμβούργο, Σκωτία
Οι ατελείωτες βόλτες στον κεντρικό πεζόδρομο Royal Mile του Εδιμβούργου, αλλά και το πανέμορφο κάστρο θα σας κάνουν να μην θέλετε να αποχωριστείτε αυτό το πανέμορφο μέρος στα βόρεια του νησιού.

Μπριζ, Βέλγιο
Μία βόλτα στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια, ανάμεσα στα κανάλια και τις λίμνες, μία στάση στα ρομαντικά μπιστρό είναι μερικά από τα στοιχεία που θα κάνουν την Μπριζ, τον αγαπημένο σας προορισμό. Είναι η πόλη των θρύλων, των εξωπραγματικών τοπίων, της σοκολάτας και... της μπύρας. Είναι κάτι σαν τον παράδεισο.

Καρλσρούη, Γερμανία
Είναι η πόλη των ονείρων, καθώς τη σχεδίασε το 1715 στο σχεδιαστήριό του ο Karl-Wilhelm. Στο κέντρο της πόλης το ανάκτορο, και από εκεί ξεκινούν κυκλικά οι 32 δρόμοι, σαν ηλιαχτίδες. Υπαίθριες μπυραρίες, εκλεκτές νοστιμιές της Βάδης, αλλά και ένα ζωντανό εμπορικό κέντρο περιμένουν να τα εξερευνήσεις.

Πάρμα, Ιταλία
Με επίκεντρο την μεσαιωνική πλατεία της η Πάρμα είναι ο παραμυθένιος προορισμός και ταυτόχρονα γαστρονομική μητρόπολη της βόρειας Ιταλίας.

Ιωάννινα, Ελλάδα
Η ζωντανή πόλη που κουβαλάει ιστορία αιώνων αναμορφώνεται, ακολουθεί τις νέες τάσεις. Κάθε σοκάκι, κάθε πλατεία, το περίφημο κάστρο και φυσικά η λίμνη Παμβώτιδα, αποτελούν κύτταρα ανάπτυξης της πανέμορφης πόλης. Χειμώνας ή καλοκαίρι τα Ιωάννινα, έχουν πάντα κάτι ενδιαφέρον. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close